Για προστασία της θρησκευτικής & πολιτιστικής κληρονομιάς μίλησε ο Α. Βότσης

Ο βουλευτής Αγγελος Βότσης, επικεφαλής αντιπροσωπείας της βουλής στις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου Κοινοβουλευτικού Διαλόγου, το οποίο συνδιοργανώθηκε από τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) και το Κοινοβούλιο του Λιβάνου, κάλεσε τους συμμετέχοντες να απευθύνουν προς πάσα κατεύθυνση μήνυμα για την προστασία της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.


Ο κ. Βότσης μιλούσε στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις 3-4 Απριλίου με θέμα «Ενότητα στην πολυμορφία και βασικές αρχές ελευθερίας για τους Χριστιανούς και Μουσουλμάνους στη Μέση Ανατολή».  
 
Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι συμμετείχαν επίσης οι Κώστα Κωνσταντίνου, Ευανθία Σάββα και Ηλία Μυριάνθους. Συμμετείχε επίσης ο τέως βουλευτής και μέλος της ίδιας αντιπροσωπίας Γιώργος Βαρνάβα.

Σε παρέμβασή του εκ μέρους της κυπριακής αντιπροσωπίας, ο κ. Βότσης σημείωσε ότι ο σεβασμός και η εφαρμογή των ανθρωπίνων και δη των θρησκευτικών δικαιωμάτων χωρίς διακρίσεις αποτελεί κοινή θέση των συνέδρων, ενώ παράλληλα απουσιάζει οιαδήποτε αντιπαράθεση στη βάση θρησκευτικών διαφορών.
Αντίθετα, πρόσθεσε ο Κύπριος βουλευτής, τις πλείστες φορές ορισμένα κράτη επικαλούνται δήθεν θρησκευτικές διαφορές προς επίτευξη των πολιτικών τους επιδιώξεων, στρατηγικών και στενών εθνικών τους συμφερόντων. Κάλεσε δε τους συμμετέχοντες να απευθύνουν προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα του Συνεδρίου για την προστασία της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, τον σεβασμό των ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων κάθε ατόμου και την ενίσχυση της ειρήνης μέσω του διαθρησκειακού διαλόγου και συγκεκριμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αξιοποιώντας, μεταξύ άλλων, και την τελευταία απόφαση της Συνέλευσης για δημιουργία ενός Μονίμου Παρατηρητηρίου Παραβιάσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ορθοδόξων Χριστιανών.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την υιοθέτηση Κοινής Διακήρυξης, στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ο κοινοβουλευτισμός ως θεσμός εκπροσώπησης των πολιτών και χώρος διαμόρφωσης και έκφρασης των αιτημάτων τους αποτελεί κρίσιμο παράγοντα διαμεσολάβησης μεταξύ των λαών και των ηγεσιών τους, πολιτικών και θρησκευτικών.
 
 Σημειώνεται επίσης  ότι με σεβασμό στον διαθρησκειακό και διεθνοτικό διάλογο, την ανοχή στη διαφορετικότητα και τη διασφάλιση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα κοινοβούλια οφείλουν να οικοδομούν μια διαρκή σχέση εμπιστοσύνης με τις κοινωνίες των πολιτών και να επιδιώκουν να ενδυναμώνουν το νομικό και κανονιστικό τους πλαίσιο, προάγοντας μέτρα για μεγαλύτερη αντιπροσωπευτικότητα και αποτελεσματικότητά τους, με πρωτοβουλίες για την προάσπιση των ανθρωπίνων και δη των θρησκευτικών δικαιωμάτων, ενώ παράλληλα θα επιδιώκουν ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ των θρησκειών.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΓΧΡ)
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:36

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.