ΟΜΟΝΟΙΑ: Τακτική γ.σ(14.760.000 ευρώ το χρέος, βολές Δώρου Σεραφείμ κατά διαιτησίας)

Στα 14.760.000 ευρώ ανέρχεται το χρέος της Ομόνοιας, το οποίο μειώθηκε κατά 1.500.000, ενώ η χρονιά έκλεισε με κέρδος 700 χιλιάδες ευρώ. Αυτό έγινε γνωστό στη διάρκεια της σημερινής τακτικής γενικής συνέλευσης των "πρασίνων" .

Η επίσημη Ομόνοια παρουσιάζει την ομιλία που παρέθεσε ο πρόεδρος του Σωματείου, κ. Δώρος Σεραφείμ, στη σημερινή γ.σ :

"Αγαπητά μέλη με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας,

Την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε, θα την χαρακτήριζα κομβικής σημασίας για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Και θα εξηγήσω γιατί την χαρακτηρίζω ως τέτοια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως, για να μπει το Σωματείο σε πορεία οικονομικής ανάκαμψης, θα έπρεπε να επιτύχει στη διαχείριση δύο βασικών παραμέτρων, οι οποίοι αφορούσαν στον οικονομικό και τον αγωνιστικό τομέα.

Μετά από μία τιτάνια προσπάθεια ολόκληρης της οικογένειας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, οι στόχοι που είχαμε θέσει για την αγωνιστική περίοδο 2014-15, υλοποιήθηκαν. Το Σωματείο μας κατάφερε να περάσει με επιτυχία τους οικονομικούς ελέγχους της ΟΥΕΦΑ και της ΚΟΠ, ανακτώντας σε μεγάλο βαθμό τη χαμένη του αξιοπιστία. Η ποδοσφαιρική μας ομάδα εξασφάλισε έξοδο στην Ευρώπη, κάτι που αποτέλεσε τον βασικό αγωνιστικό στόχο.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να λέμε ότι βασικός αγωνιστικός στόχος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ήταν η έξοδος στην Ευρώπη. Είναι γνωστό πως τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα του Σωματείου, μας οδήγησαν στην απόφαση για προσωρινή αναπροσαρμογή στόχων. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, πού θέλουμε να φτάσουμε, αλλά και το πώς θα φτάσουμε στον προορισμό μας. Για εκείνη τη μέρα δουλεύουμε. Για τη μέρα που η ΟΜΟΝΟΙΑ θα επιστρέψει ξανά στο πιο ψηλό σημείο, εκεί που της προστάζει η ιστορία της.

Φίλες και φίλοι,

Με ικανοποίηση είμαστε σε θέση να αναφέρουμε πως η ΟΜΟΝΟΙΑ, τον τελευταίο ένα χρόνο, έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου, καθώς έχει βελτιώσει την αγωνιστική, αλλά και την οικονομική της κατάσταση. Η θέση του Σωματείου μας, όσο αφορά το οικονομικό μέρος, παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη. Δικαιολογημένα, όμως, μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Γι'' αυτόν ακριβώς τον λόγο έχω χαρακτηρίσει κομβικής σημασίας, για την ΟΜΟΝΟΙΑ, την λήξασα αγωνιστική περίοδο.

Το τριετές στρατηγικό πλάνο που είχαμε εξαγγείλει, με την ανάληψη της ηγεσίας του Σωματείου, ακολουθείται με πειθαρχία και αφοσίωση.

Είχαμε εστιάσει την προσοχή μας σε συγκεκριμένα σημεία. Σήμερα, μετά από 16 μήνες δουλειάς, το Διοικητικό Συμβούλιο είναι σε θέση να αναφέρει πως υλοποιούνται οι υποσχέσεις που είχε δώσει, προτού εκλεγεί στην ηγεσία του Σωματείου. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, είναι σε ικανοποιητικό βαθμό αυτά που προσδοκούσαμε. Όλα εξελίσσονται σύμφωνα με αυτόν τον σχεδιασμό.

1. Το πρώτο σημείο στο οποίο εστιάσαμε, ήταν η οικονομική εξυγίανση του Σωματείου, η σωστή οικονομική διαχείριση και η διαφάνεια. Με σιγουριά δηλώνουμε ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι στον σωστό δρόμο για να μπει σε πορεία οικονομικής ανάκαμψης. Έχει γίνει συνετή, μεθοδική και ορθολογιστική διαχείριση των εσόδων του Σωματείου και σε συνδυασμό με τη μείωση των εξόδων, κατορθώσαμε μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, τη μείωση του συνολικού χρέους, το οποίο σήμερα ανέρχεται στα 14.760.000 ευρώ από 15.907.000 ευρώ που ήταν πέρσι. Δηλαδή, υπήρξε μείωση του χρέους 1.147.000 ευρώ.

Όπως είχαμε ενημερώσει τον κόσμο μας μέσω δημοσιογραφικής διάσκεψης, παρά τη μεγάλη συρρίκνωση των εξόδων του Σωματείου, υπήρχε ένα μεγάλο έλλειμμα στον προϋπολογισμό της αγωνιστικής περιόδου 2014-15, της τάξης των 2.800.000 ευρώ. Οι διακανονισμοί και οι οφειλές προς το κράτος, ήταν οι δύο κυριότεροι παράγοντες που εκτόξευαν στα ύψη τις υποχρεώσεις του Σωματείου. Παρά τα αρνητικά δεδομένα, έγινε κατορθωτό να περάσουμε με επιτυχία όλους τους ελέγχους της ΟΥΕΦΑ και της ΚΟΠ. Επιπρόσθετα, οι ποδοσφαιριστές μας πληρώνονται κανονικά, βάση του συμβολαίου τους. Αυτά είναι θετικές εξελίξεις, συμβάλλουν στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας του Σωματείου και αποτελούν μεγάλη επιτυχία, εάν αναλογιστεί κανείς το βάθος του γκρεμού στο οποίο είχε πέσει.

2. Προχωρήσαμε στην υλοποίηση της απόφασης για σύσταση Ελεγκτικής Επιτροπής ή Επιτροπής Εσωτερικού ελέγχου, κάτι που αποτέλεσε το δεύτερο σημείο στις εξαγγελίες μας.

3. Αναβαθμίσαμε το Τμήμα Μάρκετινγκ του Σωματείου μας, αξιοποιώντας περαιτέρω το Brand Name της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Σήμερα, η μπύρα της ομάδας μας, αποτελεί έναν από τους σημαντικούς χορηγούς του Σωματείου, καθώς τα έσοδα από τις πωλήσεις έχουν ξεπεράσει και την πιο αισιόδοξη προσδοκία. Επίσης, έσοδα προκύπτουν από τις πωλήσεις και των υπόλοιπων προϊόντων του Σωματείου, με τα οποία έχουμε επιτύχει συμφωνίες για βελτίωση των όρων συνεργασίας. Πρόσφατα είχαμε ανακοινώσει την έναρξης συνεργασίας με τη Megabet Plus LTD, ενώ βελτιώσαμε τους όρους συνεργασίας για προβολή μέσω της επίσημης εμφάνισης της ομάδας μας. Παράλληλα, επεξεργαζόμαστε και τη σύναψη νέων συνεργασιών, για την προώθηση νέων προϊόντων. Επιπρόσθετα, ξεκινήσαμε τη λειτουργία του ΟΜΟΝΟΙΑ Bingo, το οποίο προς το παρών έχει διακοπεί μετά από παρέμβαση της Αστυνομίας. Είχαμε συνάντηση με την Αστυνομία, στην οποία εξηγήσαμε πως οι διαδικασίες που ακολουθούμε είναι έννομες. Η Αστυνομία ζήτησε χρόνο για να τοποθετηθεί επί τούτου, καθώς αποτάθηκε στην Εισαγγελία και αναμένει την απάντησή της. Βρισκόμαστε συνεχώς σε μία διαδικασία αναζήτησης τρόπων για αύξηση των εσόδων του Σωματείου. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι για την νέα αγωνιστική περίοδο 2015-16, έχει επιτευχθεί σχεδόν πλήρης διάθεση των θέσεων στα Θεωρεία του ΓΣΠ και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να υπάρξει αύξηση και στον αριθμό των εισιτηρίων διαρκείας.

4. Άλλο ένα σημείο στο οποίο είχαμε εστιάσει, ήταν η μείωση του προϋπολογισμού, με παράλληλη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της ποδοσφαιρικής μας ομάδας. Είναι παραδεκτό πως αυτός ο στόχος έχει υλοποιηθεί στο ακέραιο, καθώς παρά τη σημαντική μείωση των εξόδων του ποδοσφαιρικού τμήματος, η ομάδα μας ήταν διεκδικητική και έδειξε πως μπορούσε να πετύχει πολύ περισσότερα πράγματα, από αυτά που ο κόσμος μας προσδοκούσε.

Μας άξιζε η είσοδος στους ομίλους του Europa League, όμως η πρόκριση δεν επιτεύχθηκε, καθώς δεν εφαρμόστηκε ούτε Fair Play, ούτε Respect, στα παιχνίδια με τη Δυναμό Μόσχας. Στο πρωτάθλημα τερματίσαμε στην 4η θέση, αν και στην πορεία η ομάδα μας έδειξε ότι θα μπορούσε να πετύχαινε το κάτι παραπάνω. Είναι ξεκάθαρο μέσα από τους αριθμούς, ότι η ομάδα μας καθ'' όλη τη διάρκεια της σεζόν κατέγραφε συνεχή ανοδική πορεία. Επιπλέον, στην ειδική βαθμολογία της φάσης των play-off, τερμάτισε στη 2η θέση. Ωστόσο, δεν έγινε κατορθωτό να πετύχουμε κάτι καλύτερο στο πρωτάθλημα κυρίως λόγω της μέτριας παρουσίας που είχαμε στον πρώτο γύρο, κατά τον οποίο σε παιχνίδια - σταθμούς, δεν παρουσιαστήκαμε με την αγωνιστική απόδοση που θα έπρεπε, αλλά και λόγω των σοβαρών διαιτητικών λαθών που έγιναν σε βάρος μας, σε συγκεκριμένους αγώνες.

5. Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου αποτελεί για εμάς προτεραιότητα. Όταν είχαμε αξιολογήσει την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα Τμήματα Υποδομής, είχαμε καταλήξει στο συμπέρασμα πως θα έπρεπε να αλλάξουν αρκετά, προκειμένου να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο. Ήταν αδύνατο μέσα σε ένα χρόνο να δημιουργήσουμε αυτό που θέλαμε. Όμως, έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Επιπλέον, έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι χρειαζόμαστε και ήδη έχουμε ξεκινήσει τις διεργασίες για να ενισχύσουμε περαιτέρω την Ακαδημία μας. Εντοπίστηκαν αδυναμίες και υπάρχει το πλάνο για να τις επιλύσουμε.

6. Στο τριετές πλάνο που είχαμε καταρτίσει, συμπεριλάβαμε και την πρόσληψη Τεχνικού Διευθυντή. Επιλέξαμε για αυτή τη θέση τον κ. Ρέι Κλαρκ, ο οποίος είχε θητεία ως επικεφαλής στα Τμήματα Υποδομής και Σκάουτινγκ του Άγιαξ και της Μπλάκμπερν, έχοντας επιδείξει αξιόλογο έργο. Στην πορεία αυτή η σύντομη μεταξύ μας συνεργασία διακόπηκε, μετά από επιθυμία του ίδιου, για προσωπικούς του λόγους και έκτοτε δεν έχει γίνει πρόσληψη σε αυτήν τη θέση. Κρίναμε πως το μοντέλο με το οποίο λειτουργούμε από τον Νοέμβριο του 2014 και έπειτα, αλλά και που είχαμε εφαρμόσει τους καλοκαιρινούς μήνες του 2014, είναι υπό τις συνθήκες αρκετά ικανοποιητικό.

7. Άλλο ένα βασικό σημείο πάνω στο οποίο δώσαμε ιδιαίτερο βάρος, ήταν η αναδιοργάνωση με παράλληλη δημιουργία περισσότερων δυνατοτήτων στα Τμήματα Πετόσφαιρας, Φούτσαλ, Καλαθόσφαιρας και Ποδηλασίας. Και πράγματι έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια και στα τέσσερα αυτά Τμήματα. Στην πετόσφαιρα η ομάδα μας κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της, καθώς και το σούπερ καπ. Στο Φούτσαλ χάθηκε το πρωτάθλημα, κυρίως λόγω των συνεχόμενων διαιτητικών λαθών σε βάρος της ομάδα μας, αλλά και των εξοντωτικών ποινών σε ποδοσφαιριστές μας από τη Δικαστική Επιτροπή της ΚΟΠ. Όμως, η ομάδα των U21 στέφθηκε πρωταθλήτρια. Η καλαθόσφαιρα μετά από μακρά απουσία, επανήλθε στο πρωτάθλημα α'' κατηγορίας, κάτι που μας βοήθησε να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε την επόμενη αγωνιστική περίοδο για να έχουμε καλύτερη παρουσία. Το Τμήμα Ποδηλασίας τα πήγε για άλλη μία χρονιά περίφημα, εδραιώνοντας την παρουσία του στην κορυφή του αθλήματος στην Κύπρο, παρά τον ιδιαίτερα αυξημένο ανταγωνισμό της τελευταίας αγωνιστικής περιόδου.

8. Η δημιουργία ισχυρών δεσμών ανάμεσα σε Διοικητικό Συμβούλιο και τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αποτελεί για εμάς αδιαπραγμάτευτο στόχο. Εάν κρίνω από την στήριξη που παρείχε ο κόσμος στην ομάδα, από το πρώτο Ευρωπαϊκό παιχνίδι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, μπορώ να πω με σιγουριά ότι τον έχουμε σύμμαχο στο πλευρό μας. Χωρίς τη συγκινητική στήριξή του, ούτε οι αγωνιστικοί, αλλά ούτε και οι οικονομικοί στόχοι θα είχαν επιτευχθεί. Χαρακτηριστικό της αγάπης που δείχνει ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Σωματείο και την ομάδας μας, είναι και το τιμητικό αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι, για ακόμη μία φορά, είμαστε στην πρώτη θέση σε αριθμό διάθεσης εισιτηρίων, με 118.624 εισιτήρια, παρά το ότι τερματίσαμε στην 4η θέση.

Μελανό σημείο αποτέλεσαν μεμονωμένες ενέργειες, κατά τη διάρκεια αγώνων, που δυστυχώς οδήγησαν το Σωματείο μας στη Δικαστική Επιτροπή, με αποτέλεσμα να του επιβληθούν 68 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο. Ωστόσο, έχουμε διαπιστώσει σημαντική βελτίωση σε αυτό το ζήτημα. Η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, φαίνεται πως έχει ωριμάσει. Γι'' αυτό και είμαστε αισιόδοξοι ότι με τη νέα αγωνιστική περίοδο, θα περιορίσουμε ακόμη περισσότερο τις απώλειες εσόδων, από αχρείαστες επιβολές προστίμων.

9. Ένα από τα βασικά σημεία του πλάνου μας, είναι η εξυγίανση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και των θεσμών της, πάντα σε συνεργασία με άλλα Σωματεία. Παρά τις πολύ μεγάλες προσπάθειες που έγιναν από το Διοικητικό Συμβούλιο, ειδικά την περίοδο που βρίσκονταν στην επικαιρότητα οι καταγγελίες Μάριου Παναγή, για άλλη μία αγωνιστική περίοδο η Κυπριακή διαιτησία και οι "μεγάλες" δυνάμεις, είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ανάδειξη του πρωταθλητή, όπως και στην τελική κατάταξη των ομάδων στον βαθμολογικό πίνακα.

Τόσο έντονη ήταν η επιρροή της διαιτησίας, που έφερε την κατακραυγή από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, και από την συντριπτική πλειοψηφία των Κύπριων φιλάθλων. Δυστυχώς, διαπλοκή στο χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου υπάρχει σε όλα τα επίπεδα. Το Κυπριακό ποδόσφαιρο βουλιάζει στον βωμό της ικανοποίησης προσωπικών, οικονομικών, πολιτικών και κομματικών συμφερόντων.

Στις δύσκολες μέρες του Κυπριακού ποδοσφαίρου, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τις καταγγελίες Παναγή, το Σωματείο μας επέλεξε να διατηρήσει υπεύθυνη στάση. Αυτό όμως δεν εκτιμήθηκε, διότι πολύ απλά δεν φαίνεται να υπάρχει η διάθεση για να αλλάξει αυτό το σαθρό σύστημα, δεν υπάρχει θέληση για εξυγίανση του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Κάτι που αποτελεί καθολική απαίτηση του υγιώς σκεπτόμενου Κύπριου φίλαθλου. Και αυτή η αλλαγή, είναι καθαρά ευθύνη των Σωματείων.

Υπάρχουν ανίκανοι διαιτητές, οι οποίοι θα πρέπει να αποχωρήσουν από το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν και ικανοί διαιτητές, οι οποίοι όμως υποπίπτουν συχνά σε σοβαρά λάθη, τα οποία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ανθρώπινα. Η Επιτροπή Διαιτησίας, με τους ορισμούς των διαιτητών, συνέβαλε στην αύξηση της προκατάληψης, ενώ αντί να φροντίσει για τη μείωση των λαθών, αυτά ολοένα και αυξάνονταν. Αποτυχημένη ήταν και η παρουσία Παρατηρητών, οι οποίοι με τις βαθμολογίες τους προστάτευαν ή συγκάλυπταν διαιτησίες που αλλοίωσαν αποτελέσματα.

Το Σωματείο μας έχει άρει την εμπιστοσύνη του προς την ΚΟΠ και τα σώματά της. Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό αυτό το σύστημα που συντηρείται εδώ και πολλά χρόνια. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε στο μέλλον με τον ίδιο τρόπο. Η Ομοσπονδία απέτυχε και φέτος, να διασφαλίσει την ισότιμη μεταχείριση όλων των ομάδων, το Τίμιο Παιχνίδι και τον Σεβασμό.

Ο κόσμος της ομάδας μας ζητά την εξυγίανση του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Είναι, όμως, ξεκάθαρο πως η ψήφος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν αρκεί για να έρθει η εξυγίανση. Αρκετές ομάδες εξέφρασαν σφοδρά παράπονα για την μεταχείριση που τυγχάνουν. Έχουν καθήκον, αυτές οι ομάδες, να απαιτήσουν μαζί με την ΟΜΟΝΟΙΑ, την εξυγίανση. Γιατί όταν έρθει το καλοκαίρι σιωπούν, με αποτέλεσμα να μένει η ΟΜΟΝΟΙΑ μόνη στην προσπάθεια για εξυγίανση;

Κλείνοντας, υπενθυμίζω ξανά πως πρωτάθλημα για την ΟΜΟΝΟΙΑ αποτελεί η οικονομική της σωτηρία και η οικονομική εξυγίανση. Αυτό που πετύχαμε την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε ήταν άθλος. Και αυτόν τον άθλο, θα πρέπει να τον επαναλάβουμε και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Βασικός στόχος παραμένει και η περαιτέρω βελτίωση στο αγωνιστικό κομμάτι της ποδοσφαιρικής μας ομάδας. Ήδη βλέπουμε σημαντική βελτίωση στην ποιότητα του έμψυχου δυναμικού. Την αγωνιστική περίοδο 2015-16 θα στοχεύσουμε σε έξοδο στην Ευρώπη και όχι μόνο, αλλά και σε μία πετυχημένη Ευρωπαϊκή πορεία.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

ΖΗΤΩ Η ΟΜΟΝΟΙΑ!

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 07:50

Τελευταιες Ειδησεις

04 Μαΐου
Ην. Βασίλειο: Δήμαρχος Λονδίνου επανεξελέγη ο Σαντίκ Καν από το Εργατικό Κόμμα
20:16
Ρωσία: Στη λίστα των "καταζητούμενων προσώπων" ο πρόεδρος της Ουκρανίας
20:10
Κυπριακό, οικονομία, μεταναστευτικό στο Πασχαλινό μήνυμα του Πρ. Χριστοδουλίδη
19:27
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας για έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες
19:07
Χειροπέδες σε 18χρονο για κατοχή 1.800 κροτίδων στη Λεμεσό
18:28
Κίτρινη προειδοποίηση για την Κυριακή του Πάσχα -Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι
18:11
Κριμαία: Ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν αμερικανικούς πυραύλους από την Ουκρανία
17:57
Γέρι: 50 χρόνια κατοχής... 50 σπασμένες στάμνες για τη λευτεριά!
17:49
Οσονούπω η απόφαση του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου για τη Μονή Οσίου Αββακούμ
17:40
Με τις δέουσες τιμές έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα
17:33
Φονικό κύμα καύσωνα πλήττει την Ασία -Ρεκόρ ψηλών θερμοκρασιών
17:25
Ομάδες ενόπλων έκλεψαν πολλά εκατομμύρια από χρηματοκιβώτια τραπεζών στη Γάζα
15:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.