Ανανεώθηκε για άλλους έξι μήνες η θητεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Δόθηκε χθες βράδυ στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας το ανεπίσημο αντίγραφο της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών με το οποίο εισηγείται την ανανέωση της εντολής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για ακόμη έξι μήνες.
Μετά την τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο συνεχίζει να ελπίζει ότι μπορεί να επιτευχθεί μια διαρκής διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος αναφέρει ο Αντόνιο Γκουτέρες.
Χαιρετίζει τη δέσμευση και την αποφασιστικότητα των ηγετών να εργαστούν για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Αναφέρει ακόμη ότι από την ολοκλήρωση της Διάσκεψης για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά, με την πάροδο του χρόνου, οι εντάσεις επί τόπου έχουν αυξηθεί προοδευτικά. Και επανέλαβε τη δέσμευσή του να διερευνήσει με τους δύο ηγέτες και με τις εγγυήτριες δυνάμεις τη δυνατότητα να συγκαλέσει άτυπη διεθνή συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών στο κατάλληλο στάδιο.
Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κάνει επίσης αναφορά στο θέμα των υδρογονανθράκων και στις ξεχωριστές προτάσεις που υπέβαλαν οι δύο πλευρές.
Αναφορές υπάρχουν για την κατάσταση στα Στροβίλια και την Πύλα, αλλά και τις απειλές για εποικισμό των Βαρωσίων, αποφεύγοντας όμως να κατονομάσει την παρουσία Τούρκων υπουργών στην Αμμόχωστο. Τα Ηνωμένα Έθνη, αναφέρει, συνεχίζουν να θεωρούν την κυβέρνηση της Τουρκίας υπεύθυνη για το στάτους κβο στα Βαρώσια.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα ενημερωθεί στις 20 Ιανουαρίου από την ειδική αντιπρόσωπο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και η υιοθέτηση του ψηφίσματος έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιανουαρίου.
 
 
Πηγή Αποστόλης Ζουπανιώτης
Σύνταξη Αιμιλία Μιχαήλ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:28

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Διαταγή διεθνούς δικαστηρίου προς Ιρσαήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.