Μυστηριώδης ασθένεια κτυπά στη Νιγηρία- Ο θάνατος επέρχεται σε 24 ώρες

Μια «μυστηριώδης» ασθένεια στοίχισε τη ζωή 18 ανθρώπων στο νοτιοδυτικό τμήμα της Νιγηρίας, δήλωσε αξιωματούχος της χώρας, επισημαίνοντας ότι όσοι μολύνονται πεθαίνουν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Εκπρόσωπος των αρχών της πολιτείας Όντο, ο Καγιόντε Ακινμάντε, μιλωντας στο Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι αυτή η «μυστηριώδης ασθένεια» εμφανίστηκε «στην αρχή της εβδομάδας στην πόλη Όντε-Ιρέλε».

Τα συμπτώματα της ασθένειας είναι έντονες κεφαλαλγίες, απώλεια συνείδησης, απώλεια βάρους, προβλήματα στην όραση, ενώ ο θάνατος επέρχεται μέσα σε 24 ώρες. Οι εργαστηριακές εξετάσεις οι οποίες έχουν γίνει μέχρι στιγμής δεν έδειξαν ότι πρόκειται για κάποια ιογενή ασθένεια, ή συγκεκριμένα για τον Έμπολα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

«Οι πρώτοι τέσσερις άνθρωποι που μολύνθηκαν από την μυστηριώδη ασθένεια από την Κυριακή ως τη Δευτέρα πέθαναν μέσα σε 24 ώρες αφότου εκδήλωσαν τα συμπτώματα» επισήμανε. «Πέραν των [...] καταγεγραμμένων θανάτων, δεν έχουμε ανακαλύψει κάποιο νέο κρούσμα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 72 ωρών. Κανένας ασθενής δεν έχει εισαχθεί σε κάποιο νοσοκομείο και η ασθένεια δεν έχει εξαπλωθεί εκτός των ορίων της πόλης» αυτής, είπε ο Ακινμάντε.

Στη Γενεύη, ο ΠΟΥ επιβεβαίωσε τα συμπτώματα που περιέγραψαν οι αρχές της Νιγηρίας και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει λάβει μέχρι στιγμής, καταμετρά «14 κρούσματα και 12 (ή 13) θανάτους».

Ένας εκπρόσωπος του οργανισμού αυτού του ΟΗΕ πρόσθεσε ότι δείγματα σωματικών υγρών των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από την ασθένεια εστάλησαν το Σάββατο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Λάγκος και βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακές αναλύσεις.

Σύνταξη: Νίκος Κέττηρος

Πηγή: ΑΠΕ- Γαλλικό Πρακτορείο

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:20

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.