Ελληνικό χρώμα στο Παγκόσμιο Φόρουμ Νεολαίας

Ιδιαίτερα έντονο ήταν το ελληνικό χρώμα στο Παγκόσμιο Φόρουμ Νεολαίας, που ξεκίνησε στις 3 Νοεμβρίου στο κοσμοπολίτικο θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ της Ερυθράς Θάλασσας, παρουσία του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της εκδήλωσης, ένα από τα τραγούδια που ακούγονταν στα ελληνικά, στο συνεδριακό κέντρο με τους 6.000 νέους, ανάμεσά τους και από την Κύπρο και την Ελλάδα, με τους στίχους να παρουσιάζουν τα όνειρα της παγκόσμιας νεολαίας:

Η ελληνική παρουσία συνεχίστηκε και στο εισαγωγικό επίσημο 15λεπτο φιλμ, όπου η Αίγυπτος παρουσιάστηκε σαν ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, με βασικό πυλώνα, τον ελληνικό.

Κεντρικό ελληνικό σημείο του φιλμ ήταν η επίσκεψη στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, όπου ο σκηνοθέτης, ενώπιον χιλιάδων θεατών και εκατοντάδων χιλιάδων τηλεθεατών, έδειξε την πλάκα της ανακαίνισης και το όνομα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου, της Αιγυπτιώτισσας Ευεργέτιδας Αικατερίνης Σοφιανού – Μπελεφάντη, αλλά και της πλάκας του Κωνσταντίνου Καβάφη στο νεκροταφείο της Αλεξάνδρειας.

Τέλος, στον ίδιο χώρο, ο Αλεξανδρινός Ειδικός Γραμματέας του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων (της Αθήνας) Βασίλης Ζουές και ο Νίκος Κάτσικας, Αντιπροέδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, συνομίλησαν με τη μεγάλη Αιγύπτια ηθοποιό Ριμ Μουστάφα, για τις σχέσεις Ελλήνων και Αιγυπτίων, ενώ τής τραγουδήθηκε στα ελληνικά και το τραγούδι την «Μυσιρλού» (την Αιγυπτία).

Στο Διεθνές Φόρουμ Νεολαίας, το δεύτερο που διοργανώνεται στη Χώρα του Νείλου, συμμετέχει αντιπροσωπεία νέων από την Κύπρο και την Ελλάδα, ενώ παρεβρίσκονται ο Κύπριος Πρέσβης στο Κάιρο Χάρης Μορίτσης και ο Έλληνας Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:46

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.