Το Πάφος 2017 παρουασιάζει την έκθεση 'HOME'

Το Πάφος 2017 παρουσιάζει απόψε  την σημαντική έκθεση "HOME" στην Γκαλερύ Εν Πλώ στην Κάτω Πάφο. 

Η έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου εντάσσεται στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – ΠΑΦΟΣ 2017 και το έργο  χρηματοδοτείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Πάφος 2017, δώδεκα φωτογράφοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν από δύο ειδικούς της φωτογραφίας, τον Jason Eskenazi (ΗΠΑ) και τον Αχιλλέα Νάσιο (Σουηδία) που τους ενθάρρυναν σε ένα διάλογο και μια ενδοσκόπηση, συνδεδεμένα με την πολιτιστική τους αντίληψη, ώστε να αναδιατυπώσουν την ιδέα του ‘home’. 

Αυτό, όπως αναφέρεται,  αποτέλεσε το νήμα σύνδεσης για την κατανόηση της πολυπλοκότητας του θέματος. 

Ακολούθησε, για τους επόμενους τρεις μήνες, η παραγωγή φωτογραφιών από τους συμμετέχοντες με την επίβλεψη των δύο εκπαιδευτών. 

Πέρα από την παραγωγή, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν συνεργασίες και να δημιουργήσουν δίκτυα επικοινωνίας για το μέλλον πέρα από τα δικά τους όρια.


Το έργο,  προστίθεται στην ανακοίνωση,  ξεκίνησε στις 27 Ιουνίου 2017 στη Δρούσια, ένα χωριό στην επαρχία Πάφου της Κύπρου, με πενθήμερη διαμονή (residency) των συμμετεχόντων και τη διεξαγωγή ενός εργαστηρίου.


Συντελεστές του έργου είναι στην παραγωγή η  Πολιτιστική Κίνηση ex-Artis, συνεργάτες η  Φ.Ε.Κ. – Τμήμα Πάφου, Φωτοδός,  εκπαιδευτές οι Jason Eskenazi (Η.Π.Α), Αχιλλέας Νάσιος (Σουηδία). Στην Επιμέλεια της έκθεσης  Cheryl Newman (Αγγλία), συντονιστής/δημιουργός ο Θάνος Σαββίδης (Κύπρος).

Συμμετέχοντες οι Ανδρέας Δρουσιώτης (Λεμεσός), Αχιλλέας Νάσιος (Σουηδία), Βαρνάβας Βαρνάβα (Λάρνακα), Bogdan Comisel (Βουκουρέστι), Cristina-Mina Dalea (Βουκουρέστι), Corneliu Sarion (Βουκουρέστι), Dragos Dumitrescu (Βουκουρέστι), Θάνος Σαββίδης (Πάφος), Ιωάννης Σταματογιάννης (Πάτρα), Ρένα Αχιλλέως (Πάφος), Σταύρος Σταματίου (Θεσσαλονίκη), Σύμος Χαραλάμπους (Πάφος), Φοινίκη Στούππα (Λευκωσία)

Σημειώνεται πως το  HOME είναι ένα έργο που δημιουργήθηκε προκειμένου να αναπτυχθεί μια διαλογική συζήτηση γύρω από την έννοια ‘Home’ (εστία, σπίτι), η οποία να οδηγήσει σε μια ενδοσκόπηση και ενεργοποίηση καλλιτεχνικής δράσης. 

Πρόκειται για ένα έργο που έχει ως στόχο να εξετάσει και να παρουσιάσει τις διαφορετικές ερμηνείες που μπορεί να έχει η έννοια ‘Home’ μέσα από την καλλιτεχνική συνεύρεση και τη συμβίωση φωτογράφων-καλλιτεχνών και εμπειρογνωμόνων από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 16:00.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:45

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.