facebook-icon twitter-icon rss-icon haberler

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΥΡΩΠΗ
    • ΔΙΕΘΝΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ
    • EU4U
  • ΤΟ ΡΙΚ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ
  • ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
%PM, %10 %810 %2020 %20:%Νοε

Ζ. Μπορέλ: Η ΕΕ θα συμβάλει στην επανέναρξη συνομιλιών

Ζ. Μπορέλ: Η ΕΕ θα συμβάλει στην επανέναρξη συνομιλιών

Η ΕΕ θα συμβάλει στις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών με στόχο μια επιτυχή κατάληξη, ανέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου, από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήγειρε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και επεσήμανε ότι οι μονομερείς προκλητικές και έκνομες ενέργειες της Τουρκίας θα πρέπει να τερματιστούν, ούτως ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα, το οποίο είναι αναγκαίο για τη συνέχιση των συνομιλιών, με στόχο την επίλυση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με τον κ. Κούσιο, ο κ. Μπορέλ ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ. Ενημέρωσε, επίσης, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για τη θέση της ΕΕ σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και πιο συγκεκριμένα ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν από το σημείο όπου διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά.

"O Ύπατος Εκπρόσωπος επεσήμανε ακόμα ότι η ΕΕ θα συμβάλει στις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών με στόχο μια επιτυχή κατάληξη", επεσήμανε ο κ. Κούσιος.

Πρόσθεσε πως "από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήγειρε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και επεσήμανε ότι οι μονομερείς προκλητικές και έκνομες ενέργειες της Τουρκίας θα πρέπει να τερματιστούν ούτως ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα το οποίο είναι αναγκαίο για τη συνέχιση των συνομιλιών, με στόχο την επίλυση του Κυπριακού".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα...
%PM, %10 %756 %2020 %19:%Νοε

Τα επόμενα βήματα ενόψει πρωτοβουλίας ΓΓ ΟΗΕ στο Συμβούλιο Αρχηγών

Τα επόμενα βήματα ενόψει πρωτοβουλίας ΓΓ ΟΗΕ στο Συμβούλιο Αρχηγών

Οι διαφαινόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό, μετά την ανάδειξη του νέου ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ, θα τεθούν επί τάπητος την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ η συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί, συγκλήθηκε προκειμένου να συζητηθούν τα επόμενα βήματα ενόψει της αναμενόμενης πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για σύγκληση άτυπης πενταμερούς διάσκεψης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται επίσης να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την άτυπη συνάντηση που είχε στις 3 Νοεμβρίου με τον κ. Τατάρ.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε τη Δευτέρα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ, η οποία τον πληροφόρησε ότι σκοπεύει να επισκεφθεί την Κύπρο περί τα τέλη Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των προκαταρκτικών επαφών της ενόψει της πρόθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να συγκαλέσει άτυπη πενταμερή διάσκεψη.

Όπως ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «ζήτησε από την κ. Λουτ να μεταφέρει στον ΓΓ των ΗΕ τις ευχαριστίες του για την ετοιμότητα του να παράσχει τις καλές του υπηρεσίες για συνέχιση των συνομιλιών προς επίλυση του Κυπριακού».

Ζήτησε, επίσης, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, από την κ. Λουτ να μεταφέρει στον ΓΓ των ΗΕ ότι μονομερείς ενέργειες όπως αυτές στις οποίες προβαίνει η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου δεν συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλού κλίματος για παραγωγική διαπραγμάτευση προς επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Από την πλευρά της,  η κ. Λουτ διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα μεταφέρει τις ανησυχίες του στον ΓΓ των ΗΕ, όπως επεσήμανε ο κ. Κούσιος. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα...
%PM, %10 %638 %2020 %16:%Νοε

Αρνητικό το τεστ κορωνοϊού στο οποίο υποβλήθηκε ο Πρόεδρος Βουλής

Αρνητικό το τεστ κορωνοϊού στο οποίο υποβλήθηκε ο Πρόεδρος Βουλής

Αρνητικό το τεστ κορωνοϊού στο οποίο υπΑρνητικό ήταν το τεστ κορωνοϊού στο οποίο υποβλήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Δρ. Αδάμος Αδάμου, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, όπως προέκυψε μέσα από τον χθεσινό έλεγχο για COVID-19, που διενεργήθηκε στον χώρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ο Πρόεδρος της Βουλής ωστόσο θα παραμείνει για προληπτικούς λόγους σε αυτοπεριορισμό, μέχρι να επαναληφθεί το τεστ στο τέλος της εβδομάδος, ακολουθώντας τις οδηγίες των επιδημιολόγων και λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα.οβλήθηκε ο Πρόεδρος Βουλής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα...
%PM, %10 %559 %2020 %14:%Νοε

Κατέληξε σε εισηγήσεις για την πανδημία ενόψει Υπουργικού αύριο, η διυπουργική υπό τον Πρόεδρο

Κατέληξε σε εισηγήσεις για την πανδημία ενόψει Υπουργικού αύριο, η διυπουργική υπό τον Πρόεδρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προέδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης της διυπουργικής επιτροπής για την πανδημία, η οποία κατέληξε σε εισηγήσεις που θα υποβληθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο, αύριο, για τη λήψη αποφάσεων.

Διαβάστε περισσότερα...
%AM, %10 %412 %2020 %10:%Νοε

Σε αυτοπεριορισμό ο ΠτΒ, αναβάλλεται η συνεδρία της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής

Σε αυτοπεριορισμό ο ΠτΒ, αναβάλλεται η συνεδρία της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής

Σε αυτοπεριορισμό βρίσκεται ο Πρόεδρος της Βουλής, Αδάμος Αδάμου, ο οποίος έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Διαβάστε περισσότερα...
%AM, %10 %331 %2020 %08:%Νοε

ΚΕ:Δεν έχει οριστικοποιηθεί καμία απόφαση για τα νέα μέτρα

ΚΕ:Δεν έχει οριστικοποιηθεί καμία απόφαση για τα νέα μέτρα

Δεν έχει οριστικοποιηθεί καμία απόφαση αναφορικά με τα νέα μέτρα που λάβει η κυβέρνηση στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Διαβάστε περισσότερα...
%AM, %10 %297 %2020 %08:%Νοε

Covid-19:Περαιτέρω μέτρα μέχρι αύριο θα λάβει η κυβέρνηση

Covid-19:Περαιτέρω μέτρα μέχρι αύριο θα λάβει η κυβέρνηση

Περαιτέρω περιοριστικά μέτρα για αντιμετώπιση της πανδημίας θα λάβει μέχρι αύριο η κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Τηλεφωνική επικοινωνία του ΥΠΕΞ με Μάϊκ Πομπέο
    Τηλεφωνική επικοινωνία του ΥΠΕΞ με Μάϊκ Πομπέο

    ​
    Οι εν εξελίξει προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό και το θέμα της ανανέωσης της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο, βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάϊκ Πομπέο.
    Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Τουίτερ ο κύριος Χριστοδουλίδης, συζητήθηκε ακόμη η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή.
    Προσθέτει ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας, δήλωσαν ικανοποιημένοι για τη διευρυμένη συνεργασία των δύο χωρών.

    Σύνταξη: Εύα Αργυρού


    Συντάχθηκε στις %PM, %16 %471 %2021 %12:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • «Πολιτικού χαρακτήρα» η ανακοίνωση ΕΣΚ για Α.Παράσχο, λέει σε επιστολή του ο ΠτΔ
    «Πολιτικού χαρακτήρα» η ανακοίνωση ΕΣΚ για Α.Παράσχο, λέει σε επιστολή του ο ΠτΔ

    Επιστολή προς τον πρόεδρο της Ενωσης Συντακτών Γιώργο Φράγκο απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε σχέση με τα όσα δημοσιεύτηκαν σε άρθρο της εφημερίδας Καθημερινή, την περασμένη Κυριακή από τον τέως διευθυντή της Ανδρέα Παράσχο.

    Συντάχθηκε στις %PM, %15 %718 %2021 %18:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Συνέχιση επαφών Λουτ διαδικτυακά και τηλεφωνικά, δεν αποκλείεται επιστροφή στην Κύπρο
    Συνέχιση επαφών Λουτ  διαδικτυακά και τηλεφωνικά, δεν αποκλείεται επιστροφή στην Κύπρο

    Διαδικτυακά και τηλεφωνικά αναμένεται να συνεχίσει η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, τις επαφές της με τα μέρη για προετοιμασία της άτυπης Διάσκεψης για το Κυπριακό, χωρίς να αποκλείεται η επιστροφή της στην Κύπρο αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

    Συντάχθηκε στις %PM, %15 %691 %2021 %17:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα λάβει τη Δευτέρα ο ΠτΔ
    Τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα λάβει τη Δευτέρα ο ΠτΔ

    Τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα λάβει την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

    Συντάχθηκε στις %PM, %15 %670 %2021 %17:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Αβέρωφ: Αν δεν ευοδωθεί η νέα προσπάθεια ΓΓ θα έχουμε καλοκαιριάτικα τσουνάμι, θα χάσουμε και τα Βαρώσια
    Αβέρωφ: Αν δεν ευοδωθεί η νέα προσπάθεια ΓΓ θα έχουμε καλοκαιριάτικα τσουνάμι, θα χάσουμε και τα Βαρώσια
    Αν δεν ευοδωθεί η νέα προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, θα έχουμε καλοκαιριάτικα τσουνάμι και θα χάσουμε και τα Βαρώσια, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Προκλήσεις".
    Συντάχθηκε στις %AM, %15 %253 %2021 %07:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ο ΠτΔ εισηγήθηκε στα μέλη του Εθνικού να τον συνοδεύσουν στην άτυπη πενταμερή
    Ο ΠτΔ εισηγήθηκε στα μέλη του Εθνικού να τον συνοδεύσουν στην άτυπη πενταμερή

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, εισηγήθηκε στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου να τον συνοδεύσουν στην άτυπη πενταμερή, καθώς πρόκειται για μια κρίσιμη συνάντηση για το Κυπριακό, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας, μετά τη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

    Ο κ. Σεντώνας είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε σήμερα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και για τις πρωτοβουλίες, που ο ίδιος ανέλαβε σε σχέση με το Κυπριακό.

    Εν πρώτοις, ανέφερε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνάντησής του με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, η οποία τού μετέφερε, την απόφαση του ΓΓ του ΟΗΕ να συγκαλέσει άτυπη πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη.

    Δεύτερον, πρόσθεσε, ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ΓΓ του ΟΗΕ στις 11 Ιανουαρίου, αντικείμενο της οποίας ήταν η άτυπη πενταμερής συνάντηση, η έκθεση για τις Καλές Υπηρεσίες του ΓΓ αλλά και η επιστολή που απέστειλε προσφάτως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προς τον κ. Γκουτέρες.

    Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσίασε προς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου τις προτάσεις που διαβίβασε προσφάτως στον ΓΓ του ΟΗΕ, ανταποκρινόμενος και σε σχετική έκκλησή του σε σχέση με συγκεκριμένα ΜΟΕ που υποβοηθούν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, είπε ο κ. Σεντώνας.

    Ανέφερε πως μετά την ενημέρωση στην οποία προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έγινε εκτενής συζήτηση κατά την οποία τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου κατέθεσαν και τις δικές τους απόψεις αλλά και προτάσεις.

    Ο κ. Σεντώντας είπε πως "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εισηγήθηκε στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου να τον συνοδεύσουν στην άτυπη πενταμερή καθώς πρόκειται για μια κρίσιμη συνάντηση για το Κυπριακό", προσθέτοντας πως "το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί και σε μεταγενέστερο στάδιο, όταν καθοριστεί και συγκεκριμένη ημερομηνία διεξαγωγής της συνάντησης από τον ΓΓ του ΟΗΕ".

     

    Πηγή ΚΥΠΕ

    Συντάχθηκε στις %PM, %14 %684 %2021 %17:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ν. Αναστασιάδης: Ο Α. Παράσχος να τεκμηριώσει ή να ανακαλέσει
    Ν. Αναστασιάδης: Ο Α. Παράσχος να τεκμηριώσει ή να ανακαλέσει
     
     
     
    Για ενορχηστρωμένη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος του, είτε μέσα από ψιθύρους ή ψευδή δημοσιεύματα, κάνει λόγο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή και την παραίτηση του δημοσιογράφου Αντρέα Παράσχου.
    Σε γραπτή δήλωση, αναφέρει ότι η ανοχή του στην κριτική, φαίνεται ότι έχει παρερμηνευθεί από κάποιους που ακόμη και με κακόβουλα και ψευδή δημοσιεύματα ή ψιθυρολογία θεωρούν πως προσφέρουν καλή υπηρεσία στο τόπο και το λαό.
    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει ότι με πλήρη σεβασμό στην ελευθερία των μέσων, αλλά και του λόγου, απέφυγε στη σαραντάχρονη παρουσία του στα πολιτικά δρώμενα, την όποια άσκηση των νομικών του δικαιωμάτων, αναγνωρίζοντας πως η εμπλοκή στα κοινά έχει ως συνεπακόλουθο και το αναφαίρετο δικαίωμα των Μέσων να τον κρίνουν ή και να τον επικρίνουν.
     
    Εκφράζοντας θλίψη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάλεσε το δημοσιογράφο, μετά την κατηγορηματική διάψευση από τον τέως Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είτε να τεκμηριώσει τα όσα αβάσιμα, όπως αναφέρει, προέβαλε, ή να παραδεχθεί πως υπήρξε θύμα παραπληροφόρησης.
     
    Από πλευράς του ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος δήλωσε  πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε καμία περίπτωση δεν παρενέβη στο θέμα που προέκυψε με τον δημοσιογράφο Αντρέα Παράσχο,  όπως καμία παρέμβαση δεν έγινε από αξιωματούχο ή λειτουργό του προεδρικού.
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,  υπέδειξε  πως ο δημοσιογράφος τόσο με την επιστολή παραίτησής του όσο και σημερινές δηλώσεις του, ξεκαθάρισε ότι είναι πεπεισμένος πως ούτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε κανείς άλλος από το Προεδρικό ή την κυβέρνηση παρενέβη προς τους εκδότες.
    Σημείωσε ακόμη πως ο ίδιος ο κύριος Παράσχος, δήλωσε πως έχει γράψει  απίστευτα πράγματα για τον πρόεδρο  κατά καιρούς, και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε τηλεφώνησε ούτε απείλησε.
     
    Τη στήριξή του στον Ανδρέα Παράσχο εκφράζει η Ένωση Συντακτών, κάνοντας λόγο για υπόθεση συρρίκνωσης της ελευθεροτυπίας και εξαναγκασμού δημοσιογράφου σε υποβολή παραίτησης.
    Το συμβάν, τονίζει σε ανακοίνωση, είναι θλιβερό, ανησυχητικό και επικίνδυνο και αφήνει εκτεθειμένους τόσο τους εκδότες της "Καθημερινής", όσο και το Προεδρικό περιβάλλον.
    Η Ένωση Συντακτών καλεί τους εκδότες της εφημερίδας να κάνουν δεύτερες σκέψεις και τον πρόεδρο Αναστασιάδη να διαχωρίσει τη θέση του.
     
    Πηγή ΡΙΚ
    Συντάχθηκε στις %PM, %14 %635 %2021 %16:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Αποχώρησε χθες βράδυ από την Κύπρο το Μπαρμπαρός-Επέστρεψε στην Τουρκία
    Αποχώρησε χθες βράδυ από την Κύπρο το Μπαρμπαρός-Επέστρεψε στην Τουρκία

    Αποχώρησε χθες βράδυ από την Κύπρο το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος "Μπαρμπαρός" και επέστρεψε σε τουρκικό λιμάνι, μετά από μήνες συνεχούς παράνομης παρουσίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

    Συντάχθηκε στις %AM, %14 %275 %2021 %07:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Σεντώνας:Συζήτηση Προέδρου-Σπέχαρ ενόψει άτυπης πενταμερούς και έκθεσης ΟΥΝΦΙΚΥΠ
    Σεντώνας:Συζήτηση Προέδρου-Σπέχαρ ενόψει άτυπης πενταμερούς και έκθεσης ΟΥΝΦΙΚΥΠ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Ειδική Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

    Συντάχθηκε στις %PM, %13 %509 %2021 %13:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Συνεχίζει τον κύκλο επαφών με τα εμπλεκόμενα μέρη στο Κυπριακό η Λουτ
    Συνεχίζει τον κύκλο επαφών με τα εμπλεκόμενα μέρη στο Κυπριακό η Λουτ

    Η Τζέην Χολ Λουτ, συνεχίζει τον κύκλο επαφών της με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στο Κυπριακό, περιλαμβανόμενων και των εγγυητριών δυνάμεων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Στεφάν Ντουζαρίκ.

    Συντάχθηκε στις %PM, %13 %499 %2021 %12:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Βλάβες στο δίκτυο της Αρχής Ηλεκτρισμού προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα
    Συντάχθηκε στις %PM, %16 %746 %2021 %18:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Ελλάδα:510 νέα κρούσματα, 323 διασωληνωμένοι, 20 νεκροί
    Συντάχθηκε στις %PM, %16 %705 %2021 %17:%Ιαν σε ΕΛΛΑΔΑ
  • Δένδιας: Μόνο με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας μπορεί να επιλυθεί η διαφορά με την Τουρκία
    Συντάχθηκε στις %PM, %16 %653 %2021 %16:%Ιαν σε ΕΛΛΑΔΑ
  • Δημοσιονομικό έλλειμμα 172,7 δισ. τουρκικών λιρών κατέγραψε το 2020, η Τουρκία
    Συντάχθηκε στις %PM, %16 %652 %2021 %16:%Ιαν σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Σε συναγερμό οι ΗΠΑ για το ενδεχόμενο ένοπλων διαδηλώσεων
    Συντάχθηκε στις %PM, %16 %635 %2021 %16:%Ιαν σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Πραγματοποιήθηκε η 13η και τελευταία εκτέλεση επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ
    Συντάχθηκε στις %PM, %16 %598 %2021 %15:%Ιαν σε ΔΙΕΘΝΗ
  • H Aστυνομία προτρέπει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί
    Συντάχθηκε στις %PM, %16 %566 %2021 %14:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Ο ΟΑΥ ικανοποίησε αίτημα του ΠΑΣΥΨΥ για διαδικτυακές ψυχολογικές παρεμβάσεις θεραπείας
    Συντάχθηκε στις %PM, %16 %543 %2021 %14:%Ιαν σε ΥΓΕΙΑ
  • Γερμανία: Ο Άρμιν Λάσετ εξελέγη νέος Πρόεδρος του CDU
    Συντάχθηκε στις %PM, %16 %489 %2021 %12:%Ιαν σε ΕΥΡΩΠΗ
  • Χωρίς ρεύμα περιοχές στην Ανατολική Θεσσαλονίκη
    Συντάχθηκε στις %PM, %16 %487 %2021 %12:%Ιαν σε ΕΛΛΑΔΑ
  • Τηλεφωνική επικοινωνία του ΥΠΕΞ με Μάϊκ Πομπέο
    Συντάχθηκε στις %PM, %16 %471 %2021 %12:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Στο €1,65 δισ. οι εγγυήσεις της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος του 2019
    Συντάχθηκε στις %AM, %16 %442 %2021 %11:%Ιαν σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες από το Τμ. Μετεωρολογίας
    Συντάχθηκε στις %AM, %16 %438 %2021 %11:%Ιαν σε ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • Καταγγέλθηκαν 79 πολίτες και 6 υποστατικά για παραβίαση μέτρων κατά Covid-19
    Συντάχθηκε στις %AM, %16 %434 %2021 %11:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Πέντε σημεία για rapid tests το Σάββατο στη Λάρνακα, ένα στην Αμμόχωστο
    Συντάχθηκε στις %AM, %16 %433 %2021 %11:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Δύο σημεία για rapid test στην Πάφο το Σάββατο
    Συντάχθηκε στις %AM, %16 %432 %2021 %11:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • «Βουτιά» 60% της παγκόσμιας αεροπορικής κίνησης το 2020 εξαιτίας της πανδημίας
    Συντάχθηκε στις %AM, %16 %430 %2021 %11:%Ιαν σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Πάνω από την Κεντρική Ελλάδα η κακοκαιρία «Λέανδρος»
    Συντάχθηκε στις %AM, %16 %427 %2021 %11:%Ιαν σε ΕΛΛΑΔΑ
  • ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας Άλεξ Αζάρ επικαλούμενος την εισβολή στο Καπιτώλιο
    Συντάχθηκε στις %AM, %16 %425 %2021 %11:%Ιαν σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Γερμανία: Σήμερα η εκλογή νέου προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU)
    Συντάχθηκε στις %AM, %16 %420 %2021 %11:%Ιαν σε ΕΥΡΩΠΗ
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ReThink ReCycle

Εξάσκηση δικαιώματος προστασίας δεδομένων φυσικών προσώπων

Exercising a right related to the protection of data of natural persons

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΙΚNEWS
Τηλέφωνα: 22862010, 22862012
Φαξ: 22312720
E-mail: [email protected]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΙΟ

« November 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
logo-bottom

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας του ΡΙΚ διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή χωρίς επεξεργασία και χωρίς γραπτή άδεια του ΡΙΚ.

Copyright © 2014
Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  • ΑΡΧΕΙΟ ΡΙΚ
  • ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΗΡΟΔΟΤΟΣ
  • MEDITERRANEAN MEMORY
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
ΡΙΚ INTRANET

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

+357 22862000
Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
Τ.Θ. 24824
1397 Λευκωσία, Κύπρος
[email protected]

Εισηγήσεις-Παράπονα-Σχόλια

  facebook-icon twitter-icon rss-icon