Οι Συμφωνικές Ορχήστρες Κύπρου δεν θα κάνουν συναυλίες

Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου δεν θα πραγματοποιούν συναυλίες για όσο χρόνο διαρκέσει η παρούσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της εξάπλωσης και στη χώρα μας του νέου κορωνοϊού ενώ βιντεογραφημένα μουσικά στιγμιότυπα θα διοχετευτούν διαδικτυακά προς το κοινό, αναφέρει το Ιδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου.
 
 «Αυτή τη στιγμή η ανθρωπότητα βιώνει μια τεράστια πρόκληση, για την αντιμετώπιση της οποίας χρειάζεται η συμβολή όλων μας ενώ  σε πλήρη συμμόρφωση με τις οδηγίες της επίσημης πολιτείας και με συναίσθηση της ευθύνης που έχουμε απέναντι στο κοινό για όσο χρόνο διαρκέσει η παρούσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι Συμφωνικές μας Ορχήστρες δεν θα πραγματοποιούν συναυλίες» σημειώνει ανακοίνωση του Ιδρύματος ΣΟΚ.
 
Αναφέρει ότι «παράλληλα, αισθανόμαστε ότι εκπροσωπούμε έναν από τους σημαντικότερους πολιτισμικούς θεσμούς του τόπου και ότι, σε τέτοιες περιόδους κρίσης, έχουμε χρέος να συνεχίσουμε να παράγουμε έργο και να προάγουμε την τέχνη της μουσικής».
 
«Σε αυτό το πλαίσιο, και σε συνεννόηση με τους Καλλιτεχνικούς Διευθυντές της Συμφωνικής Ορχήστρας και Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, Jens Bachmann και Γιώργο Κουντούρη, αντιστοίχως, έχουμε εφαρμόσει νέα μέτρα, τα οποία αποσκοπούν αφενός στην προστασία των εργαζομένων στο Ίδρυμα και αφετέρου στο να συνεχίσουμε να προάγουμε τη μουσική στον τόπο μας», συνεχίζει η ανακοίνωση.
 
Συγκεκριμένα, «η Ακαδημία ΣΟΝΚ έχει ήδη υιοθετήσει την εξ αποστάσεως διδασκαλία έτσι ώστε τα παιδιά να συνεχίσουν να συνεργάζονται με τους καθηγητές τους από το σπίτι. Ενώ η επαγγελματική μας Ορχήστρα έχει τροποποιήσει το πρόγραμμά της και έχει χωριστεί σε μικρά σύνολα με απώτερο στόχο την βιντεογράφηση υλικού, το οποίο θα θέλαμε να διαθέσουμε στο κοινό μας διαδικτυακά».
 
Το σπίτι της Ορχήστρας, το θέατρο Παλλάς, έχει απολυμανθεί από επαγγελματικό συνεργείο για την προστασία του προσωπικού.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου «αισθάνεται περήφανο για την εγρήγορση και τον επαγγελματισμό που επιδεικνύουν οι Καλλιτεχνικοί Διευθυντές, οι μουσικοί και οι καθηγητές που εργάζονται στις δύο Ορχήστρες» καθώς και το διοικητικό προσωπικό που συνεχίζει να στηρίζει τις εργασίες των Ορχηστρών μας σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο».
 
«Ευχόμαστε καλή δύναμη σε όλους και μένουμε σπίτι, παρέα με πολλή τέχνη και ακόμη περισσότερη μουσική», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:26

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών για τη πράσινης φορολογίας, έστειλε το ΑΚΕΛ
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
11:47
Ατύχημα η έκρηξη που σημειώθηκε σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων, στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Βαφεάδης: Τη Δευτέρα η επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την ανάπτυξη στη Λάρνακα
10:01
Το υπουργείο Υγείας έθεσε θέμα στον ΟΑΥ και τον ΟΚΥΠΥ πριν από την καταστροφή φαρμάκων
09:36
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.