Δημοσιογραφικά βραβεία ΚΥΠΕ στις 5 Ιουνίου

Η τελετή βράβευσης των νικητών του Παγκύπριου Δημοσιογραφικού Διαγωνισμού που διοργάνωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου 2019, στις 7 μμ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στην ίδια εκδήλωση θα βραβευθούν και οι νικητές του εσωτερικού δημοσιογραφικού διαγωνισμού του ΚΥΠΕ.
Η τελετή έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατία κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος θα παραστεί, απευθύνει χαιρετισμό και επιδώσει τα βραβεία.    
Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση που θα είναι ανοικτή στο κοινό,  θα είναι ο δημοσιογράφος / συγγραφέας, πρώην Ευρωβουλευτής και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα Γιώργος Ρωμαίος.
Στόχος των δημοσιογραφικών διαγωνισμών είναι η προαγωγή και η αναγνώριση της σωστής και εμπεριστατωμένης δημοσιογραφίας και η ενθάρρυνση των δημοσιογράφων και των φοιτητών ή πτυχιούχων Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ώστε  να βελτιώσουν την ποιότητα της δουλειάς τους.
Μέσα από τα Δημοσιογραφικά Βραβεία επιβραβεύονται τα ρεπορτάζ που διακρίνονται για τη συμβολή τους στην ανάδειξη ζητημάτων που αφορούν την κυπριακή κοινωνία και που συμβάλλουν στην υγιή εξέλιξή της.
Η Ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή για τον παγκύπριο διαγωνισμό αποφάσισε όπως το πρώτο και δεύτερο βραβείο συγχωνευτούν σε ένα και απονεμηθεί εξ ημισείας στους συντάκτες Ελίνα Σταματίου, για το ρεπορτάζ της στο «Ρεπόρτερ», με τίτλο «Νιζάρ και Εμπίν: Παιδικές ζωές βγαλμένες απ΄  τα συντρίμμια. Η αληθινή Οδύσσεια δύο ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών που βρήκαν την Ιθάκη τους στην Κύπρο»  και Κάτια Σάββα, για το ρεπορτάζ της στον «Πολίτη» με τίτλο «Για δεκαετίες ποντιοπιλατική η στάση της πολιτείας για επίδομα οροθετικότητας. Απόφαση του Προέδρου και μόνο».   Οι δύο πρώτοι νικητές θα μοιραστούν το ποσό των 2.200 ευρώ.
Το τρίτο βραβείο (500 ευρώ) θα απονεμηθεί στο δημοσιογράφο Σωτήρη Παρούτη, για το ρεπορτάζ του στον «Πολίτη», με τίτλο: «Χάνεται οριστικά ακόμη και η σε βάθος χρόνου ελπίδα να ξαναγίνει δικό μου».
Η Ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή του παγκύπριου διαγωνισμού αποτελείτο από τους Κωστάκη Κωνσταντίνου, Αν. Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Frederick, Ανδρούλα Γεωργιάδου, δημοσιογράφο, Μάριο Δημητρίου, δημοσιογράφο, και Λεύκιο Ζαφειρίου, συγγραφέα. Τα μέλη της Επιτροπής πρόσφεραν τις υπηρεσίες αφιλοκερδώς.     

Εσωτερικός διαγωνισμός ΚΥΠΕ

Η Ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή για τον εσωτερικό δημοσιογραφικό διαγωνισμό του ΚΥΠΕ αποφάσισε όπως το βραβείο απονεμηθεί εξίσου στους δημοσιογράφους Ραλλή Παπαγεωργίου, για το ρεπορτάζ της με τίτλο «Δεν τρέφω μίσος για τους Ελληνοκύπριους, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο μοναδικός επιβιώσας της Τόχνης, Σουάτ Καφαντάρ»  και Αιμιλία Χριστοφή, για το ρεπορτάζ της με τίτλο «Μία κάλτσα, ένα πουκάμισο, μια κουρελιασμένη ζώνη, απομεινάρια εκταφών της ΔΕΑ». Οι δύο δημοσιογράφοι θα μοιραστούν το ποσό των 500 ευρώ.
Έπαινος θα απονεμηθεί στον Γιώργο Μιχαήλ για το ρεπορτάζ του με τίτλο «Μηδενική ανοχή στη διαφθορά, δηλώνει στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας Κύπρου».
Η Ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή για τον εσωτερικό δημοσιογραφικό διαγωνισμό του ΚΥΠΕ αποτελείτο από τους Ανδρέα Χατζήπαπα, δημοσιογράφο, Ανδρέα Χατζηλοϊζου, δημοσιογράφο και Μίμη Σοφοκλέους, Διευθυντή Ιστορικού Αρχείου Λεμεσού. Τα μέλη της Επιτροπής πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Διοργανωτής των Δημοσιογραφικών Βραβείων: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων
Υποστηρικτής: Ένωση Συντακτών Κύπρου
Χορηγός: RCB Bank Ltd
Επίσημος Αερομεταφορέας: Aegean
Χορηγός Επικοινωνίας: ΡΙΚ

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:12

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.