Τελετή διαβεβαίωσης των νέων υπουργών - δηλώσεις

Την πεποίθηση ότι τα νέα μέλη του κυβερνητικού σχήματος θα επιτελέσουν στο έπακρο το δύσκολο έργο που τους έχει ανατεθεί, εξέφρασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.  

Μιλώντας κατά την τελετή διαβεβαίωσης των νέων υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών, Μεταφορών και Παιδείας, και διορισμού του νέου κυβερνητικού και αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι αναμένει από όλους να επιδείξουν εργατικότητα, αποφασιστικότητα και βούληση για συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς εταίρους, με στόχο την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.
Ύψιστος στόχος της κυβέρνησης είπε, είναι να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του λαού για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, αποτελεσματικού και ευέλικτου ευρωπαϊκού κράτους.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι αναμένει από τους νέους υπουργούς να επιδεικνύουν ανοχή στην όποια κριτική και να απαντούν με τεκμηρίωση.  
Τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί την αντιπαράθεση αλλά τη συνεργασία με όλους για το καλό του τόπου.  
Εξέφρασε, επίσης, θερμές ευχαριστίες στους απερχόμενους υπουργούς, τονίζοντας ότι επιτέλεσαν το καθήκον τους με ζήλο και συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και στην επίτευξη πρωτόγνωρων ρυθμών ανάπτυξης και πλεονασμάτων.

Υπάρχει χρόνος στην εναπομείνασα θητεία της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της ανασυγκρότησης του κράτους, δήλωσε επίσης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.  
Έθεσε ως προτεραιότητες την ολοκλήρωση του ΓεΣΥ, την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας στη λήψη αποφάσεων στον τομέα της δικαιοσύνης, τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας υπηρεσίας, την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και την συνολική μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος.   
Αναφερόμενος στα επιτεύγματα της κυβέρνησης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι υπάρχει πλέον η ευχέρεια για την επιτυχή ολοκλήρωση αναπτυξιακών προγραμμάτων ύψους δύο κόμμα οκτώ δισεκατομμυρίων ευρώ.  
Σημείωσε, επίσης, ότι επιτεύχθηκε βελτίωση σε τομείς οι οποίοι αφορούν την καθημερινότητα της ζωής των πολιτών.
Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στον εξορθολογισμό και στη στόχευση των δημοσίων ωφελημάτων, στον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος, στην εφαρμογή της πρώτης φάσης του ΓεΣΥ, στη μείωση της στρατιωτικής θητείας και στη δημιουργία υφυπουργείων τουρισμού και ναυτιλίας.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε επίσης αναφορά στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, στη νέα στεγαστική πολιτική, στην άδεια πατρότητας και στην εισαγωγή του θεσμού του επιτρόπου ανάπτυξης ορεινών περιοχών. 

Αντιφώνηση του νέου υπουργού Οικονομικών

Μιλώντας εκ μέρους των νέων μελών του κυβερνητικού σχήματος, ο νέος υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό τους, αναθέτοντας τους σημαντικά καθήκοντα.
Ο κύριος Πετρίδης, τόνισε πως οι νέοι υπουργοί έχουν συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνουν.  
Σημείωσε ότι, προκειμένου να φέρουν εις πέρας το απαιτητικό κυβερνητικό πρόγραμμα, θα εργαστούν σκληρή.
Διαβεβαίωσε, παράλληλα, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη πως τα νέα μέλη της Κυβέρνησης θα ακολουθήσουν τις παραινέσεις του, επισημαίνοντας την ίδια στιγμή πως στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν δεν χωρούν ούτε διακρίσεις, ούτε κομματικές σκοπιμότητες.  
Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης τόνισε πως οι νέοι υπουργοί έχουν επίγνωση ότι θα κληθούν να λάβουν δύσκολες αποφάσεις οι οποίες συνεπάγονται και πολιτικό κόστος, αλλά θα είναι ωφέλιμες για τον τόπο.
Διαβεβαίωσε, τέλος, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα υπηρετήσουν με ευσυνειδησία, εργατικότητα, συναδελφικότητα και με το θάρρος της γνώμης τους.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής, Χρήστος Πάσιος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:06

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.