Τεράστια νίκη-πρόκριση στα πλέι οφ του Chjampions League πέτυχε ο ΠΑΟΚ επί της Μπενφίκα

Μια τεράστια νίκη-πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League, πέτυχε χθες βράδυ ο ΠΑΟΚ επικρατώντας της ισχυρής Μπενφίκα με 2-1 στην Τούμπα για τον γ΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.
 
Πλέον, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει σε διπλά ματς τη ρωσική Κράσνονταρ για μια θέση στο όνειρο, δηλαδή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
 
Στον χθεσινό αγώνα, οι δύο ομάδες έδειξαν από την αρχή πως θέλουν τη νίκη με τους Πορτογάλους ωστόσο να μπαίνουν πιο δυνατά και αποφασιστικά πιέζοντας τον ΠΑΟΚ για αρκετή ώρα στο μισό γήπεδο. Ωστόσο, ο Δικέφαλος του Βορρά άντεξε και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.
 
Η ανάπαυλα έδωσε περιθώρια ανασύνταξης στον ΠΑΟΚ που βρέθηκε για 35 λεπτά κάτω από την πίεση των Πορτογάλων οι οποίοι είχαν 9 τελικές έναντι 2 των γηπεδούχων.
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος και πιο οργανωμένος και στο 54' δημιούργησε τριπλή προϋπόθεση για γκολ που ξεκίνησε με σουτ του Τζόλη και τα διαδοχικά  σουτ των Ελ Καντουρί και Ινγκασον, τα οποία αποκρούσθηκαν. Στο 57΄μεγάλη απόκρουση έκανε ο Ζίφκοβιτς σε κοντινό σουτ του Εβερτον διατηρώντας την εστία του ανέπαφη.
 
Στο 63' ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ μετά από ωραία κίνηση του Ακπομ και ασίστ προς τον Γιαννούλη ο οποίος με κοντινό σουτ πλάσαρε την εστία του Βλαχοδήμου ανοίγοντας το σκορ.
 
Στο 75' ο Αντριγια Ζίφκοβιτς οκτώ λεπτά μετά την είσοδο του στο γήπεδο, με επιδέξια κίνηση και γωνιακό σουτ κάρφωσε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα της πρώην ομάδας του εδραιώνοντας την νίκη πρόκριση της ομάδας του με το 2-0.
 
Στο 79' ο Τζόλης έκανε κίνηση ματ και σουτ που έφυγε ελάχιστα άουτ από την εστία του Βλαχοδήμου. Με το 2-0 υπέρ αυτού ο ΠΑΟΚ έκανε διαχείριση του χρόνου, δίνοντας χώρο στους Πορτογάλους που όμως δεν έδειχναν ικανοί να βρουν τα ψυχικά αποθέματα για να ξαναμπούν στο παιχνίδι.  
 
Στο 94' ο Ράφα Σίλβα με κεφαλιά μείωσε το σκορ και η Μπενφίκα μείωσε σε 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.
 
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Κίτρινες: Πέλκας, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Εσίτι, Σβαμπ - Αλμέϊδα
 
ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέϊρα): Ζ. Ζίφκοβιτς, Κρέσπο, Γιαννούλης, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ινγκασον, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Τζόλης (80' Εσίτι), Πέλκας (67' Αντρίγια Ζίφκοβιτς), Ακπομ (70΄ Σφιντέρσκι).
Μπενφίκα (Ζόρζε Ζεσούς):  Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Βερτόγκεν, Γκριμάλντο, Τάαραμπτ (78' Ράφα Σίλβα), Βάϊγκλ, Πίτζι, Εβερτον, Σεφέροβιτς  (72' Βινίσιους), Πεντρίνιο (65' Νούνες Ριμπέϊρο).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:47

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Πήτερ Στάνο: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση της έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.