Επανέρχεται, τηρώντας τα μέτρα σε κανονική λειτουργία η Βουλή

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας συνεδριάζουν οι περισσότερες από τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, γεγονός που καταδεικνύει ότι το νομοθετικό σώμα μεταφέροντας τις συνεδρίες του στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, τηρώντας τα διατάγματα για την προστασία της υγείας, επανέρχεται σταδιακά σε κανονική λειτουργία.


Με βάση τις ατζέντες των Επιτροπών και ειδικά το γεγονός ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών συζητά την Τετάρτη τα δύο νομοσχέδια, για την αύξηση των ποινών για επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα διατάγματα του Υπουργού Υγείας, που θα ψηφιστούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εκτιμάται ότι θα οριστεί και συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής την Παρασκευή.

Στις εργασίες του νομοθετικού σώματος δεσπόζει η αυριανή συνεδρία της Κοινοβουλευτική Επιτροπής Οικονομικών κατά την οποία θα ενημερωθεί η Βουλή από τον Υπουργό Οικονομικών για τα νέα μέτρα στήριξης που αποφάσισε η Κυβέρνηση μετά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις κρατικές εγγυήσεις. Τη Δευτέρα αρχίζει στην παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών η συζήτηση για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Επιτροπή Εσωτερικών , ενώ την Πέμπτη η Επιτροπή Εργασίας επανέρχεται με το «ταλαιπωρημένο» νομοσχέδιο που αφορά την Ενιαία Αρχή Επιθεωρήσεων.

Σε συνεδρίες συνέρχονται αυτή την εβδομάδα οι Επιτροπές, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ενέργειας, Προσφύγων, Γεωργίας, Θεσμών. Συνεδριάζει επίσης η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας


Συνεδριάζουν επίσης

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας που συνεδριάζει στις 2 Ιουνίου στις 11.00 το πρωί θα συζητήσει εκ νέου το νομοσχέδιο για την Ενιαία Υπηρεσία Επιθεωρήσεων στο Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων του 2017, στην παρουσία της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου και εκπροσώπων της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΔΕΟΚ, της ΠΑΣΥΔΥ και των εργοδοτικών οργανώσεων ΟΕΒ και ΚΕΒΕ.

Η Επιτροπή έχει επίσης στην ημερήσια διάταξη συζήτηση επί της αρχής για το νομοσχέδιο για τις χημικές ουσίες και σειρά δευτερογενούς νομοθεσίας (κανονισμούς) που άπτονται της εναρμονιστικής νομοθεσίας για τις χημικές ουσίες.

Έχει επίσης προς συζήτηση την πρόταση νόμου του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΚΟ για τροποποίηση του νόμου που διέπει τις υιοθεσίες, με προσκεκλημένους την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, εκπρόσωπο του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, της Νομικής Υπηρεσίας, της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων(ΚΥΣΟΑ)και της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες.


Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού θα συνεδριάσει την Τετάρτη, 3 Ιουνίου, στις 8.30 π.μ. έχοντας στην ημερήσια διάταξη τους κανονισμούς για τα δίδακτρα και φοιτητικά θέματα του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Θα ενημερωθεί για τη λειτουργία του Αθλητικού Σχολείου υπό τις παρούσες συνθήκες λόγω της πανδημίας του ιού COVID-19. Σε αυτό το πλαίσιο θα συζητήσει και την αξιολόγηση του Αθλητικού Σχολείου, μετά από θέμα που ενέγραψαν οι Βουλευτές του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου, Χρίστος Ορφανίδης και Γιώργος Προκοπίου. Στη συζήτηση προσκλήθηκαν να παραστούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής, του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), της ΟΕΛΜΕΚ, της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές ανάγκες(ΠΟΣΥΓΟΠΕΑ),της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων(ΚΥΣΟΑ),της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών, των Δημόσιων και Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ)και της Κυπριακής Παιδοβουλής.

Η Επιτροπή Παιδείας θα ενημερωθεί και για τη μέχρι σήμερα εφαρμογή της νομοθεσίας για την κρατική φοιτητική μέριμνα και ανάγκη για τυχόν βελτιώσεις προς όφελος των φοιτητών. Στη συζήτηση προσκλήθηκαν να παραστούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, της Υπηρεσίας Φοιτητικής Μέριμνας, του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της ΠΟΦΕΝ.

Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος

Την Τετάρτη συνεδριάζει και η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, στις 11.00 για να αρχίσει την κατ’ άρθρον συζήτηση του εναρμονιστικού νομοσχεδίου με το οποίο τροποποιείται η κοινοτική νομοθεσία του συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων αερίων του θερμοκηπίου που στοχεύει σε οικονομική ενίσχυση των αποδοτικών μειώσεων των εκπομπών και την προώθηση επενδύσεων χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών.

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος έχει επίσης στην ατζέντα της το νομοσχέδιο για την τροποποίηση του νόμου για την προστασία και τη διαχείριση των αγρίων πτηνών και θηραμάτων.

Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών θα συνεδριάσει την Πέμπτη, 4 Ιουνίου, στις 9.00 π.μ., για να συζητήσει την ειδική έκθεση του Γενικού Ελεγκτή ημερομηνίας 8.1.2020 για τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, με προσκεκλημένους τον Γενικό Ελεγκτή, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ο Αναπλ. Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και τον Έφορο Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων.

 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:50

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.