Λογοτεχνικός διαγωνισμός ΚΣΠΝΒ – οι νικητές

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα λογοτεχνικών διαγωνισμών  ποίησης και διηγήματος, του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου (ΚΣΠΝΒ).

Σε γραπτή ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρεται ότι με ομόφωνη απόφαση των Κριτικών Επιτροπών, απονεμήθηκαν και φέτος τα λογοτεχνικά βραβεία του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου για τους μαθητικούς διαγωνισμούς ποίησης Κώστα Μόντη, διηγήματος Φωτεινής Ιωαννίδου-Πολυβίου και για τους διαγωνισμούς ποίησης Ευγενίας Π. Πετρώνδα και Χριστόδουλου Λοϊζίδη.
Στον διαγωνισμό διηγήματος Φωτεινής Ιωαννίδου-Πολυβίου δεν απονεμήθηκε βραβείο αλλά μόνο έπαινος και συγκεκριμένα στα διηγήματα «Πιστεύω σε σένα», του Χρίστου Αντωνίου (Τάξη Α1, Ελληνική Σχολή Πασκάλ Λεμεσού) και «Παρατεταμένη σιωπή»,  της Νικολέττας Χριστοφή (Γυμνάσιο Αρχαγγέλου Λακατάμειας).

imagew

Στο διαγωνισμό ποίησης στη μνήμη Κώστα Μόντη (για μαθητές Λυκείων-Τεχνικών σχολών) απονεμήθηκε βραβείο εξίσου στις ποιητικές συνθέσεις -«Ψυχής γεννήματα», της Αλεξίας Βίκτωρος (Τάξη Γ’ , Λύκειο Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος»), «Ελεγεία για τον ήλιο», του Μάρκου Γιαπάνη (Γ’ τάξη, Λύκειο Κύκκου Πάφου) και «Άγραφα γράμματα, χαμένα», της Δημητριάνας Ιωαννίδου (Β’ τάξη, Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού). Έπαινος απονεμήθηκε στα «Μια βέργα  βυθισμένη σε γαλανόλευκη μπογιά», του Άγγελου Μαυρουδέα (Τάξη Γ’, Λύκειο Αγίου Νικολάου Λεμεσού) και «Μια ιστορία απαντοχής», της Ευφροσύνης Ζούμου (Τάξη Α3, Λύκειο Παλιομετόχου).
Στο διαγωνισμό ποίησης στη μνήμη Ευγενίας Παλαιολόγου – Πετρώνδα απονεμήθηκε εξίσου βραβείο στις ποιητικές συλλογές «Ηλιόφωτο», του Αντώνη Πιλλά και «Τα ποιήματα του χειμώνα», της Δέσποινας Κωνσταντίνου. Έπαινος απονεμήθηκε στα έργα «Ηρωική τριλογία-Ηρακλής, Θησέας, Ιάσονας»,  του Ανδρέα Κωνσταντινίδη και «Ποιος πείραξε τα λίμερικ;»,  της Ελένης Αντωνίου-Κωνσταντίνου.
Στο διαγωνισμό ποίησης στη μνήμη Χριστόδουλου Λοϊζίδη δεν απονεμήθηκε βραβείο αλλά απονεμήθηκε έπαινος στην ποιητική συλλογή «Μισό λεπτό», του Φώτη Φωτίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η τελετή απονομής των βραβείων και επαίνων θα πραγματοποιηθεί στις 19.30 το βράδυ της Παρασκευής 7 Ιουνίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων των Πολιτιστικών Υπηρεσιών (Ιφιγενείας 27, Στρόβολος).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:24

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.