25 Νοεμβρίου τα βλέμματα - Ανησυχίες ΑΚΕΛ

Με το βλέμμα στραμμένο στην τριμερή του Βερολίνου η κυβέρνηση μελετά τα επόμενα βήματα σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.


Η προσοχή είναι στραμμένη στις 25 Νοεμβρίου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, υποδεικνύοντας ότι αυτό που η κυβέρνηση επιθυμεί είναι στην τριμερή να γίνει το αποφασιστικό βήμα, ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.
Μιλώντας στο πρωινό δρομολόγιο, ο κύριος Προδρόμου είπε ότι η πενταμερής η οποία θα ακολουθήσει θα γίνει πιθανότατα σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.
Εδώ και ένα χρόνο η ελληνοκυπριακή πλευρά, πρόσθεσε, αλλά και η ελληνική πλευρά πασχίζουν ώστε να υπάρξουν διαπραγματεύσεις. Η Τουρκία, είπε, αντί να κάνει προπαγάνδα πρέπει να τοποθετηθεί.
Ερωτηθείς για την Τζέιν Χολ Λουτ, και εάν θα έρθει στη Λευκωσία,  είπε πως η πληροφόρηση είναι ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει συνεργασία ξανά με την κυρία Λουτ και ότι αυτό αναμένεται να καθοριστεί.
Έστειλε τέλος το μήνυμα ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να είναι ενωμένη.

Το ΑΚΕΛ εκφράζει εκ νέου ανησυχία για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Άντρος Κυπριανού, δήλωσε στο Τρίτο ότι διαπιστώνεται προσπάθεια της κυβέρνησης να αναλώνεται σε παιχνίδια τακτικής.
Μιλώντας στην Ευρω-αραβική σύνοδο, πρόσθεσε, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι ουδέποτε αμφισβήτησε το δικαίωμα των Τουρκοκυπρίων για συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων. Όταν αμφισβήτησε το δικαίωμα τους να τοποθετούνται για θέματα φυσικού αερίου, διερωτήθηκε ο κύριος Κυπριανού, δεν ήταν αμφισβήτηση; και έκαμε λόγο για διαφορετικές τοποθετήσεις του προέδρου αναλόγως του κοινού στο οποίο απευθύνεται.
Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, ερωτηθείς για τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι είναι αφελές να αναμένουμε την ανάληψη πρωτοβουλιών στο Κυπριακό από τον Έλληνα πρωθυπουργό και σημείωσε ότι η Κύπρος πρέπει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.
Από την ενημέρωση που είχε από τον κύριο Μητσοτάκη, ανέφερε, δεν έχει διευθετηθεί ακόμη επίσκεψη της Τζέιν Χολ Λουτ στην Αθήνα.
Όσον αφορά στην καθορισμένη τριμερή συνάντηση, ο κύριος Κυπριανού απηύθυνε έκκληση προς όλους να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της επιτυχίας αυτής της συνάντησης και του καθορισμού των όρων αναφοράς για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:39

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.