Πάλι εκτός προϋπολογισμού του ΚΟΑ η στήριξη των προσφυγικών ποδοσφαιρικών σωματείων

Επικρίσεις κατά της Πολιτείας διατύπωσε η κοινοβουλευτική επιτροπή Προσφύγων από το γεγονός ότι και την επόμενη χρονιά δεν θα περιληφθεί στον τακτικό προϋπολογισμό του ΚΟΑ για το 2021 το κονδύλι των €750.000 για στήριξη των προσφυγικών ποδοσφαιρικών σωματείων.

Το θέμα συζητήθηκε εκ νέου στην επιτροπή, με τους βουλευτές του ΔΗΣΥ να προειδοποιούν με καταψήφιση του προϋπολογισμού του ΚΟΑ για το 2021, εάν δεν περιληφθεί το κονδύλι, κάτι που η πρόεδρος της Επιτροπής, Σκεύη Κουκουμά να χαρακτηρίζει ως «πολιτικό σόου».
 
«Εδώ και μερικά χρόνια μέσα από τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό υπάρχει ένα κονδύλι γύρω στις 750.000 που παραχωρείται στα προσφυγικά ποδοσφαιρικά σωματεία με την υπόσχεση ότι τον επόμενο χρόνο αυτό τον κονδύλι θα σταματήσει να παραχωρείται μέσω του συμπληρωματικού προϋπολογισμού, αλλά θα ενσωματωθεί μέσα από τον προϋπολογισμό του ΚΟΑ για να παραχωρείται, να προβλέπεται κανονικά στον προϋπολογισμό και να μην χρειάζονται τα προσφυγικά σωματεία να ζητούν χατίρια ούτε να ζητιανεύουν», ανέφερε σε δηλώσεις της η κ. Κουκουμά.
 
Όπως ανέφερε η κ. Κουκουμά, η επιτροπή έχει ενημερωθεί ότι ούτε και φέτος θα περιληφθεί το κονδύλι στον προϋπολογισμό του ΚΟΑ και γίνεται μια προσπάθεια να ενσωματωθεί το άρθρο ως είναι με ένα συμβολικό ποσό της τάξης των €10.
 
«Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε άλλο ούτε τον κόσμο, ούτε τα σωματεία, ούτε να ασχολείται η επιτροπή προσφύγων κάθε χρόνο με τέτοια θέματα και η κυβέρνηση να μην παίρνει αποφάσεις να τα αντιμετωπίσει», είπε.
Χαρακτηρίζοντας ως «πολιτικό σόου» την αναφορά των βουλευτών του ΔΗΣΥ και την απειλή που έχουν εκτοξεύει ότι δεν θα ψηφίσουν τον προϋπολογισμό του ΚΟΑ εάν δεν ρυθμιστεί το θέμα, η κ. Κουκουμά συμπλήρωσε πως «και εμείς θα ασκήσουμε τις πολιτικές και άλλες πιέσεις χωρίς πολιτικά σόου, εάν θέλουν να μην ψηφίσουν και να αφήσουν τον κόσμο αυτόν να περάσει μια άλλη περιπέτεια μέχρι να εκταμιευθούν κάποια κονδύλια είναι δική τους απόφαση».
 
Ανέφερε τέλος πως το βασικό αίτημα είναι όπως όλα τα ζητήματα που αφορούν τα προσφυγικά σωματεία αντιμετωπιστούν και σχετίζονται με δάνεια που έχουν συνάψει με το Φορέα και πρέπει να βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστούν, αλλά και τις τιμές παραχώρησης νερού για τη συντήρηση των γηπέδων.
 
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Κυριάκος Χατζηγιάννης, ανέφερε ότι τα προσφυγικά αθλητικά σωματεία βρίσκονται σε μία κατάσταση που καλούν ουσιαστικά κοινωνία και πολιτεία σε ένα SOS, προσθέτοντας ότι τα οικονομικά τους έχουν επιδεινωθεί και λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Χαρακτήρισε ως σωστή απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και του ΚΟΑ να ανταποκριθούν περιλαμβάνοντας στο συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2020 ένα κονδύλι €750.000.
 
Ο κ. Χατζηγιάννης είπε πως τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και ο ΚΟΑ αναγνώρισαν ότι πρέπει να υπάρξει μια πρόσθετη γραμμή προϋπολογισμού αναφορικά με τα προσφυγικά σωματεία, αλλά εξέφρασε ανησυχία ότι η γραμμή αυτή δεν έχει διευκρινιστεί τελεσίδικα, αφού βρίσκεται σε εξέλιξη η ετοιμασία των προϋπολογισμών της επόμενης χρονιάς και δεν είναι ακόμη βέβαιο ότι θα περιληφθεί στους προϋπολογισμούς του2021 το κονδύλι των €750.000
 
«Από πλευράς μας δηλώνουμε αποφασιστικότητα ότι δεν μπορεί στους επόμενους προϋπολογισμούς του ΚΟΑ να μην συμπεριλαμβάνεται και το ποσό αυτό», είπε, προσθέτοντας ότι «δεν θα χαριστούμε, αυτό το έχουμε πει με κάθε έντονο τρόπο εντός της επιτροπής, και δεν θα συνεχιστεί μια κατάσταση κάθε χρόνο να υπάρχει αυτή η εκλιπαρούσα διεκδίκηση για να δώσουμε κάτι το οποίο ο προσφυγικός κόσμος το δικαιούται».
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:48

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.