Η πρώτη εγκυμοσύνη είναι δυσκολότερη σύμφωνα με έρευνα του Νοσοκομείου Hadassah

Πρόσφατη μελέτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ, η οποία διεξάχθηκε υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Simcha Yagel, εντόπισε τον λόγο που πολλές γυναίκες θεωρούν τις επακόλουθες εγκυμοσύνες πιο βατές από την πρώτη.

Οι επιστήμονες του Hadassah εντόπισαν ότι τα «κύτταρα δολοφόνοι» - που παίρνουν το όνομά τους από την αυτοάνοση δυνατότητά τους να πολεμούν καρκινώματα – βρίσκονται σε αφθονία στην επένδυση της μήτρας κατά την εγκυμοσύνη και έχουν τη δυνατότητα να αυξάνουν τις πιθανότητες για ένα υγιές μωρό. Τα κύτταρα αυτά βελτιώνουν, επίσης, τη διαδικασία διαμόρφωσης του πλακούντα (placentation). Η βελτιωμένη διαμόρφωση και λειτουργία του πλακούντα εξηγεί το γεγονός ότι οι γυναίκες δεν υποφέρουν τόσο από φουσκώματα στα άκρα κατά τις εγκυμοσύνες που θα ακολουθήσουν. Όπως έχουν δείξει και προηγούμενες μελέτες τα «κύτταρα φυσικοί δολοφόνοι» διαθέτουν μνήμη. Λόγω αυτής της μνήμης, με κάθε εγκυμοσύνη που περνά, τα κύτταρα εκπαιδεύονται καλύτερα πώς να αντιμετωπίσουν την εγκυμοσύνη, αλλάζοντας και παίρνοντας μοναδική μορφή. Οι επιστήμονες που έχουν κάνει αυτή την ανακάλυψη έχουν ονομάσει αυτά τα καινούρια κύτταρα: «Κύτταρα Φυσικοί Δολοφόνοι Φθαρτού Υμένα Εκπαιδευμένα κατά την Εγκυμοσύνη» (Pregnancy Trained Decidual Natural Killer Cells – PTdNK). 

O καθηγητής Yagel και η ομάδα του, προτίθενται να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να ενεργοποιήσουν την ιδιότητα των κυττάρων που βελτιώνει την εγκυμοσύνη. Πιστεύουν ότι μεταβάλλοντας τους προγόνους των κυττάρων PTdNK, θα μπορούσαν πιθανόν να θεραπεύσουν περιπτώσεις όπου ο πλακούντας δεν έχει διαμορφωθεί σωστά ή άλλες ασθένειες που δεν έχουν να κάνουν με την εγκυμοσύνη. Ωστόσο η Moriya Gamliel που ήταν η κύρια συγγραφέας του άρθρου στο ακαδημαϊκό περιοδικό Immunity, πιστεύει ότι απαιτεί πολλή δουλειά ακόμη για να φθάσουν το στάδιο της εμπορικής δοκιμής και στο στάδιο της θεραπείας.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:49

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Υπουργός Ενέργειας: Εφικτή η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
08:48
Τρία οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς από φωτιά στη Γεροσκήπου
08:38
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.