Τάφος της προρωμαϊκής εποχής στο φως στην Πομπηία

Γάλλοι αρχαιολόγοι έφεραν πρόσφατα στο φως τάφο της προρωμαϊκής εποχής που είχε διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση στην Πομπηία, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ο διευθυντής του περίφημου αρχαιολογικού χώρου της Ιταλίας.
«Η Πομπηία παραμένει μια ανεξάντλητη πηγή επιστημονικών ανακαλύψεων» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μάσιμο Οσάνα.

Ο τάφος που ανακαλύφθηκε από την ομάδα του κέντρου Ζαν Μπεράρ ανάγεται στην εποχή των Σαμνιτών, δηλαδή στον 4ο αιώνα π.Χ. και βρίσκεται στην Πύλη του Ερκολάνο.

Περιείχε αγγεία και αμφορείς τέλεια διατηρημένους και αποτελεί μια σπάνια μαρτυρία των ταφικών εθίμων της εποχής αυτής.

Η ανακάλυψη αυτή επιτρέπει στους αρχαιολόγους να μελετήσουν μια ιστορική περίοδο που «έχει ερευνηθεί ελάχιστα μέχρι τώρα στην Πομπηία», εξήγησε ο Οσάνα, που είναι και ο ίδιος αρχαιολόγος και ανέλαβε διευθυντής πριν από δύο χρόνια. «Οι ανασκαφές αυτές αποτελούν απόδειξη ότι η Πομπηία παραμένει ακόμη μια ζωντανή πόλη, την οποία πρέπει να διατηρήσουμε» πρόσθεσε.

Η αρχαία ρωμαϊκή πόλη, που διατηρήθηκε στον χρόνο όταν θάφτηκε κάτω από τις στάχτες του Βεζούβιου, στις 24 Αυγούστου του 79μ.Χ., είναι ο δεύτερος σε αριθμό επισκεπτών αρχαιολογικός χώρος της Ιταλίας, μετά το Κολοσσαίο της Ρώμης. Πέρσι την επισκέφθηκαν 2,7 εκατομμύρια τουρίστες.
Χιλιάδες άνθρωποι -αρχαιολόγοι, τεχνίτες και ειδικοί- εργάζονται αυτήν την περίοδο στον αρχαιολογικό χώρο, σε έργα συντήρησης και αποκατάστασης.

 

Σύνταξη: Δέσποινα Κουρή

Πηγή:ΑΠΕ ΜΠΕ In.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:22

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Στους 706.534 ο αριθμός των εκλογέων
09:47
Στις Βρυξέλλες 22 νέοι Κύπριοι διπλωμάτες
09:23
Στάσιμες οι εργασίες για την προβλήτα στο Βασιλικό
09:07
Υπουργός Παιδείας: Σκοπός η αυτοπροστασία των παιδιών
08:59
Πολίτης εντόπισε πτώμα σε αποσύνθεση στην Σωτήρα
06:42
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
06:20
Σε ανταγωνιστικότερη βιομηχανία από φθηνότερη ενέργεια προσβλέπει ο Υπ. Ενέργειας
06:06
Βρετανία: Εγκρίθηκε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα
06:05
Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε άσκηση πυρηνικής αντεπίθεσης
05:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.