Το όραμα των αείμνηστων Άκη Κλεάνθους και Στας Παράσχος υλοποιείται στη Λέμπα

Σημαντικότατο έργο πολιτιστικής υποδομής χαρακτήρισε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής τη δημιουργία και λειτουργία του πολιτιστικού χωριού Λέμπας.

Το έργο, είπε ο κ. Καδής, ξεκινά την χρονιά που η Πάφος είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και αυτό, εκτίμησε, είναι σημαδιακό.
Ακολούθως ο Υπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι το έργο αυτό εκκρεμεί από την περίοδο του αείμνηστου Υπουργού Παιδείας Άκη Κλεάνθους, προσθέτοντας πως από τότε είχαν μπει τα θεμέλια για να ξεκινήσει αυτό το έργο που γίνεται-  όπως είπε-  πράξη από την δική του τη Κυβέρνηση.
Ο κ. Καδής είπε πως τα χρήματα έχουν μπει στους προϋπολογισμούς του Κράτους, έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες και ξεκινά πολύ σύντομα, όπως ανακοίνωσε, ένα έργο το οποίο θα αναδείξει και την πολιτιστική κληρονομιά αλλά και την πολιτιστική δημιουργία στην Πάφο αλλά και στην Κύπρο ευρύτερα.
Το συγκεκριμένο έργο συνέχισε οραματίστηκαν οι αείμνηστοι Άκης Κλεάνθους και Στας Παράσχος οπότε ανέφερε “τιμούμε  με την δημιουργία αυτής της πολιτιστικής υποδομής τους δύο σημαντικούς ανθρώπους του τόπου μας “.

1455471531171


Eξάλλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κοινοτάρχης Λέμπας Θουκυδίδης Χρυσοστόμου ανέφερε πως η χωροθέτηση του Κολεγίου Τέχνης και του χώρου διαμονής των φοιτητών και Καθηγητών με 1700 τετραγωνικά μέτρα νέων οικοδομών και κόστος 1.800.000 ευρώ θα καταστήσουν την Λέμπα πολιτιστικό πνεύμονα υπερτοπικής σημασίας.
 Πρόσθεσε  πως μετά το θάνατο του αείμνηστου Στας Παράσχου το κοινοτικό συμβούλιο Λέμπας έθεσε στις προτεραιότητες του τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας και της προσφοράς της Σχολής στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.
Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια είπε όλα τα κτίρια και οι εγκαταστάσεις της Σχολής τα οποία ήταν παραχωρημένα στον αείμνηστο Στας Παράσχο έγινε κατορθωτό να μεταβιβαστούν και να παραχωρηθούν στο κοινοτικό συμβούλιο Λέμπας.
Σημειώνεται πως οι νέες κτιριακές υποδομές 1700 τετραγωνικών μέτρων που θα δημιουργηθούν από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα περιλαμβάνουν κέντρο εικαστικής εκπαίδευσης για διεξαγωγή εργαστηρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές.
Στο έργο θα περιλαμβάνεται επίσης και εργαστήριο κεραμικής για διδασκαλία της αγγειοπλαστικής αφού η κοινότητα Λέμπας κατά τον Μεσαίωνα αποτέλεσε το πρώτο κέντρο παραγωγής και εξαγωγής της εφυαλωμένης κεραμικής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:12

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Λετυμπιώτης: Επιτεύχθηκε ο στόχος διασύνδεσης ευρωτουρκικών με Κυπριακό
08:10
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.