Θέατρο Ριάλτο - Μακριά πολύ μακριά να ταξιδέψουμε

Μακριά  πολύ μακριά να ταξιδέψουμε με τον ποιητή των θαλασσών Νίκο Καββαδία και την Ρίτα Αντωνοπούλου στο Θέατρο Ριάλτο την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του, το Θέατρο Ριάλτο παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία, το οποίο περιλαμβάνει μελοποιημένα ποιήματα του από τους Θάνο Μικρούτσικο, Ξέμπαρκους, Μαρίζα Κωχ, Γιάννη Σπανό και Δημήτρη Ζερβουδάκη.
Οι ποιητικές συλλογές Μαραμπού, Πούσι, Τραβέρσο αλλά και τα πεζογραφικά έργα του Καββαδία: Βάρδια, Λι, Του πολέμου/Στ' άλογό μου κ.ά γνωστά κι’ αγαπημένα έργα, διαβάστηκαν και τραγουδήθηκαν από πολλές γενιές, συνεχίζοντας να μας συγκινούν και να μας ταξιδεύουν..
Μέσα από το αφιέρωμα του Θεάτρου Ριάλτο, η φωνή της Ρίτας Αντωνοπούλου θα μας ταξιδέψει μακριά, πολύ μακριά, στις θάλασσες του ευαίσθητου καλλιτέχνη. Μαζί της εμφανίζονται οι: Μιχάλης Πουργουρίδης (κιθάρα-τραγούδι), Κωνσταντίνος Στυλιανού (τραγούδι), Barbara Lucas (βιολί), Αλέξανδρος Παπαχαραλάμπους (πνευστά), Κώστας Χαλλούμας (ακουστικό μπάσο).
Πιάνο και επιμέλεια ορχήστρας: Κωνσταντίνος Ζορπάς.
Ποίηματα του Καββαδία θα απαγγείλουν οι ηθοποιοί Γιάννος Αντωνίου και Κωνσταντίνος Αλκιβιάδης.

24 9 kavadias

Η Ρίτα Αντωνοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε γραφιστική, αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά καθώς και τραγούδι και ξεκίνησε τις πρώτες της εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές από την ηλικία των 18 ετών.
Έκτοτε έχει συνεργαστεί  με τους μεγαλύτερους συνθέτες και  δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού (Θάνος Μικρούτσικος, Μίκης Θεοδωράκης, Σταμάτης Κραουνάκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιάννης Μαρκόπουλος, Μίμης Πλέσσας, Μάνος Ελευθερίου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Οδυσσέας Ιωάννου, Χρήστος Θηβαίος,
Γιώργος Ανδρέου, Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Ζούδιαρης κ.α) και έχει στο ενεργητικό της τέσσερις δισκογραφικές δουλειές («Για φωνή και ορχήστρα»2007, «Πάμε ξανά απ’ την αρχή»2008, «Μια πόλη για δύο»2011, «Ζωή μου μην αργείς»2014), καθώς και ένα μεγάλο αριθμό μεμονωμένων τραγουδιών.
Έχει συμμετάσχει σε  μουσικές και θεατρικές παραστάσεις  που σημείωσαν τεράστια επιτυχία  και έχει εμφανισθεί σε όλους  τους μεγάλους ιστορικούς χώρους  και θέατρα του τόπου. Με  συνεχή και σταθερή πορεία  έχει παρουσιαστεί σε όλη την  Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό,  με κύριο στόχο τις ερμηνείες  μεγάλων τραγουδιών του μεγαλύτερου  φάσματος του ελληνικού και  του ξένου ρεπερτορίου.

Διάρκεια: 120’
Με τη συνεργασία του ΤΕΠΑΚ
Χορηγός Φιλοξενίας: Ξενοδοχείο Πεύκος
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΡΙΚ, Κανάλι 6
Θέατρο Ριάλτο,  Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 20:30
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45
Εισιτήρια: € 15 / 10
E-ticket: www.rialto.com.cy

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:23

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Τα είπαν τηλεφωνικώς οι Πρόεδροι της Ρωσίας και του Ιράν
21:01
Οι ΗΠΑ αναμένεται να ενισχύσουν κυρώσεις κατά Ιράν σύντομα, λόγω επίθεσης στο Ισραήλ
20:53
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
20:48
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
18:34
Διασώθηκαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μικρό σκάφος στον κόλπο της Λεμεσού
18:31
Στοχεύουμε στη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης, λέει η Μαρία Παναγιώτου
18:25
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
18:00
Σε ανοδική τάση ο αγροτουρισμός στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υφ. Τουρισμού
17:57
Αλλαγές και για το Κυπριακό στο προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ
17:46
Συνελήφθη ύποπτος 44 ετών για τον εμπρησμό 12 αυτοκινήτων στο Καϊμακλί
17:42
Αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, ζήτησε η Αννίτα Δημητρίου
17:33
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε 34χρονο για υπόθεση βιασμού της πρώην συζύγου του
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.