Δεν ανατρέπεται η μεταρρύθμιση της υγείας, δηλώνει ο Υπ. Υγείας

Η μεγάλη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας βρίσκεται προ των πυλών και κανένα έντυπο ή ανακοίνωση δεν μπορούν να την ανατρέψουν, δηλώνει ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος εκφράζει την έκπληξή του, γιατί διάβασε σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα στα ΜΜΕ έντυπο που ετοιμάστηκε από την Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου, μέσω του οποίου καλούνται τα μέλη της να μην ενταχθούν στο ΓεΣΥ και να αντιταχθούν στις δρομολογούμενες αλλαγές στον τομέα της Υγείας.


 
Σε γραπτή δήλωσή του, ο Υπουργός Υγείας αναφέρει πως «είναι ιδιαίτερα λυπηρό και άτοπο να παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα συγκεκριμένους Παιδιάτρους, είτε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είτε με συνεχή παρουσία τους στα ΜΜΕ, να επιχειρούν να υποσκάψουν τις δρομολογούμενες μεταρρυθμίσεις με παραφιλολογίες, ανακρίβειες και ψεύδη, παραπληροφορώντας τους πολίτες και καλλιεργώντας κλίμα πανικού».
 
«Είναι απορίας άξιο», σημειώνει, «γιατί η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου καταφέρεται δημόσια με τόσο μένος εναντίον του ΓεΣΥ, εκμεταλλευόμενη μάλιστα τις ανησυχίες των ασθενών, πόσο μάλλον της ευάλωτης ομάδας των παιδιών, παραλείποντας επιμελώς να αναφέρουν τα πραγματικά διαμειφθέντα και διευκρινήσεις που έχουν δοθεί στο τραπέζι της διαβούλευσης με τον ΟΑΥ. Μήπως με την εφαρμογή του ΓεΣΥ θίγονται άλλα συμφέροντα που δεν αφορούν στην υγεία των ασθενών;».
 
Όπως προσθέτει ο κ. Ιωάννου «η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου θα έπρεπε, αντί να κόπτεται τόσο για την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, να επικεντρώνεται στην παροχή φροντίδας στα παιδιά, τιμώντας τον όρκο που τα μέλη της έδωσαν», για να συμπληρώσει ότι «εφόσον όμως ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για αυτή την πτυχή της μεταρρύθμισης, τους ενημερώνω πως μέχρι τώρα οι διεργασίες προχωρούν βάσει των χρονοδιαγραμμάτων και παραμένω στη διάθεσή τους για πλήρη ενημέρωση επί των ενεργειών που δρομολογούνται».

«Όπως συνέβη με την πλειονότητα των επαγγελματιών υγείας, ανέμενα τουλάχιστον ότι και οι Παιδίατροι, ως οι λειτουργοί στους οποίους εμπιστευόμαστε την υγεία των πολυτιμότερων ανθρώπων μας, των παιδιών μας, να είχαν πρώτοι διαπιστώσει πως το υφιστάμενο σύστημα υγείας δεν είναι λειτουργικό και δίκαιο για τους ασθενείς και εμπράκτως να πρωτοστατούσαν στη διασφάλιση της επιτυχίας του ΓεΣΥ, όπως αυτό έχει εγκριθεί ομόφωνα από την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων τον Ιούνιο 2017», σημειώνει.

Συνεχίζει λέγοντας ότι «αντ’ αυτού, παρακολουθώ μια, ευτυχώς, μεμονωμένη ομάδα Παιδίατρων να κρύβονται πίσω από την ιδιότητά τους ως μέλη της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, για να προωθήσουν τις προσωπικές τους ατζέντες».

«Μένω έκπληκτος με τη δήλωση της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου που υποστηρίζει πως η εισαγωγή του Γενικού Σχεδίου Υγείας ακυρώνει το σημερινό υψηλό επίπεδο φροντίδας και υποβαθμίζει κατακόρυφα το επίπεδο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προς το παιδί. Θα ανέμενα περαιτέρω από ένα οργανωμένο σύνολο όπως η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου, που σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν πρωτοστάτησε σε προσπάθειες που έγιναν, να αφήσει κατά μέρος τις όποιες προσωπικές φιλοδοξίες και συμφέροντα και, τοποθετώντας το συμφέρον των ασθενών στο επίκεντρο, να εγκύψει και να αγκαλιάσει την προσπάθεια», αναφέρει.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:11

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Νιγηρία: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι 137 μαθητές που απήχθησαν πριν από 3 εβδομάδες
05:58
Εκτακτο υπουργικό Συμβούλιο για στοχευμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων
05:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.