ΡΙΚ και ΚΥΠΕ υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας

 Με την υπογραφή Μνημονίου  Συνεργασίας, ΡΙΚ και ΚΥΠΕ αποφάσισαν από κοινού να αναπτύξουν τη συνεργασία τους στον τομέα των ειδήσεων και να αξιοποιήσουν περαιτέρω τις ειδησεογραφικές τους υπηρεσίες,  συμπεριλαμβανομένων του διαδικτύου που διαθέτουν προς κοινό όφελος.

Το  Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα σε ειδική τελετή στις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ κ. Θανάσης Τσώκος και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΥΠΕ κ. Λάρκος Λάρκου.

Σε χαιρετισμό του, ο  κύριος Τσώκος ανέφερε ότι η σημερινή είναι πολύ σημαντική ημέρα για  το ΡΙΚ διότι επισφραγίζει και κωδικοποιεί την υπάρχουσα συνεργασία του με το ΚΥΠΕ με στόχο τη βελτίωση του παραγόμενου προϊόντος που αφορά τις ειδήσεις και την κάλυψη της επικαιρότητας. Τόνισε επίσης ότι επιβάλλεται η συνεργασία με το ΚΥΠΕ για να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο φάσμα πληροφόρησης προς τους πολίτες και το τελικό αποτέλεσμα είναι προς όφελος της κοινωνίας.

Στο δικό του χαιρετισμό, ο κύριος Λάρκου ανέφερε ότι οι δύο ειδησεογραφικοί οργανισμοί υπέγραψαν ένα πολύ καλό, συγκεκριμένο και με σειρά λεπτομερειών μνημόνιο και διαβεβαίωσε ότι τα Διοικητικά Συμβούλια του ΡΙΚ και του ΚΥΠΕ έχουν την θέληση να κάνουν πράξη τα όσα περιλαμβάνει.Ανέφερε επίσης ότι η ολοένα στενότερη συνεργασία εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον καθώς οι σημαντικότερες υπηρεσίες ενημέρωσης έχουν πρόσθετη ευθύνη στην κοινή γνώμη για έγκυρη, σφαιρική και νηφάλια ενημέρωση η οποία συμβάλλει στη δημιουργία πολιτών με κρίση, σκέψη και γνώσεις.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας  περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις από  κοινού προσπάθειες στην αντιμετώπιση των αναγκών και των προκλήσεων της σημερινής εποχής στους τομείς των ειδήσεων και της ενημέρωσης, που εκπηγάζουν από τις Νομοθεσίες που διέπουν τη λειτουργία και την αποστολή τους. ΡΙΚ και ΚΥΠΕ αποφάσισαν την τοποθέτηση (ανταλλαγή) λογότυπων στις ιστοσελίδες των δύο Οργανισμών που να παραπέμπουν στις ιστοσελίδες, εκατέρωθεν. 

Ακόμη στις τρεις ιστοσελίδες που διαθέτει το ΚΥΠΕ (ελληνικά, αγγλικά, τουρκικά) ειδικά banners να παραπέμπουν στα δελτία ειδήσεων του ΡΙΚ στις τρεις αυτές γλώσσες καθώς επίσης και την ανάπτυξη της συνεργασίας στη σύνταξη ειδήσεων στην τουρκική και αγγλική γλώσσα.

Μεταξύ άλλων ΡΙΚ και  ΚΥΠΕ συμφώνησαν επίσης:

·     Την ετοιμασία, ή/και την ανταλλαγή οπτικοακουστικού υλικού για από κοινού αξιοποίηση, όταν και τα δύο Μέρη θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν τέτοια υπηρεσία.     

·      Να καταβληθεί προσπάθεια για από κοινού τηλεοπτικές παραγωγές  (ντοκιμαντέρ, ρεπορτάζ) με τη συμμετοχή δημοσιογράφων ΚΥΠΕ – ΡΙΚ.          

Κοινή αξιοποίηση του παραγόμενου υλικού.  

 ·     Χρήση δημοσιογραφικών video ΡΙΚ από ΚΥΠΕ, και αντιστρόφως, για εμπλουτισμό υπηρεσιών εκατέρωθεν.   

 ·     Την αξιοποίηση κοινών ανταποκριτών εξωτερικού, ή/και κοινών δημοσιογραφικών αποστολών στο εξωτερικό.

 ·     Συνεργασία, όπου προκύπτει ανάγκη, ανάμεσα στους ανταποκριτές      ΚΥΠΕ – ΡΙΚ.

 ·    Τη διερεύνηση τρόπων αξιοποίησης του αρχειακού υλικού που διαθέτουν τα δύο Μέρη.     

·     Την από κοινού ή με τρίτους διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και εργαστηρίων σε θέματα του τομέα της Δημοσιογραφίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

 ·    Την ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων καθώς και την εκπαίδευση δημοσιογράφων, διαχειριστών συστημάτων και άλλου προσωπικού, σε τομείς στους οποίους υπάρχει ανάγκη σε οποιοδήποτε από τα δύο Μέρη.        

 ·    Τη συμμετοχή του ΚΥΠΕ και του ΡΙΚ σε κοινά ερευνητικά προγράμματα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και για πιθανή άντληση χορηγιών και/ή κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και/ή άλλους Οργανισμούς.     

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 21:46

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
22:00
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, αναφέρει ο Κόμπος
21:32
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει σε τροχιά μείωσης των επιτοκίων, λέει η Λαγκάρντ
21:25
Έκκληση στις αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων Πηγών Ενέργειας
21:18
Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τράπεζα Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων
21:14
Τα είπαν τηλεφωνικώς οι Πρόεδροι της Ρωσίας και του Ιράν
21:01
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά του Ιράν, λόγω επίθεσης στο Ισραήλ
20:53
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
20:48
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
18:34
Διασώθηκαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μικρό σκάφος στον κόλπο της Λεμεσού
18:31
Στοχεύουμε στη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης, λέει η Μαρία Παναγιώτου
18:25
Σε ανοδική τάση ο αγροτουρισμός στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υφ. Τουρισμού
17:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.