Πάφος: Διεθνής έκθεση τέχνης Loves me/ Loves me not

Τη Διεθνή έκθεση ζωγραφικής και εικονογράφησης με τον τίτλο «Loves me/Loves me not» φιλοξενεί από σήμερα η Δημοτική Πινακοθήκη στην Γεροσκήπου.

Φέτος, χρονιά που η Πάφος είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, η έκθεση «Loves me/Loves me not» θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Γεροσκήπου με την προσθήκη δέκα έργων καλλιτεχνών από την Κύπρο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Γεροσκήπου, το Loves me – Loves me not, είναι μια μη λεκτική προσπάθεια για να απαντηθεί η ερώτηση το τι σημαίνει αγάπη σε κάθε έναν από εμάς. 

Είναι ουσιαστικά ένα διεθνές project τέχνης, ζωγραφικής και εικονογράφησης, που ξεκίνησε στην Κροατία το 2012. Εκείνη τη χρονιά, δεκατρείς Κροάτες καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Ana Đokić, δημιουργό του έργου, και συμφώνησαν να συμμετάσχουν με μία εικαστική δημιουργία τους στην αντίστοιχη έκθεση που εμπνέεται από το γνωστό παιχνίδι με το λουλούδι, "μ’ αγαπά, δε μ’ αγαπά".

Στην Κύπρο  φέτος, οι  Παναγιώτα Μιχαήλ, Αγγελική Μ.Κ. Αθανασιάδη, Μαρία Γεωργίου, Νικολέτα Αυγουστή, Κάτια Σαββίδη, Μαρίνα Αριστοδήμου Σωκράτους, Φλώρα Μαυρομάτη, Αρίστη Χατζησάβα, Ελένη Νίτσα Χατζηγεωργίου και Νίκος Παπαλουκάς θα πλαισιώσουν με τα έργα τους την πρωτοβουλία αυτή, σε μια προσπάθεια να οπτικοποιήσουν την προσωπική τους θεώρηση σε σχέση με το θέμα, να δημιουργήσουν κλίμα προβληματισμού και να εξερευνήσουν τα όρια των πιθανών απαντήσεων. 

Εκτός από τους καλλιτέχνες από την Κύπρο, στα εγκαίνια θα είναι παρόντες και οι Κροάτες δημιουργοί Sanja Pribić, Željka Mezić, Zdenko Bašić, Aleksandra Knežević, καθώς και η δημιουργός της πρωτοβουλίας αυτής, Ana Đokić. Η έκθεση συγχρηματοδοτείται από το Κροατικό Υπουργείο Πολιτισμού και τον Δήμο Γεροσκήπου και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Γεροσκήπου «Ιεροκήπια 2017».

Το τι είναι και τι δεν είναι η αγάπη, σύμφωνα με το θέμα του project, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση, η οποία διοργανώθηκε από τον οργανισμό «Book in the Centre», που πραγματοποιήθηκε το 2012 στη γκαλερί Vladimir Nazor στο Ζάγκρεμπ. Μετά την Κροατία, η έκθεση εγκαινιάστηκε στο Pavilion Art στο Σεράγεβο, όπου εντάχθηκαν και έργα καλλιτεχνών από τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη το 2013. Στη συνέχεια, το 2015, η έκθεση ταξίδεψε στην Τουρκία και τη Γερμανία και την αμέσως επόμενη χρονιά στην Αυστρία.

Τα εγκαίνια της διεθνούς αυτής έκθεσης, που είναι αφιερωμένη στην αγάπη, θα πραγματοποιηθούν απόψε , στις 7.00μ.μ., στη Δημοτική Πινακοθήκη Γεροσκήπου (οδός Κέρκυρας 5). Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου (4.00μ.μ. – 7..00μ.μ.).

 

Πηγή: KYΠΕ

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:40

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.