Ρεσιτάλ κιθάρας: «Ο γύρος του κόσμου σε 80 λεπτά»

Ο κιθαρίστας και βαρύτονος Σωτήρης Κασπαρίδης παρουσιάζει το ρεσιτάλ κιθάρας με τίτλο «Ο γύρος του κόσμου σε 80 λεπτά».

Στο ρεσιτάλ που θα δοθεί την Παρασκευή, 4 Μαΐου στις 8:00 μ.μ. στη Μουσική Ακαδημία ΑRΤΕ θα ακουστούν κομμάτια συνθετών από δεκατέσσερις χώρες και συγκεκριμένα των Francisco Tarrega (Ισπανία), Astor Piazzolla (Αργεντινή), Δημήτρη Φάμπα (Ελλάδα), Agustín Barrios Mangoré (Παραγουάη), Heitor Villa-Lobos (Βραζιλία), Σωτήρη Κασπαρίδη (Κύπρος), Toru Takemitsu (Ιαπωνία), Άκη Παύλου (Κύπρος), Leo Brouwer (Κούβα), Nikita Koshkin (Ρωσία), Giuseppe Giordani (Ιταλία), John Dowland (Αγγλία), Andrew York (Η.Π.Α) και Roland Dyens (Γαλλία) και ακόμα ένα παραδοσιακό κομμάτι από την Νιγηρία σε διασκευή. Στο ρεσιτάλ θα γίνει μια διαδρομή από τον κιθαρίστα σε διάφορες χώρες και συνθέτες με σκοπό να ξεχωρίσει η κιθάρα με τα διάφορα χρώματα που βγαίνουν από τον κάθε συνθέτη και την εποχή του. Όλα αυτά θα γίνουν σε διάρκεια ογδόντα λεπτών με τον ήχο της κιθάρας να καθορίζει τον κάθε συνθέτη, την χώρα και την εποχή του χωρίς να αγγίζει πάντα την παράδοση της κάθε χώρας αλλά πάντα να βγάζει την κιθαριστική άποψη.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΣΠΑΡΙΔΗΣ

Ο Σωτήρης Κασπαρίδης γεννήθηκε το 1980 στο Στρόβολο, Λευκωσία, Κύπρος και είναι κιθαρίστας, βαρύτονος, συνθέτης και καθηγητής μουσικής. Ξεκίνησε την κιθάρα στα οκτώ του χρόνια με καθηγήτριες την Ισμήνη Γιαννάκη και Ευτυχία Αγγελή. Σπούδασε στο University of Tennessee, Αμερική, στη Μουσική Ακαδημία ΑRΤΕ, Κύπρο και στο Middlesex University, Λονδίνο και απέκτησε τους εξής τίτλους: ΑΔΜ ΑRΤΕ, Κύπρος, BA Music και ΜΑ Music, Middlesex University Λονδίνο με ειδικότητα την κιθάρα και διεύθυνση χορωδίας. Σπούδασε κιθάρα με τους καθηγητές Mario Abril, USA, Δημήτρη Ρεγγίνο, Κύπρος, και Timothy Walker, Λονδίνο, όπως και διεύθυνση χορωδίας με καθηγητές τον Roland Carter, Rebecca St.Goar και Lee Harris, USA και ακόμα κλασσικό τραγούδι με την Rebecca St. Goar, USA και Svetlana Krasnova, Κύπρο με τίτλο Diploma ABRSM – Singing. Ακόμα σπούδασε Βυζαντινή μουσική με καθηγητή τον Χριστόδουλο Παπαστεφάνου με το ανάλογο πτυχίο. Κατά την διάρκεια των σπουδών του έκανε συναυλίες σε Αμερική, Κύπρο, Βουλγαρία και Αγγλία ως σολίστ και με άλλα σύνολα. Διεύθυνε κιθαριστικά σύνολα, χορωδίες και συμμετείχε σε παραστάσεις όπερας όπως Nosferatu. Συμμετείχε σε masterclasses για σόλο και έρευνα στην κιθάρα με τους Therese Saba, Ελευθερία Κοτζιά, Evgeni Fingelstein και άλλους. Από το 2007 διδάσκει κιθάρα και μουσική στη Μουσική Ακαδημία ΑRΤΕ, Ελληνικό Κολλέγιο Μουσικής και A.I.MusicLab και εκτελεί σολιστικά κομμάτια, μουσική δωματίου και κλασσικά τραγούδια. Ακόμη ασχολείται με τη σύνθεση για σόλο κιθάρα, για σόλο φωνή, για διάφορα σύνολα και για άλλα όργανα. Το 2013 συνέθεσε και εκτέλεσε την όπερα δωματίου “The Warrior’s Tale”. Από το 2003 και μετά, έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από πενήντα συναυλίες για σόλο κιθάρα και σχήματα κιθάρας. Το 2017 συμμετείχε στη συναυλία «100 κιθάρες» και έκδοσε το βιβλίο “100 Σπουδές για μικρούς κιθαρίστες”.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:24

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.