Aγγελίδης: Σε προχωρημένο στάδιο οι έρευνες για τις κατά συρροή δολοφονίες

Έχουν ληφθεί πέραν των 700 καταθέσεων και οι καταθέσεις αυτές αυξάνονται συνεχώς, έχοντας υπόψιν τα πρόσωπα τα οποία καταθέτουν, ενώ 400 και πλέον τεκμήρια, έχουν παραληφθεί, σχετικά με τη διερευνώμενη υπόθεση των κατά συρροή δολοφονιών αλλοδαπών γυναικών και παιδιών, είπε, σε σημερινές του δηλώσεις, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, προσθέτοντας ότι οι έρευνες βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο

Σε ερώτηση, μετά την συνάντηση του Αρχηγού Αστυνομίας με τα μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, για το πώς προχωρούν οι έρευνες στην υπόθεση των κατά συρροή δολοφονιών αλλοδαπών γυναικών και παιδιών, μετά τη σημερινή 7η ανανέωση διατάγματος κράτησης του 35χρονου υπόπτου, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι είναι μία από τις σοβαρότερες υποθέσεις και την παρουσίαση ενός προσώπου για 7ο διάταγμα, καθορίζουν σίγουρα σημαντικές εξελίξεις ως προς τις έρευνες.

«Έχουν ληφθεί πέραν των 700 καταθέσεων και οι καταθέσεις αυτές αυξάνονται συνεχώς, έχοντας υπόψιν τα πρόσωπα τα οποία καταθέτουν, 400 και πλέον τεκμήρια έχουν παραληφθεί και αναμένεται σίγουρα να ολοκληρωθεί η επιστημονική εξέταση των τεκμηρίων και η ανακριτική ομάδα μετά την έκδοση του διατάγματος θα εξετάσει και πάλι τα δεδομένα, συνεχίζοντας τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Εκείνο το οποίο έχει σημασία είναι πέραν της αξιολόγησης όλων των δεδομένων, τα οποία υπάρχουν, οι οποιεσδήποτε εξελίξεις καθορίζουν και τα επόμενα βήματα, δηλαδή αυξάνεται σίγουρα ο αριθμός των καταθέσεων ή οι εξετάσεις που γίνονται σε οποιεσδήποτε περιοχές ή και άλλες έρευνες», πρόσθεσε.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είπε ο κ. Αγγελίδης, θα συνεχιστούν οι έρευνες γι΄ αυτή τη σοβαρή υπόθεση «και βεβαίως, καθήκον και υποχρέωση της Αρχής, της Αστυνομίας δηλαδή, είναι να αξιοποιεί τα διατάγματα αυτά, το χρόνο, κάτι το οποίο το δικαστήριο εξετάζει, κατά την παρουσίαση του υπόπτου στο δικαστήριο», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει εκ νέου ανανέωση του διατάγματος κράτησης κατά την εκπνοή του 7ου διατάγματος, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι ένας ύποπτος μπορεί να παρουσιάζεται στο δικαστήριο κάθε οκτώ μέρες και αυτή η περίοδος να μην υπερβαίνει τους 3 μήνες, όπως καθορίζεται στην ποινική δικονομία.

«Παρόλο που είναι πρόωρο να απαντηθεί (το ερώτημα), γιατί σήμερα έχει δοθεί το 7ο διάταγμα, θα πρέπει να δούμε και αυτό θα το αποφασίσουν οι ανακριτές, εάν όντως χρειάζεται να παρουσιαστεί ο ύποπτος για ανανέωση του διατάγματος, το οποίο θα είναι το 8ο διάταγμα ή κατά πόσο, είναι η δεύτερη απόφαση, θα γίνει καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον του δικαστηρίου. Αυτό καθορίζεται ουσιαστικά από δύο παράγοντες, του ανακριτικού έργου που υπολείπεται ή τις οποιεσδήποτε εξελίξεις υπάρχουν μέσα από τη διερεύνηση», κατέληξε.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΚΥΠΕ, συνεχίζεται η διενέργεια νεκροτομής επί της σορού που εντοπίστηκε στην Κόκκινη Λίμνη, στο Μιτσερό, την περασμένη Τρίτη, με σκοπό να εξακριβωθεί η ταυτότητα του θύματος και η αιτία θανάτου, κι επίσης να παραληφθούν τεκμήρια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διαδικασία αναμένεται να είναι χρονοβόρα και ίσως να μην ολοκληρωθεί σήμερα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:14

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.