Κηδεύτηκε στην Δρούσια ο Νίκος Σιαφκάλης

Την υπόσχεση ότι το όραμα του Νίκου Σιαφκάλη θα παραμείνει ζωντανό έδωσαν σήμερα συνάδελφοι, φίλοι, συνοδοιπόροι και συγχωριανοί του σκηνοθέτη και ηθοποιού αποχαιρετώντας τον στον ιερό ναό Αγίου Επιφανείου Δρούσιας, όπου τελέσθηκε η κηδεία του δημοσία δαπάνη, αναγνωρίζοντας το πολυσχιδές  έργο που αφήνει πίσω του.

Επικήδειους λόγους είπαν ο Παύλος Παρασκευά, διευθυντής Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ο  Μηνάς Τίγκιλης σκηνοθέτης εκ μέρους του Κυπριακού Κέντρου Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και ο Τάκης Χατζηδημητρίου εκ μέρους των φίλων του Νίκου Σιαφκάλη.
Ο Νίκος Σιαφκάλης, στη μακρά του πορεία ως ηθοποιός και σκηνοθέτης, συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη και εξέλιξη του κυπριακού θεάτρου καθώς υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες και θεμελιωτές του σύγχρονου θεάτρου στον τόπο από διάφορες θέσεις, ως σκηνοθέτης, θιασάρχης, καλλιτεχνικός διευθυντής, ηθοποιός, μεταφραστής.
Για τη σημαντική προσφορά του στο κυπριακό θέατρο, το 2008 ο Νίκος Σιαφκάλης τιμήθηκε με το Αριστείο Γραμμάτων Τεχνών και Επιστημών που απονέμεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η φετινή διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, το οποίο γιορτάζει φέτος 20 χρόνια ζωής έχει αφιερωθεί στην μνήμη του Νίκου Σιαφκάλη.

Πηγή: ΡΙΚ- Πανίκος Ευριπίδου, Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:37

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.