Πραγματοποιείται το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ

Πραγματοποιείται το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ  (Φεστιβάλ Α.Ε.Ι 2020), από τις 10 ως τις 13  Σεπτεμβρίου 2020,  στο χώρο του Περιβαλλοντικού Κέντρου Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Αθαλάσσας (Κ.Π.Ε.Ε.) με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο.



Ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας αναφέρει ότι το Φεστιβάλ περιλαμβάνει 23 προβολές  ντοκιμαντέρ από Κύπρο, Ελλάδα, Αυστραλία, Χιλή, Τσεχία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Πορτογαλία, Λίβανο, Ηνωμένο Βασίλειο, Τουρκία,  Ιαπωνία και Ιράν και αξιόλογες παράλληλες δράσεις  όπως θεματικές ξεναγήσεις, φωτογραφικές εκθέσεις, βιωματικά εργαστήρια για παιδιά 6-12 ετών για αρχαιολογία, περιβάλλον, αγγειοπλαστική και μουσική παράδοση, εκπαιδευτικές δράσεις για τους επαγγελματίες του κινηματογράφου».

Προσθέτει ότι «το Φεστιβάλ αποσκοπεί στην προβολή του πολιτιστικού, ιστορικού, εθνογραφικού και αρχαιολογικού ντοκιμαντέρ και στη διάδοση του πολιτισμού και της ιστορίας της Κύπρου, αλλά και στο διαπολιτισμικό διάλογο και επικοινωνία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «πρόκειται για μια πολιτιστική δράση του Μη κερδοσκοπικού Οργανισμού Α.Ε.Ι. AUDIOVISUAL FORUM, σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών, το Δήμο Αγλαντζιάς και την εταιρεία παραγωγής ντοκιμαντέρ Τετρακτύς και θεωρείται ήδη θεσμός στο κυπριακό πολιτιστικό γίγνεσθαι».

Επισημαίνεται ότι φέτος το Φεστιβάλ αποκτά διεθνή διάσταση καθώς, εκτός από το χώρο του Κ.Π.Ε.Ε., οι προβολές θα προβάλλονται παράλληλα και διαδικτυακά, μέσα από την πλατφόρμα https://watch.eventive.org/aei-filmfestival2020.

Επίσης, λόγω της τρέχουσας κατάστασης με την πανδημία του Covid-19, και σε συμμόρφωση με τα αυστηρά μέτρα προφύλαξης κατά της εξάπλωσης του ιού που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των θεατών ανά προβολή δεν πρέπει να ξεπερνά τους 50.

Ως εκ τούτου και επειδή η είσοδος για τις προβολές θα είναι δωρεάν, για αποφυγή συνωστισμού, απαραίτητα οι θεατές οφείλουν να προκρατήσουν θέση μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ, τηλεφωνικά ή με αποστολή SMS στον αριθμό 99694407, ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο [email protected]

Για σκοπούς ιχνηλάτησης πρέπει μαζί με την κράτηση, να δηλώνεται το όνομα και το τηλέφωνο του θεατή.

Το φετινό Φεστιβάλ Α.Ε.Ι. 2020 στηρίζουν επίσης οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου, η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, η Εθνική Επιτροπή UNESCO Κύπρου, το Γραφείο της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ στην Κύπρο, το Γαλλικό Ινστιτούτο, η Αυστραλιανή Υπάτη Αρμοστεία, η Πρεσβεία της Ιταλίας, καθώς και το ΡΙΚ ως χορηγός επικοινωνίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:00

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.