Πρεμιέρα του Θεάτρου ΕΝΑ με τον έργο 'Ο ΠΑΤΕΡΑΣ'

Το έργο «Ο Πατέρας» του Φλοριάν Ζελλέρ θα παρουσιάσει στις 15 Φεβρουαρίου το θέατρο Ένα στη Λευκωσία.

Το έργο πραγματεύεται ένα πρόβλημα που βιώνουν οι περισσότερες οικογένειες στην Κύπρο αλλά και σε όλο τον κόσμο, την ασθένεια Αλτσχάιμερ και τις επιπτώσεις στην ζωή ενός πάσχοντος.
Επι σκηνής το πρόβλημα παρουσιάζεται κυρίως από την οπτική γωνία του ασθενούς, του πατέρα δηλαδή ο οποίος πάσχει από Αλτσχάιμερ. Ο Αντρέ, ( ο πατέρας) εμφανίζεται με τα συμπτώματα της ασθένειας, σε μια παραισθητική κατάσταση η οποία εμπλέκει ολόκληρη την οικογένεια του. Ο θεατής θα αντιληφθεί ποια είναι η πραγματικότητα και ποιες είναι οι παραισθήσεις, μόνον στο τέλος της παράστασης.
Η υπόθεση
Ο Αντρέ, είναι ένας ισχυρός άνθρωπος ο οποίος αντιμετωπίζει πόλεμο από όλες τις πλευρές. Αρχικά ένα κορίτσι, μια "βοηθός" - την οποία δεν χρειάζεται καθόλου - κλέβει το αγαπημένο του ρολόι. Η κόρη του Άννα, μια γυναίκα που νοιάζεται υπερβολικά για τον πατέρα της προσπαθεί να τον πάρει μακριά από το όμορφο διαμέρισμα που ζει εκεί για πάνω από τριάντα χρόνια. Η κόρη του Ελίζ, αυτή που πραγματικά αγαπάει... πού βρίσκεται; Ποτέ δεν έρχεται να τον επισκεφθεί. Ο σύζυγος της Άννα, Πιερ με τον οποίο μετακομίζει στο Λονδίνο ή διαμένει στο Παρίσι, απειλεί τον Aντρέ με βία, αν δεν συνεργαστεί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Ξένοι μπαίνουν στο διαμέρισμα του λέγοντάς του ότι είναι οι φίλοι και η οικογένειά του. «Ο Πατέρας» του Florian Zeller είναι ένα τραγικό-κωμικό μυστήριο, μια ρεαλιστική οικογενειακή ιστορία, μια συναισθηματικά έντονη ματιά στον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου που βιώνει άνοια, μια δραματική απεικόνιση των σωματικών απωλειών που συμβαίνουν μαζί με τις ψυχικές.

Η ασθένεια Αλτσχάιμερ
Όπως όλοι γνωρίζουμε τα αρχικά συμπτώματα της ασθένειας Αλτσχάιμερ είναι ήπια έκπτωση της μνήμης και των άλλων νοητικών λειτουργιών, απώλεια πρόσφατης μνήμης, δυσκολία στην αναγνώριση προσώπων ή αντικειμένων, δυσκολία στη λήψη αποφάσεων, δυσκολία έκφρασης. Ο ασθενής χάνεται μέσα στο σπίτι ή στη γειτονιά του, συμπτώματα εκνευρισμού και κατάθλιψης… Πως θα σας φαινόταν να βρεθείτε στη θέση κάποιου που πάσχει από Αλτσχάιμερ;

Συντελεστές:

Μετάφραση: Ελευθέριος Έκτορας Ελευθερίου
Σκηνοθεσία: Μαρίνος Ανωγυριάτης
Σκηνικά/ Κοστούμια: Σταυρός Αντωνόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάριος Στυλιανού

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Μανώλης Μιχαηλίδης, Σωτήρης Μεστάνας, Ερμίνα Κυριαζή, Ελεάνα Παπαδοπούλου, Παντελής Άντωνας, Βασιλική Ανδρέου, Μάριος Στυλιανού.


Πρεμιέρα 15 Φεβρουαρίου 2019
Τακτικές Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο 20:30 και Κυριακή 19:00. (μέχρι 10 Μαρτίου)
Κρατήσεις: 22348203
Εισιτήρια: €15 κανονικό και €10 μειωμένο.

Διεύθυνση Θεάτρου Ένα: Λεωφόρος Αθήνας 4 Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22348203

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:30

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.