ΟΑΥ: Αποδέσμευση του κονδυλίου για την ιατροφαρμακευτική

Για θυματοποίηση και άνιση μεταχείριση κάνει λόγο το προσωπικό του ΟΑΥ, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί την άμεση αποδέσμευση του κονδυλίου για την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη από τη Βουλή.



Σε σημερινή του ανακοίνωση το προσωπικό του ΟΑΥ αναφέρεται στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή για την κάλυψη της ενδονοσοκομειακής φροντίδας υγείας για το προσωπικό και τις οικογένειές τους, μέχρι τον Ιούνιο του 2020 που θα ενταχθεί στο ΓεΣΥ.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι το ίδιο έπραξε η Βουλή με τα αντίστοιχα κονδύλια στους προϋπολογισμούς των υπόλοιπων Οργανισμών στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

"Το προσωπικό του Οργανισμού θεωρεί απαράδεκτη τη θυματοποίηση του, από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο που προβάλλει επιχειρήματα, διλήμματα και συμβολισμούς χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Αποτέλεσμα των συγκεκριμένων ενεργειών είναι το προσωπικό και οι οικογένειες τους, εδώ και μήνες, να παραμένουν ανασφάλιστοι όσον αφορά στις υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής περίθαλψης θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και δημιουργώντας παράλληλα δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος καθώς, μέχρι σήμερα, παραμένουν απλήρωτες εννέα απαιτήσεις για χειρουργικές επεμβάσεις και δύο απαιτήσεις για τοκετούς".

Το προσωπικό αναφέρει τέλος ότι παρά τα εμπόδια παραμένει προσηλωμένο στο στόχο της πλήρους εφαρμογής του ΓεΣΥ και της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των προβλημάτων που παρουσιάζονται, καθώς η επιτυχημένη εφαρμογή του ΓεΣΥ είναι προς όφελος της κοινωνίας μας και των πολιτών της.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΡΠΑ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:40

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.