Το Hadassah υιοθετεί νέα μέθοδο διάγνωσης όγκων

Διευρύνει το φάσμα στοχευμένων εξατομικευμένων θεραπειών.

Το τμήμα Μοριακής Παθολογίας και Διάγνωσης Όγκων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah είναι το πρώτο στη Μέση Ανατολή – και το τρίτο εκτός των ΗΠΑ – που έχει υιοθετήσει τη νέα μέθοδο FoundationOne-CDx (F1CDx ) για τη διάγνωση όγκων.
Η F1CDx εντοπίζει και αναλύει γενετικές μεταλλάξεις σε κακοήθεις όγκους. Συγκεκριμένα, η εξέταση ελέγχει ταυτόχρονα 324 γονίδια από ένα μόνο δείγμα ιστού, προκειμένου να ανιχνεύσει υποκαταστάσεις βάσεων, παρεμβολές, μεταλλάξεις, και αλλοιώσεις στη δομή του DNA. Ως εκ τούτου, η νέα εξέταση μπορεί να καθοδηγήσει τους γιατρούς σχετικά με τα πρωτόκολλα ανοσοθεραπείας, διευρύνοντας τη γκάμα επιλογών για στοχευμένες εξατομικευμένες θεραπείες.
Η F1CDx αποτελεί κορυφαία μοριακή διαγνωστική εξέταση, εγκεκριμένη από την αρμόδια αμερικανική αρχή για την επίβλεψη τροφίμων και φαρμάκων (FDA), ενώ είναι κλινικά και αναλυτικά εγκεκριμένη για τους σκοπούς της εξατομικευμένης ιατρικής. H μέθοδος διάγνωσης, την οποία ανέπτυξε η Αμερικανική Εταιρεία Μοριακής Γνώσης Foundation Medicine (θυγατρική της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας Roche), συλλέγει ένα δείγμα ιστού το οποίο χρησιμοποιεί για την ανάλυση πολλαπλών γονιδιακών αλλοιώσεων. Επιπλέον, ταυτίζει το μοριακό προφίλ του ασθενή με στοχευμένες θεραπείες, διευρύνοντας τη γκάμα θεραπειών με βάση τα αποτελέσματα. Η μέθοδος αυτή δίνει τη δυνατότητα για μια πιο εξατομικευμένη θεραπεία. «Η μέθοδος αυτή είναι ευρέως διαθέσιμη στις ΗΠΑ», ανέφερε ο Διευθυντής των κλινικών εργαστηρίων Δρ Asaf Gertler. Η θεραπεία είναι διαθέσιμη πλέον και στο Ισραήλ. Η διενέργεια της εξέτασης F1CDx στο Ισραήλ, θα μειώσει τον χρόνο αναμονής των αποτελεσμάτων στις δύο εβδομάδες. Το γεγονός ότι οι ασθενείς θα λαμβάνουν τα αποτελέσματα τους νωρίτερα, πιθανόν να αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικό για συγκεκριμένες περιπτώσεις.

πανεπιστημιακό νοσοκομείο Hadassah, Ιερουσαλήμ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:18

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.