Ένταξη από σήμερα νέων ειδικοτήτων στο ΓεΣΥ, ποιοι ιατροί θα παραπέμπουν

Εντάσσονται από σήμερα, 1η Δεκεμβρίου 2020 στο ΓεΣΥ οι υπηρεσίες της προληπτικής οδοντιατρικής και των εξωνοσοκομειακών υπηρεσιών για τα επαγγέλματα των Νοσηλευτών Γενικής Νοσηλευτικής, Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας, Φυσιοθεραπευτών, Εργοθεραπευτών, Λογοπαθολόγων, Κλινικών Ψυχολόγων και Κλινικών Διαιτολόγων.

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), οι εγγραφές και η σύναψη σύμβασης για τους πιο πάνω παρόχους έχουν αρχίσει και βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να δουν τους εν λόγω παρόχους από την ιστοσελίδα του ΓεΣΥ (www.gesy.org.cy) εντός των επόμενων ημερών,  μέσω του συνδέσμου «Αναζήτηση Παροχέων», αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία  εγγραφής και σύναψης σύμβασης τους με τον Οργανισμό.
 
 
Ενημέρωση δικαιούχων για εξωνοσοκομειακές υπηρεσίες Φυσιοθεραπείας

Υπηρεσίες που καλύπτονται: Εξωνοσοκομειακές υπηρεσίες φυσιοθεραπείας οι οποίες περιλαμβάνουν υπηρεσίες αξιολόγησης και θεραπείας σε ατομικό επίπεδο.
 
Πρόσβαση στις υπηρεσίες φυσιοθεραπείας:  Η πρόσβαση σε εξωνοσοκομειακής υπηρεσίες φυσιοθεραπείας θα γίνεται κατόπιν παραπομπής από τις ιατρικές ειδικότητες που επιλέγηκαν και εφόσον ισχύει μια από τις διαγνώσεις που αναφέρονται στους πίνακες διαγνώσεων για παραπομπή σε φυσιοθεραπευτή ενηλίκων και παιδιών (οι πίνακες διαγνώσεων θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ).
 
Οι δικαιούχοι,  εφόσον εξασφαλίσουν παραπεμπτικό, επιλέγουν τον φυσιοθεραπευτή που θέλουν να επισκεφθούν από τον κατάλογο φυσιοθεραπευτών που συμμετέχουν στο ΓεΣΥ και προβαίνουν στη διευθέτηση ραντεβού.    
 
Σημειώνεται ότι το ΓεΣΥ θα καλύπτει συγκεκριμένο μέγιστο αριθμό συνεδριών φυσιοθεραπείας ανά διάγνωση, ανά δικαιούχο, ανά έτος. Για το μέγιστο αριθμό επισκέψεων που καλύπτει το Σύστημα για τη συγκεκριμένη  διάγνωση θα ενημερώνει ο ιατρός ο οποίος θα παραπέμπει σε υπηρεσίες φυσιοθεραπευτή και θα είναι αναρτημένος και στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ.       
 
Καταβολή συμπληρωμής: Ο δικαιούχος καταβάλει συμπληρωμή δέκα (10) ευρώ για κάθε συνεδρία με φυσιοθεραπευτή.
 
 
Οι ιατροί που παραπέμπουν σε υπηρεσίες Φυσιοθεραπείας είναι  - ΠΙ Ενηλίκων, ΠΙ Παιδιών (Παιδίατροι), Αιματολογία, Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία, Γαστρεντερολογία, Γενική Χειρουργική/Γαστρεντερική Χειρουργική, Γηριατρική, Εξειδίκευση στην Εντατική Θεραπεία, Εξειδίκευση στην Εντατική Θεραπεία Νεογνών, Εξειδίκευση στην Λοιμωξιολογία, Εξειδίκευση στην Παιδονευρολογία, Καρδιολογία, Μαιευτική-Γυναικολογία, Νευρολογία, Νευροχειρουργική, Νεφρολογία, Ορθοπεδική, Παθολογία, Παθολογική Ογκολογία, Παιδιατρική, Παιδοκαρδιολογία, Πλαστική Χειρουργική, Πνευμονολογία-Φυματολογία, Ρευματολογία, Στοματογναθοπροσωποχειρουργική, Τραυματολογία, Φυσική Ιατρική και αποκατάσταση, Χειρουργική Αγγείων, Χειρουργική Θώρακος/Καρδιοχειρουργική, Χειρουργική Παίδων και Ωτορινολαρυγγολογία.
      
 
Ενημέρωση δικαιούχων για Εξωνοσοκομειακές Υπηρεσίες Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας
 
Υπηρεσίες που καλύπτονται: Εξωνοσοκομειακές υπηρεσίες νοσηλευτικής ψυχικής υγείας οι οποίες περιλαμβάνουν υπηρεσίες στήριξης, θεραπείας σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και υπηρεσίες κατ’ οίκον.
 
Πρόσβαση στις υπηρεσίες Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας:  Η πρόσβαση σε εξωνοσοκομειακές υπηρεσίες νοσηλευτικής ψυχικής υγείας θα γίνεται κατόπιν παραπομπής από τις ιατρικές ειδικότητες που αναφέρονται πιο κάτω.
 
Οι δικαιούχοι,  εφόσον εξασφαλίσουν παραπεμπτικό, επιλέγουν τον πάροχο από τον οποίο επιθυμούν να λάβουν υπηρεσίες από τον κατάλογο παρόχων που συμμετέχουν στο ΓεΣΥ και προβαίνουν στη διευθέτηση ραντεβού.    
 
Σημειώνεται ότι το ΓεΣΥ θα καλύπτει συγκεκριμένο μέγιστο αριθμό συνεδριών νοσηλευτικής ψυχικής υγείας, ανά δικαιούχο, ανά έτος. Για το μέγιστο αριθμό επισκέψεων που καλύπτει το Σύστημα θα ενημερώνει ο ιατρός ο οποίος θα παραπέμπει σε υπηρεσίες νοσηλευτικής ψυχικής υγείας και θα είναι αναρτημένος και στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ.       
 
Καταβολή συμπληρωμής: Ο δικαιούχος καταβάλει συμπληρωμή έξι (6) ευρώ για κάθε συνεδρία με νοσηλευτή ψυχικής υγείας.
 
Ειδικοί ιατροί που παραπέμπουν σε Υπηρεσίες Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας – Εξειδίκευση στην Παιδονευρολογία, Νευρολογία, Παιδιατρική, Παιδοψυχιατρική, Ψυχιατρική.
 
Σημειώνεται ότι οι Προσωπικοί Ιατροί δεν παραπέμπουν σε υπηρεσίες νοσηλευτικής ψυχικής υγείας.   
 
Ενημέρωση δικαιούχων για Εξωνοσοκομειακές Υπηρεσίες Κλινικής Ψυχολογίας
 
Yπηρεσίες που καλύπτονται: Εξωνοσοκομειακές υπηρεσίες κλινικής ψυχολογίας οι οποίες περιλαμβάνουν υπηρεσίες εξειδικευμένης αξιολόγησης, ψυχολογικές παρεμβάσεις διάγνωσης και θεραπείας σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.  
 
Πρόσβαση στις υπηρεσίες Κλινικής Ψυχολογίας:  Η πρόσβαση σε εξωνοσοκομειακές υπηρεσίες κλινικής ψυχολογίας θα γίνεται κατόπιν παραπομπής από τις ιατρικές ειδικότητες που αναφέρονται πιο κάτω και εφόσον ισχύει μια από τις διαγνώσεις που αναφέρονται στους πίνακες διαγνώσεων για παραπομπή σε κλινικό ψυχολόγο ενηλίκων και παιδιών (οι πίνακες διαγνώσεων θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ).  
 
Οι δικαιούχοι, εφόσον εξασφαλίσουν παραπεμπτικό, επιλέγουν τον κλινικό ψυχολόγο που επιθυμούν να επισκεφθούν από τον κατάλογο κλινικών ψυχολόγων που συμμετέχουν στο ΓεΣΥ και προβαίνουν στη διευθέτηση ραντεβού.    
 
Σημειώνεται ότι το ΓεΣΥ θα καλύπτει συγκεκριμένο μέγιστο αριθμό συνεδριών κλινικής ψυχολογίας ανά διάγνωση, ανά δικαιούχο, ανά έτος. Για το μέγιστο αριθμό επισκέψεων που καλύπτει το Σύστημα για τη συγκεκριμένη  διάγνωση θα ενημερώνει ο ιατρός ο οποίος θα παραπέμπει σε υπηρεσίες κλινικού ψυχολόγου και θα είναι αναρτημένος και στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ.       
 
Καταβολή συμπληρωμής: Ο δικαιούχος καταβάλει συμπληρωμή δέκα (10) ευρώ για κάθε συνεδρία με κλινικό ψυχολόγο.
 
Ιατροί που παραπέμπουν σε Υπηρεσίες Κλινικής Ψυχολογίας – Προσωπικός Ιατρός για Ενήλικες, Προσωπικός Ιατρός για Παιδιά (Παιδίατρος), Γαστρεντερολογία, Γηριατρική, Εξειδίκευση στην Εντατική Θεραπεία, Εξειδίκευση στην Παιδονευρολογία, Ιατρική Γενετική, Καρδιολογία, Μαιευτική-Γυναικολογία, Νευρολογία, Νεφρολογία, Ουρολογία, Παθολογία, Παθολογική Ογκολογία, Παιδιατρική, Παιδοψυχιατρική, Φυσική ιατρική και αποκατάσταση, Χειρουργική Θώρακος/Καρδιοχειρουργική και Ψυχιατρική
 
Ενημέρωση δικαιούχων για Κατ΄οίκον Υπηρεσίες Κοινοτικής Νοσηλευτικής
 
Υπηρεσίες που καλύπτονται: Κατ΄οίκον υπηρεσίες κοινοτικής νοσηλευτικής  
 
Πρόσβαση σε κατ’ οίκον υπηρεσίες κοινοτικής νοσηλευτικής:  Η πρόσβαση σε κατ’ οίκον υπηρεσίες γενικής νοσηλευτικής θα γίνεται κατόπιν παραπομπής από ΠΙ ή ΕΙ και παρέχεται σε δικαιούχους που έχουν καταχωρηθεί από τους ΠΙ ως «κατακεκλιμένοι» δικαιούχοι.
 
«Κατακεκλιμένος» δικαιούχος είναι αυτός που λόγω διαπιστωμένων σοβαρών προβλημάτων υγείας επιβάλλεται όπως οι υπηρεσίες φροντίδας υγείας του παρέχονται κατ’  οίκον.
 
Οι δικαιούχοι,  εφόσον εξασφαλίσουν παραπεμπτικό, επιλέγουν τον πάροχο που επιθυμούν να τους παρέχει υπηρεσίες κατ’ οίκον από τον κατάλογο παρόχων που συμμετέχουν στο ΓεΣΥ και προβαίνουν στη διευθέτηση ραντεβού.    
 
Σημειώνεται ότι το ΓεΣΥ θα καλύπτει συγκεκριμένο μέγιστο αριθμό συνεδριών κατ’ οίκον υπηρεσιών γενικής νοσηλευτικής ανά δικαιούχο, ανά έτος. Για το μέγιστο αριθμό επισκέψεων που καλύπτει το Σύστημα θα ενημερώνει ο ιατρός ο οποίος θα παραπέμπει σε κατ’ οίκον υπηρεσιών γενικής νοσηλευτικής και θα είναι αναρτημένος και στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ.       
 
Καταβολή συμπληρωμής: Ο δικαιούχος καταβάλει συμπληρωμή έξι (6) ευρώ για κάθε συνεδρία κατ’ οίκον νοσηλευτικής.
 

Ενημέρωση δικαιούχων για Εξωνοσοκομειακές Υπηρεσίες Εργοθεραπείας
 
 
Yπηρεσίες που καλύπτονται: Εξωνοσοκομειακές υπηρεσίες εργοθεραπείας οι οποίες περιλαμβάνουν υπηρεσίες αξιολόγησης, θεραπείας σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και υπηρεσίες κατ ΄οίκον.  
 
Πρόσβαση στις υπηρεσίες Εργοθεραπείας:  Η πρόσβαση σε εξωνοσοκομειακές υπηρεσίες εργοθεραπείας θα γίνεται κατόπιν παραπομπής από τις ιατρικές ειδικότητες που αναφέρονται πιο κάτω και εφόσον ισχύει μια από τις διαγνώσεις που αναφέρονται στους πίνακες διαγνώσεων για παραπομπή σε εργοθεραπευτή ενηλίκων και παιδιών (οι πίνακες διαγνώσεων θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ).
 
Οι δικαιούχοι,  εφόσον εξασφαλίσουν παραπεμπτικό, επιλέγουν τον εργοθεραπευτή που επιθυμούν να τους παρέχει υπηρεσίες από τον κατάλογο εργοθεραπευτών που συμμετέχουν στο ΓεΣΥ και προβαίνουν στη διευθέτηση ραντεβού.    
 
Σημειώνεται ότι το ΓεΣΥ θα καλύπτει συγκεκριμένο μέγιστο αριθμό συνεδριών εργοθεραπείας ανά διάγνωση, ανά δικαιούχο, ανά έτος. Για το μέγιστο αριθμό συνεδριών ανά διάγνωση που καλύπτει το Σύστημα, θα ενημερώνει ο ιατρός ο οποίος θα παραπέμπει σε υπηρεσίες εργοθεραπείας και θα είναι διαθέσιμος και στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ.
 
Καταβολή συμπληρωμής: Ο δικαιούχος καταβάλει συμπληρωμή δέκα (10) ευρώ για κάθε συνεδρία με εργοθεραπευτή.
 
 
Ειδικοί ιατροί που παραπέμπουν σε Υπηρεσίες Εργοθεραπείας – Γενική Χειρουργική, Γηριατρική, Ειδικός Ιατρός-Παιδιατρική, Εξειδίκευση στην Εντατική Θεραπεία, Εξειδίκευση στην Εντατική Θεραπεία Νεογνών, Εξειδίκευση στην Παιδονευρολογία, Ιατρική Γενετική, Νευρολογία, Νευροχειρουργική, Ορθοπεδική, Οφθαλμολογία, Παθολογία, Παθολογική Ογκολογία, Παιδοψυχιατρική, Πλαστική Χειρουργική, Πνευμονολογία-Φυματιολογία, Ρευματολογία, Τραυματολογία, Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση, Χειρουργική Θώρακος/Καρδιοχειρουργική, Χειρουργική Παίδων,  Ψυχιατρική, Ωτορινολαρυγγολογία.
   
Σημειώνεται ότι οι Προσωπικοί Ιατροί δεν παραπέμπουν σε υπηρεσίες εργοθεραπείας.  
 
 
Ενημέρωση δικαιούχων για Εξωνοσοκομειακές Υπηρεσίες Κλινικής Διαιτολογίας
 
Υπηρεσίες που καλύπτονται: Εξωνοσοκομειακές υπηρεσίες κλινικής διαιτολογίας οι οποίες περιλαμβάνουν υπηρεσίες διατροφικής αξιολόγησης, διάγνωσης, παρέμβασης και στόχων .
 
Πρόσβαση στις υπηρεσίες Κλινικής Διαιτολογίας:  Η πρόσβαση σε εξωνοσοκομειακές υπηρεσίες κλινικής διαιτολογίας θα γίνεται κατόπιν παραπομπής από τις ιατρικές ειδικότητες που αναφέρονται πιο κάτω και εφόσον ισχύει μια από τις διαγνώσεις που αναφέρονται στους πίνακες διαγνώσεων για παραπομπή σε κλινικό διαιτολόγο ενηλίκων και παιδιών (οι πίνακες διαγνώσεων θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ).
 
Οι δικαιούχοι,  εφόσον εξασφαλίσουν παραπεμπτικό, επιλέγουν τον κλινικό διαιτολόγο που θέλουν να επισκεφθούν από τον κατάλογο κλινικών διαιτολόγων που συμμετέχουν στο ΓεΣΥ και προβαίνουν στη διευθέτηση ραντεβού.    
 
Σημειώνεται ότι το ΓεΣΥ θα καλύπτει συγκεκριμένο μέγιστο αριθμό συνεδριών κλινικής διαιτολογίας ανά διάγνωση, ανά δικαιούχο, ανά έτος. Για το μέγιστο αριθμό επισκέψεων που καλύπτει το Σύστημα για τη συγκεκριμένη  διάγνωση, θα ενημερώνει ο ιατρός ο οποίος θα παραπέμπει σε υπηρεσίες κλινικού διαιτολόγου και θα είναι διαθέσιμος και στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ.
 
Καταβολή συμπληρωμής: Ο δικαιούχος καταβάλει συμπληρωμή δέκα (10) ευρώ για κάθε συνεδρία με κλινικό διαιτολόγο.
 
Ειδικοί ιατροί που παραπέμπουν σε Υπηρεσίες Κλινικής Διαιτολογίας – Αιματολογία, Αλλεργιολογία, Γαστρεντερολογία, Γενική Χειρουργική/Γαστρεντερική, Γηριατρική, Ενδοκρινολογία, Ιατρική Γενετική, Καρδιολογία, Μαιευτική-Γυναικολογία, Νευρολογία, Νεφρολογία, Παθολογία, Παθολογική Ογκολογία, Παιδιατρική, Παιδοκαρδιολογία, Παιδοψυχιατρική, Χειρουργική Παίδων, Ψυχιατρική και Ωτορινολαρυγγολογία.
 
Σημειώνεται ότι οι Προσωπικοί Ιατροί δεν παραπέμπουν σε υπηρεσίες κλινικής διαιτολογίας.  

Ενημέρωση δικαιούχων για Εξωνοσοκομειακές Υπηρεσίες Λογοθεραπείας
 
 
Yπηρεσίες που καλύπτονται: Εξωνοσοκομειακές υπηρεσίες λογοθεραπείας οι οποίες περιλαμβάνουν υπηρεσίες αξιολόγησης και θεραπείας σε ατομικό επίπεδο.
 
Πρόσβαση στις υπηρεσίες λογοθεραπείας:  Η πρόσβαση σε εξωνοσοκομειακές υπηρεσίες λογοθεραπείας θα γίνεται κατόπιν παραπομπής από τις ιατρικές ειδικότητες που αναφέρονται πιο κάτω και εφόσον ισχύει ένα από τα συμπτώματα/διαγνώσεις που αναφέρονται στους πίνακες συμπτωμάτων για παραπομπή σε λογοθεραπευτή (οι πίνακες θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ).
 
Οι δικαιούχοι,  εφόσον εξασφαλίσουν παραπεμπτικό, επιλέγουν τον λογοθεραπευτή που επιθυμούν να επισκεφθούν από τον κατάλογο λογοθεραπευτών που συμμετέχουν στο ΓεΣΥ και προβαίνουν στη διευθέτηση ραντεβού.    
 
Σημειώνεται ότι το ΓεΣΥ θα καλύπτει συγκεκριμένο μέγιστο αριθμό συνεδριών λογοθεραπείας ανά σύμπτωμα, ανά δικαιούχο, ανά έτος. Για το μέγιστο αριθμό επισκέψεων που καλύπτει το Σύστημα για το συγκεκριμένο σύμπτωμα θα ενημερώνει ο ιατρός ο οποίος θα παραπέμπει σε υπηρεσίες λογοθεραπευτή και θα είναι διαθέσιμος και στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ..       
 
Καταβολή συμπληρωμής: Ο δικαιούχος καταβάλει συμπληρωμή δέκα (10) ευρώ για κάθε συνεδρία με λογοθεραπευτή.
 
Ειδικότητες Ειδικών Ιατρών που δύναται να παραπέμπουν σε Λογοπαθολόγο – Γαστρεντερολογία, Γηριατρική, Εξειδίκευση στην Εντατική Θεραπεία, Εξειδίκευση στην Εντατική Θεραπεία Νεογνών, Ιατρική Γενετική, Νευρολογία, Παθολογία, Παιδιατρική, Παιδοψυχιατρική, Πνευμονολογία, Στοματογναθοπροσωποχειρουργική, Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση, Ψυχιατρική και Ωτορινολαρυγγολογία.
 
Σημειώνεται ότι οι Προσωπικοί Ιατροί δεν παραπέμπουν σε υπηρεσίες λογοπαθολογίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:20

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.