Google Arts & Culture: «Ο πολιτισμός που μας ενώνει»

Με αφορμή τον εορτασμό του Ευρωπαϊκού έτους πολιτιστικής κληρονομιάς, το Google Arts & Culture και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρουσίασαν μία μοναδική διαδικτυακή πρωτοβουλία που εξυμνεί την ποικιλομορφία και τη ζωντάνια της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Έχοντας συνεργαστεί με περισσότερους από 800 πολιτιστικούς θεσμούς σε όλη την Ευρώπη τα τελευταία επτά χρόνια, το Google Arts & Culture αναγνωρίζει το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και φέρνει στο φως εκατοντάδες έργα τέχνης, περιοχές πολιτιστικής κληρονομιάς και εκπληκτικές ιστορίες, δίνοντας επίσης σε νέους Ευρωπαίους δημιουργούς του YouTube την ευκαιρία να εκφράσουν τι σημαίνει για εκείνους η ευρωπαϊκή κληρονομιά σήμερα.
Το νέο ψηφιακό πρόγραμμα «Ο πολιτισμός που μας ενώνει» περιλαμβάνει διαδικτυακά εκθέματα που προέρχονται από περισσότερους από 800 πολιτιστικούς φορείς, 2.915 έργα τέχνης εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης, καθώς και 1.000 εμβληματικές τοποθεσίες οι οποίες έχουν καταγραφεί στο Street view. Τα εκθέματα αυτά, που αποκαλύπτουν συναρπαστικές ιστορίες για τον πολιτισμό, δίνουν την ευκαιρία μιας περιήγησης στον κόσμο της τέχνης, αποκαλύπτοντας στην λεπτομέρειά τους, αλλά και στο εύρος τους, μοναδικά, συχνά άγνωστα, εκθέματα. Δυνατότητα περιήγησης στο νέο πρόγραμμα παρέχει το g.co/europeforculture. Η πλατφόρμα πολιτισμού Google Arts & Culture φέρνει κοντά στους χρήστες του διαδικτύου πάνω από 1.500 μουσεία από ολόκληρο τον κόσμο. Ως εφαρμογή διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο τόσο σε iOS όσο και σε Android.
Η πλατφόρμα πολιτισμού Google Arts & Culture έχει σκοπό να φέρει κοντά πάνω από 1.500 Μουσεία από ολόκληρο τον κόσμο. Συνεργάζεται με πολιτιστικά ιδρύματα και ανεβάζει στο διαδίκτυο την ιστορία και την κληρονομιά, με πανίσχυρες τεχνολογίες που βοηθούν στην ψηφιοποίηση και παρουσίαση στοιχείων σχετικών με την τέχνη, σε ένα παγκόσμιο ακροατήριο.

Πηγή: naftemporiki.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:11

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.