Ενεργοποιήθηκε η ομάδα δράσης της Μονάδας Επιτήρησης Λοιμωδών Νοσημάτων

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας βρίσκονται σε ετοιμότητα για να θέσουν σε εφαρμογή το πρωτόκολλο διαχείρισης περιστατικών κορονοϊού, εάν και εφόσον εμφανιστεί στην Κύπρο, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, μιλώντας μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου.

 Ο Υπουργός Υγείας, κληθείς να πει ποιες ενέργειες έγιναν από πλευράς Υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση κρούσματος κορονοϊόν εάν εμφανιστεί στην Κύπρο, ανέφερε ότι τις τελευταίες ενεργοποιήθηκε η ομάδα δράσης της Μονάδα Επιτήρησης Λοιμωδών Νοσημάτων, η οποία παρακολουθεί την εξέλιξη του ιού.

 «Ακολουθούμε τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας όπως εκδίδονται μέχρι στιγμής. Ακόμα και χθες είχαμε μια ενημέρωση. Ουσιαστικά έχουν μπει σε εφαρμογή τα πρωτόκολλα για τέτοιες περιπτώσεις, έχουν ενημερωθεί από χθες όλοι οι επαγγελματίες υγείας για το πώς θα ενεργήσουν είτε σε περίπτωση που υπάρξει υποψία περιστατικού είτε για επιβεβαιωμένο περιστατικό, πώς θα το χειριστούν το νοσοκομεία, η Υπηρεσία Ασθενοφόρων και όλοι οι άλλοι επαγγελματίες υγείας», επεσήμανε ο κ. Ιωάννου.

 Επίσης, πρόσθεσε ο κ. Υπουργός, «έχουν ενημερωθεί οι επαγγελματίες υγείας και στα σημεία εισόδου, στα λιμάνια και στα αεροδρόμια, η Υπηρεσία Μετανάστευσης και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, όποιοι επιβάτες έρχονται από την Κίνα μέσω άλλων αεροδρομίων, υπάρχει συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο που ετοιμάστηκε και βάσει αυτού, αν και εφόσον υπάρξει ύποπτο περιστατικό, τότε μπαίνουν σε εφαρμογή τα πρωτόκολλα. Συγκεκριμένα και σήμερα, όπως ενημερωνόμαστε, υπάρχουν επιβάτες που φτάνουν μέσω άλλων χωρών από την Κίνα και θα υποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία, ούτως ώστε να γίνεται έλεγχος και αν υπάρχει υποψία για περιστατικό, τότε θα λαμβάνονται τα μέτρα που έχουμε αποφασίσει».Σε ερώτηση εάν υπάρχει συγκεκριμένη ομάδα που θα διαχειριστεί τα περιστατικά στην περίπτωση που εισέλθουν στην Κύπρο, ο Υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι υπάρχει συγκεκριμένη ομάδα και πρωτόκολλο και εάν υπάρξει περιστατικό στην Κύπρο, τότε θα ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο που καθορίζει τον τρόπο που θα δράσουν οι επαγγελματίες υγείας, πού θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί το ύποπτο κρούσμα και εάν επιβεβαιωθεί, ποιες περαιτέρω ενέργειες πρέπει να ληφθούν. «Όλα αυτά έχουν αποφασιστεί. Θα γίνει σήμερα σύσκεψη με τους αρμόδιους της Hermes Airports για να τα επιβεβαιώσουν όλα αυτά και να υπάρχει απόλυτη συνεργασία. Το πρωί έγινε και ενδοϋπηρεσιακή συνάντηση των Ιατρικών Υπηρεσιών με τον ΟΚΥπΥ για καλύτερο συντονισμό, διότι εάν και εφόσον υπάρξει περιστατικό, θα τύχει χειρισμού από τα νοσοκομεία», είπε καταληκτικά ο κ. Υπουργός.

Πηγή Ανακοίνωση

 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:11

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.