Εκτόξευση τίτλου

Αλμα τίτλου για το ΑΠΟΕΛ, καθώς στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής νίκησε την Ομόνοια και αύξησε τη διαφορά από τον Απόλλωνα στους επτά βαθμούς.


Η ΑΕΛ σταμάτησε την ΑΕΚ και της αφαίρεσε και τις τελευταίες πιθανότητες για τον τίλο.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα:

ΔΟΞΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ                  3-3
ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ-ΣΑΛΑΜΙΝΑ  2-0
ΑΝΟΡΘΩΣΗ   - ΑΠΟΛΛΩΝ  3-1
ΑΠΟΕΛ - ΟΜΟΝΟΙΑ              1-0
ΕΡΜΗΣ - ΑΡΗΣ                      2-1
ΑΕΛ      -  ΑΕΚ                         2-1

ΑΠΟΕΛ-ΟΜΟΝΟΙΑ
Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, το ΑΠΟΕΛ πήρε με το γκολ του Εμπεσιλιο την ουσία απέναντι στην Ομόνοια και έφθασε τους 71 βαθμούς. Ειναι η έκτη σερί νίκη των "γαλαζοκιτρίνων" επί του αιωνίου τους αντιπάλου, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Ομόνοιας την περιόδου 1959-192. Εδω και 4 χρόνια, οι "πράσινοι" αγνοουν την νίκη απέναντι στο ΑΠΟΕΛ. Με ψυχολογικό πλεονέκτημα, η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν μετά και την ήττα του Απόλλωνα από την Ανόρθωση, μπορεί να μην έφθασαν σε ψηλά στάνταρ απόδοσης, επέστρεψαν όμως στις επιτυχίες, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπ μια άσχημη βδομάδα. Πλέον, η προσοχή στρέφετει στο ντέρμπι της Μεγάλης Πέμπτης απέναντι στον Απόλλωνα στο Τσίρειο. Εμπεσίλιο και Μερκής αποχώρησαν με πρόβλημα τραυματισμού, με τον Κύπριο αμυντικό να μην προλαβαίνει το σπουδαίο ντέρμπι. Απογοήτευση και κατήφεια στην Ομόνοια, που σε ένα ακόμη ελ κλάσικο, δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ομάδα κομμένη στα δύο δεν ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο, έχοντας ως καλύτερο στιγμή το δοκάρι του Χριστοφή και το εισιτήριο για την Ευρώπη μοιάζει να δυσκολεύει μετά και την νίκη της ΑΕΛ και την αύξηση της διαφοράς στους 4 βαθμούς.

ΑΕΛ-ΑΕΛ
Σπουδαία νίκη για την ΑΕΛ. Ο Αουραμπαρένα κτύπησε για μια ακόμη φορά φέτος στις καθυστερήσεις στο κεκλεισμένων των θυρών Τσίρειο και έδωσε τρίποντο σε ντέρμπι στους "γαλαζοκιτρίνους". Ο Ισπανός επιθετικός με τα δύο του γκολ χάρισε στους "γαλαζοκιτρίνους" ένα σημαντικό τρίποντο στην προσπαθεια που καταβάλλειται για έξοδο στην Ευρώπη. Η ΑΕΛ, είναι στην 4η θέση, με 58 βαθμούς 4 βαθμούς μπροστά από την Ομόνοια, με τις δύο ομάδες να τα λένε στο ΓΣΠ την ερχόμενη Τετάρτη.
Ο Φλοριάν είχε ισοφαρίσει προσωρινά για την ΑΕΚ, η οποία μετά την ήττα είναι στο πλην 9 από την κορυφή, ενώ έχασε και τις τελευταίες της ελπίδες για τον τίτλο, καθώς καλείται να προσπεράσει δύο ομάδες. Δείχνει να μην μπορεί φέτος στο Τσίρειο η ομάδα της Λάρνακας, η οποία μετά και την ήττα από τον Απόλλωνα στην κανονική περίοδο έφυγε και πάλι με σκυμμένο το κεφάλι. Είχαν προηγηθεί οι ισοπαλίες με Αρης και με ΑΕΛ.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ-Απόλλωνας
Χρειάστηκε να περάσουν 6 σχεδόν μήνες και 26 παιχνίδια για να διακοπεί το αήττητο σερί του Απόλλωνα. Και αυτό έγινε χθες.
Στο Α.Παπαδόπουλος , στο γήπεδο που τον περασμένο Οκτώβριο η λεμεσιανή ομάδα ηττηθηκε από τον Ερμή με 3-2, χθες βράδι έχασε  καθαρά και δίκαια  από την Ανόρθωση με 3-1.
Οι γηπεδούχοι ήταν πιο συγκεντρωμένοι, πιο αποτελεσματικοί και πανηγυρισαν μια σπουδαία νίκη γοήτρου και ψυχολογίας, πάνω σε ένα μεγάλο αντίπαλο. Ο Ερέρο (12΄) πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Ανόρθωση ενώ ο σπουδαίος Ράγιος στο 27ο λεπτό διπλασιάσε τα γκολ της Κυρίας στο πρώτο μέρος. Η προσφυγική ομάδα προηγήθηκε με 3-0 στο δεύτερο μέρος με αυτογκόλ του Πελαγία (71΄). Μείωσε σε 3-1 ο Παπουλής στο 75΄.
Το συγκρότημα του Σοφρώνη Αυγουστή υστέρησε, χάνοντας έτσι πολυτιμο έδαφος για την κούρσα του τίτλου. Παρόλα αυτά όπως τόνσε ο Κύπριος προπονητής δεν έχει χάσει την πίστη του για τον τίτλο.

ΕΡΜΗΣ-ΑΡΗΣ
Το εξαιρετικό σε εκτέλεση φάουλ του Μαρτσίνιουκ πέντε λεπτά πριν το τέλος χάρισε τη νίκη-ανατροπή στον Ερμη στον αγώνα με τον Αρη, με 2-1 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του β’ ομίλου.  Έτσι, οι «φτεροπόδαροι» έφθασαν τους 41 βαθμούς και είναι στην πρώτη θέση του δευτέρου ομίλου. Από την άλλη η «ελαφρά ταξιαρχία» έμεινε στους 30, τρείς βαθμούς μπροστά από τη Δόξα. Ο Μάρτινς με πέναλτι έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους ενώ ο Ντε Μέλο είχε ισοφαρίσει.ΕΘΝΙΚΟΣ-ΔΟΞΑ
Συναρπαστικό, εντυπωσιακό και χορταστικό το πρώτο ημίχρονο στο Μακάρειο, στον αγώνα ανάμεσα στην Δόξα και τον Εθνικό.
Στο 3-3 έκλεισε το πρώτο 45λεπτο, αποτέλεσμα που παρέμεινε μέχρι το τέλος.
Η ισοπαλία, βρήκε σαφώς ικανοποιημένη την ομάδα της Άχνας, η οποία διατηρήθηκε στο συν 7 από την τελευταία θέση του ομίλου και την Δόξα. Η ομάδα της Κατακωπιάς, δεν κατάφερε να φτάσει στο ζητούμενο, που ήταν μόνο η νίκη και εξακολουθεί να βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση, όσο αφορά την παραμονή στην κατηγορία.
Ο Εθνικός προηγήθηκε στο 7 με τον Κιπιάνι, για να απαντήσει στο 16 ο Μπραούλιο για την Δόξα.
10 λεπτά αργότερα ο Εθνικός πήρε εκ νέου προβάδισμα, με εντυπωσιακό γκολ, το 15ο στο πρωτάθλημα, από τον Ζελάγια.
Στο 32ο ο Ενινφούλ έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσα και τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Μπραούλιο έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στην Δόξα.
Η τελευταία λέξη του ημιχρόνου, ήταν για τον Εθνικό, ο οποίος ισοφάρισε σε 3-3 με τον Κυπριανού στο 41.
Στην επόμενη αγωνιστική ο Εθνικός υποδέχεται τον Ερμή, ενώ η Δόξα παίζει με τη Νέα Σαλαμίνα στο Αμμόχωστος.

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ-ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Σπουδαία από όλες τις απόψεις νίκη με 2-0, σημείωσε η Καρμιώτισσα, επί της Νέας Σαλαμίνας. Οι τρεις βαθμοί για την ομάδα του Λιάσου Λουκά, ισοδυναμούν με μεγάλο άλμα παραμονής, αφού ανέβηκε στους 33 βαθμούς, αυξάνοντας την ψαλίδα στους 6 από την τελευταία θέση.
Ο Αντάμοβιτς στο 9 και ο Πόλγιανετς στο 82, τα γκολ των νικητών.//

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:08

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Λετυμπιώτης: Επιτεύχθηκε ο στόχος για διασύνδεση των ευρωτουρκικών με το Κυπριακό
08:10
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
07:00
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση
05:40
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
05:33
Αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
05:26
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
05:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.