Παγκόσμια βραβεία γαλλικής γλώσσας απονεμήθηκαν σε Κύπριους μαθητές

Παγκόσμια βραβεία γαλλικής γλώσσας απονεμήθηκαν σε Κύπριους μαθητές κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής που έγινε χθες στη Σορβόννη, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, βραβεύτηκαν με πρώτα βραβεία οι: Γαλάτεια Χριστοδούλου (μαθήτρια Περιφερειακού Γυμνασίου Αγ. Βαρβάρας- Λευκωσίας), Αντρούλα Παντελή (μαθήτρια Λυκείου κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου) στην κατηγορία Γραπτή Έκφραση στη Γαλλική Γλώσσα και Νεκταρία Γεωργιάδου (μαθήτρια Γυμνασίου Ανθουπόλεως) στη Νεανική Ποίηση. Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στον Charles Andrawos (The Heritage Private School) στην κατηγορία Γραπτή Έκφραση στη Γαλλική Γλώσσα. Δύο έπαινοι δόθηκαν στην Emma Ragimbekova (The Heritage Private School) και Εμμανουέλα Κουγιουμιτζάκη (Πανεπιστήμιο Κύπρου) στις κατηγορίες Νεανική Ποίηση και Νεανικό Μυθιστόρημα αντίστοιχα.
Ο παγκόσμιος αυτός διαγωνισμός που οργανώνει κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος «ΑΜΟPΑ» (Association des Membres de l’Ordre des Palmes Académiques) αφορά στην προώθηση της γαλλικής γλώσσας και απευθύνεται τόσο σε μαθητές γαλλικών και γαλλόφωνων σχολείων, όσο και σε μαθητές που διδάσκονται τη γαλλική ως ξένη γλώσσα.
Κατά τη φετινή χρονιά, με την ευκαιρία των εορτασμών των 10 χρόνων από την ίδρυσή του, ο Σύνδεσμος ΑΜΟΠΑ-ΚΥΠΡΟΥ αποφάσισε να βραβεύσει τους μαθητές που έλαβαν τα πρώτα βραβεία προσφέροντάς τους ένα ταξίδι στο Παρίσι (23 με 26 Μαΐου 2016) με τη συνοδεία των καθηγητών τους, για να παρευρεθούν στην τιμητική εκδήλωση απονομής των παγκόσμιων βραβείων στη Σορβόννη.
Ο Σύνδεσμος «AMOPA» ιδρύθηκε το 1962 και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, του Υπουργού Παιδείας της Γαλλίας και του Καγκελαρίου της Λεγεώνας της Τιμής. Σκοπός του Συνδέσμου είναι η διάδοση της γαλλικής γλώσσας και πολιτισμού μέσω πολύμορφου πνευματικού και ανθρωπιστικού έργου. Αποτελείται δε από τις προσωπικότητες που έχουν τιμηθεί με το Παράσημο του Ακαδημαϊκού Φοίνικα.
Ο Σύνδεσμος ΑΜΟΠΑ-ΚΥΠΡΟΥ ιδρύθηκε το 2006 και είναι μέλος του Διεθνή Συνδέσμου «AMOPA».
“Νιώθουμε πραγματικά πολύ περήφανοι για τις διακρίσεις των Κυπρίων μαθητών μας σε παγκόσμιους διαγωνισμούς”, ανέφερε το Συμβούλιο ΑΜΟΠΑ – ΚΥΠΡΟΥ, “γι’ αυτό και ήταν πολύ σημαντικό για μας να προσφέρουμε στους μαθητές την ευκαιρία να επισκεφτούν το Παρίσι και να παρευρεθούν στην τελετή βράβευσης στη Σορβόννη».
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:38

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο σημερινός Χίτλερ
20:31
Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου και κομμάτων μετά το Εθνικό
17:57
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.