Υπ. Υγείας: Μικρός ο κίνδυνος εισαγωγής στην Κύπρο του νέου κοροναϊού

Καθησυχαστικό παρουσιάζεται το Υπουργείο Υγείας για τον νέο κοροναϊό που εμφανίστηκε σε περιοχή της Κίνας, αφού εκτιμάται πως είναι χαμηλός ο κίνδυνος εισαγωγής του στην Κύπρο, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών Ελισάβετ Κωνσταντίνου έπειτα από σημερινή πρωινή σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για το θέμα.

Η κ. Κωνσταντίνου εξέφρασε παράλληλα ετοιμότητα για προσαρμογή σε νέα δεδομένα, αν δοθούν νέες οδηγίες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και από άλλους διεθνείς οργανισμούς.
 
Στις δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κ. Κωνσταντίνου είπε πως στη σύσκεψη στις Ιατρικές Υπηρεσίες έγινε μελέτη των επιδημιολογικών δεδομένων, για τα οποία ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς σχετικά με τον νέο κοροναϊό, ο οποίος εμφανίστηκε σε συγκεκριμένη περιοχή στην Κίνα.
 
Ο ιός, όπως ανέφερε η κ. Κωνσταντίνου, μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και φαίνεται ότι η μεταδοτικότητα του είναι σχετικά περιορισμένη. Τα συμπτώματα τα οποία προκαλεί είναι από κοινό κρυολόγημα μέχρι πολύ σοβαρές λοιμώξεις του αναπνευστικού, δηλαδή πνευμονία, με χαμηλή ωστόσο θνησιμότητα.
 
Όπως δήλωσε η κ. Κωνσταντίνου, κατά τη σύσκεψη έγινε εκτίμηση κινδύνου για την Κύπρο και διαπιστώθηκε πως είναι χαμηλός ο κίνδυνος να υπάρξει εισαγωγή ενός τέτοιου περιστατικού. Πρόσθεσε πως ετοιμάζονται οδηγίες και ενημέρωση προς το κοινό, και τόνισε πως το Υπουργείο Υγείας παρακολουθεί στενά το θέμα και είναι σε εγρήγορση, σε συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους φορείς, διεθνείς οργανισμούς και σώματα, και αν υπάρξει ανάγκη θα αλλάξουν τα μέτρα πολιτικής.
 
Εκείνο που έχει σημασία αυτή την ώρα, όπως ανέφερε, είναι πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επίσημη απαγόρευση για ταξίδι προς τη συγκεκριμένη περιοχή της Κίνας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ωστόσο, διευκρίνισε, όποιος επισκεφθεί την εν λόγω περιοχή, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να τηρεί τους κανόνες υγιεινής.
 
Στο μεταξύ, πληροφορίες του ΚΥΠΕ από το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρουν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες αξιολογούν συνεχώς την κατάσταση για σκοπούς λήψης των αναγκαίων ενεργειών, σε σχέση με την έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:14

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τμήμα Μετεωρογίας-2ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
11:21
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ενδεικτικές των προθέσεων της Αγκύρας οι δηλώσεις Ερντογάν
10:57
Αθήνα: Πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο
10:36
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Υπουργός Ενέργειας: Εφικτή η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
08:48
Τρία οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς από φωτιά στη Γεροσκήπου
08:38
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.