Νέα αναβολή σε όλες τις διοργανώσεις έδωσε η UEFA σε τηλεδιάσκεψη

Νέα αναβολή μέχρι νεωτέρας πήραν όλες οι διοργανώσεις της UEFA, λόγω της Πανδημίας του κορωνοϊού, ο οποίος συνεχίζει να εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη.



Αυτό αποφάσισε χθες στην η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου μετά την τηλεδιάσκεψη με τους Γενικούς Γραμματείς των 55 χωρών μελών της UEFA.

Συγκεκριμένα, η UEFA αποφάσισε τα ακόλουθα: Πρώτον, όλοι οι αγώνες Εθνικών ομάδων Ανδρών και Γυναικών που ήταν προγραμματισμένοι για τον Ιούνιο του 2020 αναβάλλονται μέχρι νεότερης ενημέρωσης. Η απόφαση αυτή περιλαμβάνει τους αγώνες play-off του EURO 2020 και τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών 2021.

Δεύτερον, για τους υπόλοιπους αγώνες των διοργανώσεων της UEFA, περιλαμβανομένων και των διεθνών φιλικών αγώνων Εθνικών Ομάδων, παραμένει η απόφαση για αναβολή τους, μέχρι νεότερης ενημέρωσης.

Τρίτον, ακυρώνεται η διεξαγωγή της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων U17 που ήταν προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Μάιο.

Τέταρτον, ακυρώνεται η διεξαγωγή της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών U19 που ήταν προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Ιούλιο.

Πέμπτο, αναβάλλεται μέχρι νεότερης ενημέρωσης η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών U17 που ήταν προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Μάιο. Η διοργάνωση αυτή, προς το παρών δεν ακυρώνεται, γιατί μέσω αυτής προκύπτουν οι χώρες που προκρίνονται στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου U17.

Έκτο, αναβάλλεται μέχρι νεότερης ενημέρωσης η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Futsal U19. Η διοργάνωση αυτή, προς το παρών δεν ακυρώνεται, γιατί μέσω αυτής προκύπτουν οι χώρες που προκρίνονται στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Futsal U19.

Έβδομο, αναβάλλονται μέχρι νεότερης ενημέρωσης οι τελικοί του Futsal Champions League που ήταν προγραμματισμένοι για αυτό το μήνα (Απρίλιος 2020).

Όσον αφορά τις προθεσμίες που αφορούν όλες τις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA για την περίοδο 2020-2021, αυτές αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας, καθώς επίσης και οι προθεσμίες εγγραφής και δήλωσης ποδοσφαιριστών. Η UEFA θα ανακοινώσει τις νέες προθεσμίες εν ευθέτω χρόνω.

Όσον αφορά τα θέματα αδειοδότησης και οικονομικού fair play, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA στηρίζει πλήρως την εφαρμογή των κανονισμών Αδειοδότησης των ομάδων καθώς και την ανάγκη τήρησης των κανονισμών του οικονομικού fair play. Όμως, οι σημερινές εξαιρετικές περιστάσεις που επικρατούν σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, καθιστούν αναγκαίες κάποιες συγκεκριμένες παρεμβάσεις προκειμένου να διευκολυνθούν οι Ομοσπονδίες αλλά και οι ομάδες.

Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε να δοθεί επιπρόσθετος χρόνος στις Ομοσπονδίες να ολοκληρώσουν τον έλεγχο των Σωματείων τους, μέχρι να επαναπροσδιοριστεί η διαδικασία εισδοχής στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:01

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.