Συνεχίζονται οι έρευνες για το κατασκοπευτικό βαν

Έντονα ενοχλημένος είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας από την υπόθεση με το κατασκοπευτικό βαν και γι' αυτό το λόγο, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ζήτησε από την αστυνομία τη διεξαγωγή έρευνας.

Υπογράμμισε, παράλληλα, πως ο Πρόεδρος έχει ιδιαίτερη ευαισθησία όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων όλων των πολιτών.
Μιλώντας στο Τρίτο, ο Πρόδρομος Προδρόμου διαβεβαίωσε ότι εάν υπάρχουν ευθύνες αυτές θα αποδοθούν. Σημείωσε πως η παρανομία είναι παρανομία, και θα πρέπει να λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά του κράτους, προκειμένου να τιμωρηθούν οι ένοχοι.
Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που θέλουν πολιτικό αρχηγό να έχει διασύνδεση με την υπόθεση, ο κύριος Προδρόμου κάλεσε αυτούς που έχουν αυτή την ενημέρωση να απευθυνθούν στην αστυνομία.  
Εξήγησε, παράλληλα, ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε να συναντηθεί με τον Άντρο Κυπριανού, επειδή από το ΑΚΕΛ προέρχονται οι καταγγελίες για την συγκεκριμένη υπόθεση.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επανέλαβε την ανάγκη εκσυγχρονισμού της υφιστάμενης νομοθεσίας του 1996, καθότι όπως ανέφερε, σε αυτήν εντοπίζονται σημαντικά κενά.

ΑΚΕΛ - Άριστος Δαμιανού

Η διερεύνηση της υπόθεσης για τις πιθανές παρακολουθήσεις θα πρέπει να ολοκληρωθεί τάχιστα, επισήμανε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, υπογραμμίζοντας πως το κόμμα του αναμένει να υπάρξουν και συλλήψεις.
Διερωτήθηκε την ίδια στιγμή, εάν έχουν κληθεί να καταθέσουν στην αστυνομία Ελληνοκύπριοι, οι οποίοι όπως είπε, εμπλέκονται επιχειρηματικά με την συγκεκριμένη εταιρεία και θυγατρικές της.
Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο κύριος Δαμιανού έστειλε το μήνυμα πως το ΑΚΕΛ δεν θα επιτρέψει να καταβληθεί προσπάθεια συσκότισης, συγκάλυψης ή μετατόπισης ευθυνών, με γελοιότητες όπως ανέφερε, του τύπου: "η εταιρεία ενεγράφη το 2011".  Ας διερευνηθεί από το 2011 η εταιρεία μέχρι και σήμερα, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κύριος Δαμιανού.   
Έθεσε εκ νέου το ζήτημα της άδειας οπλοκατοχής και οπλοφορίας, Ισραηλινού, η οποία απορρίφθηκε αρχικά από την αστυνομία και την αρμόδια επιτροπή. Ανέφερε πως η αλήθεια είναι ότι κατά τον ουσιώδη χρόνο που παραχωρήθηκε η άδεια, κάποιοι μπαινόβγαιναν σε συγκεκριμένα πολιτικά γραφεία και είχαν πρόσβαση σε κέντρα λήψης αποφάσεων. Ως εκ τούτου, σημείωσε ο κύριος Δαμιανού, πρέπει να δοθούν και πολιτικές απαντήσεις για τους δεσμούς αυτών των ανθρώπων με συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους στην Κυπριακή Δημοκρατία.  
Ανέφερε, επίσης, ότι θα πρέπει να δοθεί απάντηση κατά πόσον υπήρχε συνεργασία των αρχών με την συγκεκριμένη εταιρεία.

Σύνταξη: Χρίστος Πάσιος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:23

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.