KE: Δεν μπορεί να γιορταστεί το Πάσχα με σημερινά δεδομένα

Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να γιορταστεί το Πάσχα με τα σημερινά δεδομένα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος

Μιλώντας στην "Πρώτη Ενημέρωση" ο κύριος Κούσιος διευκρίνησε ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στα θέματα της εκκλησίας και η απόφαση ανήκει στην Ιερά Σύνοδο. Τα μέτρα, είπε, ισχύουν για όλους και για την Εκκλησία. Ενδέχεται πρόσθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να μιλήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για το θέμα.
Ερωτηθείς για τη χθεσινή διυπουργική συνάντηση, ο κύριος Κούσιος είπε ότι συζητήθηκαν σε βάθος όλα τα ζητήματα που αφορούν την πανδημία. Η εκτίμηση είναι, πρόσθεσε, ότι θα συζητηθεί αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο το ενδεχόμενο παράτασης των μέτρων.
Όσον αφορά στα αναλώσιμα, ο κύριος Κούσιος είπε ότι παραγγέλθηκαν 17 τόνοι από την Κίνα και παρελήφθησαν ήδη οι εφτά.
Για τον επαναπατρισμό φοιτητών και Κυπρίων πολιτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι έχουν κληθεί τόσο οι φοιτητές όσο και άλλοι πολίτες να δηλώσουν την πρόθεση τους κατά πόσο επιθυμούν να επιστρέψουν και πότε. Αυτό, πρόσθεσε, θα δώσει τη δυνατότητα να αξιολογηθεί η κατάσταση. Η προσπάθεια επαναπατρισμού, εξήγησε, εμπεριέχει πολλούς κινδύνους και για τους ίδιους τους επαναπατρισθέντες και για τον κυπριακό λαό.
Ο κύριος Κούσιος, είπε ωστόσο ότι υπάρχουν σχεδιασμοί, ώστε να γίνει αυτό με ασφάλεια, σταδιακά.

Σύνταξη: Αίμιλη Μιχαήλ

Πηγή: ΤΡΙΤΟ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:56

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.