Θετική εξέλιξη η συνάντηση στο Βερολίνο επισημαίνουν οι Βρετανοί

Το γεγονός ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν για πρώτη φορά με τον Γενικό Γραμματέα στην ίδια αίθουσα ύστερα από δύο χρόνια, είναι θετική εξέλιξη, δήλωσε, υπό την εθνική του ιδιότητα ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Βρετανίας, πρέσβης Τζόναθαν Άλλεν, όταν ρωτήθηκε αν αναμένει να προκύψει κάτι από την τριμερή.
Ελπίζω πραγματικά, είπε, να μπορούν να βασιστούν σε αυτή τη συζήτηση ώστε να συμφωνήσουν την πορεία προς τα εμπρός για να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις και να μπορέσουν τελικά να βρουν μιά διευθέτηση. Αυτή, πρόσθεσε, είναι η ελπίδα μας.
Ερωτηθείς αν βλέπει μετά την τριμερή να συγκαλείται σύντομα μιά άτυπη συνάντηση τύπου Κραν Μοντανά, ο Βρετανός πρέσβης δήλωσε πως θα εστιαστεί στο πρώτο βήμα, το οποίο είναι η Δευτέρα.
Ο Τζόναθαν 'Αλλεν ρωτήθηκε επίσης αν η Βρετανία θέλει να παραμείνει εγγυήτρια δύναμη.Απάντησε πως σύμφωνα με τη Συνθήκη Εγγυήσεως η χώρα του είναι εγγυήτρια δύναμη και αναλαμβάνει πλήρως αυτό το ρόλο, σ’ αυτές τις πτυχές της διευθέτησης.
Αν με ρωτάτε λεπτομέρειες για το τι θα συμβεί με τις νέες διευθετήσεις, πρόσθεσε, θα το αφήσω για το τι θα συμβεί στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.
Είμαστε ξεκάθαροι για το ρόλο μας και τη σημασία που δίνουμε σ’ αυτόν, κατέληξε.
 
Πηγή Αποστόλης Ζουπαβιώτης
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:22

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.