«Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας»

«Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας», η τελευταία ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ, έχει να κάνει με ένα ορφανό κορίτσι που το απαγάγει ένας καλός γίγαντας.

Το μεταφέρει στη Χώρα των Γιγάντων και θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο από τους άλλους ανθρωποφάγους γίγαντες.

Η ταινία που έχει βγει σχεδόν ένα μήνα στους παγκόσμιους κινηματογράφους δεν τα πάει εισπρακτικά πολύ καλά, ενώ πρέπει να καλύψει και τα 140 εκατομμύρια δολάρια που κόστισε. Στις πρώτες 20 μέρες παρουσίασής της, δεν είχε ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα 18 εκατομμύρια δολάρια από τις υπόλοιπες χώρες.

Στην πρόσφατη πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο, ο σκηνοθέτης δεν παρευρέθηκε, γιατί ήδη γυρίζει την επόμενη παραγωγή. Ήταν όμως εκεί οι πρωταγωνιστές η μικρή Ρούμπι Μπάρνχιλ και Μαρκ Ράιλανς που υπογράμμισαν τη δυσκολία να παίζουν σε μια ταινία live action με CGI.

«Είναι αρκετά δύσκολο ορισμένες στιγμές. Αλλά συνηθίζεις, όσο περνάει η ώρα. Γίνεται κάτι καθημερινό μετά, αλλά μπορεί να είναι πολύ δύσκολο. Αλλά ο Στίβεν διασφαλίζει πάντα ότι βλεπόμαστε, κάτι που με βοηθά πολύ» τόνισε η Μπάρνχιλ, ενώ ο Ράιλανς συμπλήρωσε:

«Ήταν πολύ δύσκολο. Η Ρούμπι δεν το καταλαβαίνει, γιατί δεν έχει γυρίσει πολλές ταινίες. Αλλά θεωρώ ότι πολλές ηθοποιοί που έχουν κάνει πολλά φιλμ θα το έβρισκαν εξαιρετικά δύσκολο. Αλλά ήταν εντυπωσιακό».

Πόσο δύσκολο όμως ήταν να διασκευάσει ο Σπίλμπεργκ το γνωστό παιδικό βιβλίο του Νταλ;

«Είναι δύσκολο να κάνεις τη διασκευή σε οποιοδήποτε λογοτεχνικό έργο, ειδικά αυτά που αφορούν τα παιδιά. Είναι πολύ υποκειμενικό. Ο κόσμος διαβάζει βιβλία και δημιουργεί τις δικές του εικόνες. Νομίζω λοιπόν ότι μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να υλοποιήσει κάτι τέτοιο και αυτός είναι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος είναι ο αρχιτέκτονας για τόσες πολλές μαγικές εικόνες που έχουμε στο κεφάλι μας. Είναι αυτός που έχει καθορίσει τι είναι όμορφο και μαγικό για όλους μας στον κόσμο του κινηματογράφου, εδώ και δεκαετίες» εξηγεί ο ηθοποιός Ρέιφ Σπολ.

«Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας» δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά, ούτε στις ελληνικές αίθουσες, ενώ οι κριτικές που έχει πάρει είναι μέτριες. Τώρα βγαίνει στους κινηματογράφους της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Πηγή : Euronews

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:39

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.