Η Κίνα στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της ΚΔ

Τη στήριξη της Κίνας στην ανεξαρτησία, κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην επίτευξη ειρηνικής επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος του Κινεζικού Ινστιτούτου Εξωτερικών Υποθέσεων (CPIFA) Li Huilai κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Li, οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, επικεφαλής αντιπροσωπείας του CPIFA, πέραν της ιδιότητάς του ως Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου, είναι επίσης Μέλος της Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης της Κίνας (CPPCC).

Ο Πρόεδρος της Βουλής επαναβεβαίωσε τις εξαίρετες σχέσεις φιλίας μεταξύ Κύπρου και Κίνας, τονίζοντας τη βούληση για περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας σε σημαντικούς τομείς για τις δύο χώρες, σε όλα τα επίπεδα.

 Υπογράμμισε δε τη δέσμευση της Βουλής των Αντιπροσώπων για την προώθηση συνεργειών μεταξύ των αρμοδίων φορέων, με στόχο την υλοποίηση πρακτικών δράσεων προς αμοιβαίο όφελος των δύο χωρών.

Ευχαρίστησε παράλληλα τον κ. Li για τη διαχρονική στήριξη της Κίνας στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα και τη σταθερή θέση αρχών της χώρας, ιδιαίτερα υπό την ιδιότητά της ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, υπέρ της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου.

Ο κ. Li εξήρε τις μακρόχρονες και φιλικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Κίνας, τονίζοντας ότι βασίζονται στην αλληλοκατανόηση και τον αλληλοσεβασμό.  

Επανέλαβε ότι η Κίνα στηρίζει, όπως πάντα, την ανεξαρτησία, κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και την ειρηνική επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ, ιδιαίτερα υπό την ιδιότητα της χώρας ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Κινέζος αξιωματούχος επεσήμανε τη βούληση της Κίνας για περαιτέρω ανάπτυξη της ήδη στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας της Κίνας «Μία Ζώνη-Ένας Δρόμος» και υπογράμμισε την ετοιμότητα του CPIFA να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Τον κ. Li συνόδευαν ο Επιτετραμμένος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο, Wang Sheng και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:06

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.