Ν. Χριστοδουλίδης: Οι ενέργειες της Τουρκίας στρέφονται ενάντια σε όλα τα κράτη της περιοχής

Οι ενέργειες της Τουρκίας δεν αποσκοπούν εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά ενάντια σε όλα τα κράτη της περιοχής, εκτίμησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.
 
Μιλώντας στο OpenTv, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης με τους ομολόγους του της Ελλάδας και της Ιορδανίας, ο Νίκος Δένδιας έκανε εκτενή ενημέρωση για τις ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο αλλά και στον Εβρο. Υπογράμμισε, παράλληλα ότι οι ενέργειες της Άγκυρας στην ευρύτερη περιοχή, δημιουργούν έντονη ανησυχία σε όλα τα κράτη της περιοχής και όχι μόνο.
 
«Χθες είχα μια συνομιλία με τον Γερμανό ομόλογο μου, και ήταν εμφανής η ανησυχία για αυτές τις κινήσεις, τις δηλώσεις, την προσέγγιση της Τουρκίας που γίνεται σε πλήρη παραβίαση βασικών αρχών του Διεθνούς Δικαίου» σημείωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.
 
Παράλληλα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε ότι υπάρχει συνεχής επαφή με την Ελλάδα και υπογράμμισε ότι γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να μην φτάσουμε σε συνθήκες θερμού επεισοδίου. «Ολοι αντιλαμβάνονται το αρνητικό μιας τέτοιας εξέλιξης και κανείς δεν επιθυμεί τέτοια εξέλιξη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλίδης.
 
Ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών έκανε αναφορά στις συνεργασίες Κύπρου και Ελλάδας με άλλες χώρες της περιοχής και υπογράμμισε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει συγκεκριμένη πρωτοβουλία με χώρες που επηρεάζονται από τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.
 
Τέλος, ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι, σε αντίθεση με την Άγκυρα, η Κυπριακή Δημοκρατία επικεντρώνεται στην ουσία και όχι στην επικοινωνιακή διαχείριση. «Είδα τον κ. Τσαβούσογλου να κάνει μια ανάρτηση με το να κρατά τους χάρτες της περιοχής, αντιλαμβανόμαστε ότι η Τουρκία εργάζεται και στην επικοινωνιακή διάσταση του θέματος γιατί υπάρχουν και τα εσωτερικά τους προβλήματα, τα οποία επιχειρούν να καλύψουν με αυτόν τον τρόπο» κατέληξε.

 

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:44

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.