Απονεμήθηκαν τα βραβεία «Συγγραφής Ραδιοφωνικού Θεατρικού ΄Εργου 2016» και «Συγγραφής Κυπριώτικου Σκετς 2016»

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Θεατράκι του ΡΙΚ «Ανδρέας Χριστοφίδης» η τελετή απονομής των βραβείων των Διαγωνισμών    «Συγγραφής Ραδιοφωνικού Θεατρικού ΄Εργου 2016» με χορηγούς την ΟΠΑΠ Κύπρου Λτδ και τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα και «Συγγραφής Κυπριώτικου Σκετς  2016» με χορηγό τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, που προκήρυξε το Τμήμα Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης το ΡΙΚ τίμησε την ηθοποιό ΄Ελλη  Κυριακίδου για τη μεγάλη συνεισφορά της στο Θέατρο και στο Κυπριώτικο Σκετς.Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Αν. Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ κ. Κώστας Νικολαΐδης.

Σύντομους χαιρετισμούς κατά τη διάρκεια της τελετής απηύθυναν ο Αν. Γενικός Διευθυντής κ. Κώστας Νικολαϊδης και η Αν. Διευθύντρια Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων κυρία Ελένη Λουκά Μιχαήλ. Και οι δύο, τόνισαν στο χαιρετισμό τους, ότι η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση στηρίζει, ενθαρρύνει και προωθεί την πνευματική δημιουργία  στον τόπο μας.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του Διαγωνισμού Ραδιοφωνικού Θεατρικού ΄Εργου 2016» αποφάσισαν να απονείμουν τρία βραβεία και ένα  έπαινο.

Το πρώτο βραβείο (2000 ευρώ) απονεμήθηκε στο Νικόλαο Σίσκα για το έργο «Το ρολόϊ του αντίστροφου χρόνου», το δεύτερο (1300 ευρώ)  στην Ανθή Κλεάνθους για το έργο «Πενήντα λεπτά σκοτάδι» και το τρίτο (700 ευρώ) στη Μαρίνα Σαβεριάδου για το έργο «Ισόβια». ΄Επαινος απονεμήθηκε στην ΄Ελενα Νικολάου για το έργο «Δικαίωμα στην ευτυχία». 

Για το «Διαγωνισμό Συγγραφής Κυπριώτικου Σκετς 2016» η Κριτική Επιτροπή αποφάσισε να απονείμει τρία βραβεία και έναν έπαινο.

Το πρώτο βραβείο (850 ευρώ) απονεμήθηκε στο Γιώργο Παπαγεωργίου για το σκετς  «Τα πλούτη της ψυσιής», το δεύτερο (550 ευρώ) στο Γιώργο Θεοδοσίου για το σκετς  «Η πανωχωρίτισσες» και το τρίτο (350 ευρώ) στη Νίκη Κωνσταντίνου για το σκετς «Ο εγγυητής εν τζιαί καλοπκιερωτής». Έπαινος απονεμήθηκε στη Βέλια Βασιλείου Κύρκου για το σκετς «Ο άξιος μουχτάρης».

Τα βραβεία  απένειμαν το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ κυρία Μαρία Χριστοφίδου,  ο Αν. Γενικός Διευθυντής κ. Κώστας Νικολαϊδης, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων κυρία Ελένη Λουκά Μιχαήλ, η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Συγγραφέων Κύπρου κυρία Δέσπω Κόνιζου Λοϊζιά και η Επίτιμος Πρόεδρος της ΄Ενωσης Συγγραφέων Κύπρου κυρία Τούλα Κακουλλή. 

Μετά την τελετή της απονομής των βραβείων αναγνώστηκαν αποσπάσματα από το Θεατρικό ΄Εργο που πήρε το Πρώτο βραβείο καθώς και από το Κυπριώτικο Σκετς που πήρε επίσης το Πρώτο Βραβείο.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 21:40

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.