Eπιστημονικές εξελίξεις στον αγώνα κατά του καρκίνου

Η εταιρεία Bristol-Myers Squibb Co ανακοίνωσε ότι η επιτυχία της θεραπείας συνδυασμού για τη βελτίωση της ολικής επιβίωσης σε ασθενείς με καρκίνο του νεφρού οδήγησε στον τερματισμό της δοκιμαστικής περιόδου πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία τερματισμού, παρά τις προηγούμενες αναφορές για ανάμεικτα αποτελέσματα σε άλλους στόχους.


Η εταιρεία είπε ότι ο συνδυασμός των δύο κυριότερων φαρμάκων «Opdivo» και «Yervoy» έδειξαν συνολικά ανώτερους ρυθμούς επιβίωσης από ένα βασικό φάρμακο σε ασθενείς με προχωρημένη ή μεταστατικό νεφρικό κυτταρικό καρκίνωμα που δεν είχαν λάβει προηγουμένως θεραπεία.

Επίσης, η χορήγηση του φαρμάκου ανοσοθεραπείας «Keytruda» της εταιρείας Merck & Co σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία σε ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα που δεν είχαν λάβει προηγουμένως θεραπεία φαίνεται να έχει διαρκή οφέλη, σύμφωνα με νέα στοιχεία από κλινική δοκιμή που βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση.

Οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ έδωσαν την έγκριση τους για το μείγμα φαρμάκων τον Μάιο, αλλά τα περιορισμένα δεδομένα από κλινικές δοκιμές σημαίνει ότι παραμένουν ακόμα ερωτήματα για το κατά πόσο θα διατηρήσει την αποτελεσματικότητά του με την πάροδο του χρόνου.

Μια νέα ανάλυση αίματος από την εταιρεία Roche and Foundation Medicine έχει δείξει ότι μπορεί να μετρήσει με ακρίβεια τον αριθμό των μεταλλάξεων μέσα σε ένα όγκο, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς να προβλέψουν ποιοι ασθενείς θα μπορούσαν να ανταποκριθούν καλύτερα σε κάποιες ανοσοθεραπείες.

Αρχικά δεδομένα αναφορικά με τη νέα δοκιμή της Roche που στόχευε να διαπιστώσει τον αριθμό των μεταλλάξεων σε ένα όγκο κυκλοφόρησαν σήμερα στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ιατρικής Ογκολογίας στη Μαδρίτη. Η Roche δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά αναλύσεις αίματος για τον αριθμό μεταλλάξεων σε όγκο.

Στο μεταξύ, η εταιρεία AstraZeneca είπε ότι το φάρμακο που κατασκευάζει με την ονομασία «Duaklir» βελτίωσε την πνευμονική λειτουργία σε ασθενείς με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, ανοίγοντας το δρόμο για πιθανή έγκριση στις ΗΠΑ, όπου τα εμπορικά δικαιώματα ανήκουν στη βρετανική Circassia.

Η Circassia απέκτησε τα δικαιώματα του «Duaklir» στις ΗΠΑ και του μονοθεραπευτικού φαρμάκου για τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια «Tudorza» από την εταιρεία AstraZeneca τον Απρίλιο, για μέχρι 190 εκατομμύρια ευρώ συν δικαιώματα, προτού εγκαταλείψει τη φιλοδοξία της να αναπτύξει εταιρεία δικαιόχρησης για αλλεργίες, μετά τη δεύτερη αποτυχημένη δοκιμή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:56

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.