Συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων 2018 και υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου πραγματοποιεί συναυλία για να τιμήσει τη δύναμη, την αντοχή και το κουράγιο των προσφύγων ανα τον κόσμο.

Η συναυλία, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, θα δοθεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 στις 8:30μμ στην Πλατεία Φανερωμένης, Λευκωσία, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Jens Georg Bachmann και σολίστ στην κιθάρα τον George Nouneh.
Με περισσότερα από 65 εκατομμύρια ανθρώπους να δραπετεύουν από πολέμους και διώξεις, σήμερα οι πρόσφυγες χρειάζονται τη στήριξή μας περισσότερο από ποτέ. Την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, ας αναλογιστούμε για λίγο την μοίρα αυτών των ανθρώπων που δεν μπορούν να επιστρέψουν απόψε στα σπίτια τους λόγω πολέμου ή διώξεων. Ας σκεφτούμε επίσης τι μπορούμε να κάνουμε για να ξεπεράσουμε την αδιαφορία ή το φόβο και ν’αγκαλιάσουμε την ιδέα της ενσωμάτωσης, να καλωσορίσουμε τους πρόσφυγες στις κοινότητές μας και να καταρρίψουμε τη ρητορική που οδηγεί στον αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση των προσφύγων. Ας σταθούμε στο πλευρό τους #WithRefugees.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τους: Πρεσβεία στην Κύπρο του Βασιλείου της Ολλανδίας, Πρεσβεία της Γερμανίας, Πρεσβεία της Ελβετίας, Πρεσβεία της Σουηδίας, Δήμο Λευκωσίας και Σύνδεσμο «Φίλοι της Λευκωσίας» για την υποστήριξή τους.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:
Γεννημένος στη Συρία ο Kareem Roustom μεγάλωσε με τις μουσικές παραδόσεις της Μέσης Ανατολής. Στην ηλικία των δεκατριών μετανάστευσε οικογενειακώς στις ΗΠΑ όπου καταρτίστηκε στη Δυτική συναυλιακή μουσική και στην jazz. Μας χαρίζει το “Dabke”, ένα παραδοσιακό χορό του Λεβάντε, το όνομα του οποίου προέρχεται από την Αραβική λέξη για το «κτύπημα των ποδιών στο έδαφος», και ο οποίος παραδοσιακά ακούγεται σε γάμους και άλλες γιορταστικές εκδηλώσεις.

Ο Σολίστ:
Ο George Nouneh είναι Σύριος πρόσφυγας που τώρα διαμένει στην Κύπρο. Είναι αυτοδίδακτος κιθαρίστας, συνθέτει και παίζει τη δική του μουσική αν και δεν μπορεί να διαβάσει ή να γράψει νότες. Σπούδασε Αγγλική λογοτεχνία και εργάστηκε σε τομείς όπως πωλήσεις, οικονομικά και μάρκετιγκ, αλλά η μουσική είναι η μεγάλη αγάπη της ζωής του: «Η μουσική με έχει βοηθήσει να διατηρήσω την ψυχική μου γαλήνη στις δύσκολες μου στιγμές, όπως και η δυνατή μου θέληση για επιβίωση.»

Από τις επτά συμφωνίες του Beethoven, η Δεύτερη ίσως να είναι η λιγότερη γνωστή. Περαιτέρω, γεμάτη όπως είναι με τα μουσικά αστεία του συνθέτη, έπληξε τις ευαισθησίες πολλών σύγχρονών του.
Εργα:
Kareem Roustom: Dabke για ορχήστρα εγχόρδων
George Nouneh: Έργο για κιθάρα και έγχορδα (ενορχ. Γ. Χατζηλοΐζου)
L. v. Beethoven: Συμφωνία αρ. 2 σε Ρε μείζονα, έργο 36

Είσοδος ελεύθερη

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:25

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.