Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %18 %274 %2019 %08:%Οκτ

Αλληλεγγύη στην Κύπρο από την Ε.Ε.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επαναβεβαίωσε στο ανώτατο επίπεδο την αλληλεγγύη της προς την Κύπρο ενάντια στις τουρκικές προκλήσεις.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προσυπέγραψε τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων σχετικά με τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.
Τα συμπεράσματα της πρώτης μέρας της Συνόδου Κορυφής, εκδόθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες και σε αυτά επιβεβαιώνεται ρητώς η αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Κύπρο. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θα παραμείνει προσηλωμένο στο θέμα, αναφέρεται στην παράγραφο 9.
Σε παρέμβαση του στη Σύνοδο Κορυφής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά και δεν αφορούν μόνο την Κύπρο και την Ελλάδα, αλλά εντάσσονται σε γενικότερη στρατηγική της Τουρκίας, η οποία οδηγεί σε αποσταθεροποιητική δράση.
Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου πριν την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας της Συνόδου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα δήλωνε εκ νέου την ετοιμότητα του να ανταποκριθεί στην πρωτοβουλία Γκουτέρες για επανέναρξη των συνομιλιών και θα έκανε αναφορά στις Τουρκικές απειλές για την Αμμόχωστο καθώς και την τελευταία σχετική τοποθέτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας με την οποία ζητά την εφαρμογή των ψηφισμάτων για την περίκλειστη πόλη.

Σύνταξη: Αιμιλία Μιχαήλ
Πηγή: Θάνος Αθανασίου