Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %08 %477 %2019 %12:%Νοε

Σε θετική κατάληξη της τριμερούς ελπίζει ο ΠτΔ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ισχυρή βούληση και αποφασιστικότητα για θετική κατάληξη της τριμερούς συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη στις 25 Νοεμβρίου, εξέφρασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Δεχόμενος τα διαπιστευτήρια του νέου πρέσβη της Νορβηγίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι παρά τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου, τηρεί την ισχυρή του δέσμευση να πράξει ότι είναι δυνατόν για στήριξη των προσπαθειών του Γενικού Γραμματέα, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες προς επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.
Εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκοκυπριακή πλευρά θα συμμορφωθεί πλήρως με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για την περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων και θα εγκαταλείψει οποιουσδήποτε σχεδιασμούς, οι οποίοι συνιστούν ξεκάθαρη παραβίαση των συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου του 1979 και των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να αποδυναμωθεί η επιθυμία του για συνολική και βιώσιμη λύση, χωρίς εξαρτήσεις τρίτων χωρών, στρατεύματα και εγγυήσεις.
Σημείωσε ότι η στήριξη της Νορβηγίας καθίσταται ακόμη πιο σημαντική σε μια περίοδο συνεχών Τουρκικών παραβιάσεων, οι οποίες συνιστούν απειλή για την ειρήνη στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή και αντιβαίνουν στην ανάγκη θετικού κλίματος προς επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την επιθυμία στενότερης συνεργασίας με την Νορβηγία στον τομέα των υδρογονανθράκων, λόγω της πολύτιμης τεχνογνωσίας της χώρας και τη βιώσιμη διαχείριση του πλούτου που δημιουργούν οι φυσικοί πόροι.

Σύνταξη: Κωνσταντίνος Τσιντάς

Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %08 %482 %2019 %12:%Νοε