Στην ατζέντα EE τη Δευτέρα τo θέμα παράνομων γεωτρήσεων

Θέμα στην ατζέντα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ- FAC) της ΕΕ θα είναι το ζήτημα των συνεχιζόμενων παράνομων τουρκικών γεωτρήσεων εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, όπως ανακοίνωσε σήμερα επίσημα το Συμβούλιο των Κρατών Μελών.



Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επικυρωμένη ατζέντα που έδωσε στη δημοσιότητα, το ΣΕΥ "θα συζητήσει τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες γεωτρήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο", σημειώνοντας ότι "η Τουρκία διεξάγει περαιτέρω δραστηριότητες γεώτρησης 45 nm από τη νότια ακτή της Κύπρου" και υπενθυμίζοντας ότι η Ύπατη Εκπρόσωπος συνομίλησε για το θέμα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου στις 4 Οκτωβρίου 2019, αλλά και παραπέμποντας στα συμπεράσματα του Συμβουλίου σχετικά με τις τουρκικές δραστηριότητες γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο, από τις 15 Ιουλίου 2019.

Επιπλέον το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων θα ξεκινήσει με μια συζήτηση για τις τρέχουσες υποθέσεις, επιτρέποντας στους Υπουργούς να εξετάσουν πιεστικά θέματα στο διεθνές πρόγραμμα.

Οι Υπουργοί αναμένεται να παρακολουθήσουν τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την 74η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (ΓΣΗΕ). Αναμένεται να εξετάσουν το θέμα για το Ιράν, καθώς και την κατάσταση στη Λιβύη και στο Ιράκ.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος και οι Υπουργοί Εξωτερικών θα αναφερθούν στη Βενεζουέλα μετά τις συναντήσεις στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Ομάδας Επαφής, και  πριν τη διάσκεψη για την κρίση των μεταναστών της Βενεζουέλας στις 28-29 Οκτωβρίου.

Ακολούθως οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν την κατάσταση στο Αφγανιστάν, μετά τις προεδρικές εκλογές της 28ης Σεπτεμβρίου 2019. Αναμένεται επίσης να αποτιμήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και τις προσπάθειες για την εξεύρεση μόνιμης και διαπραγματευόμενης πολιτικής λύσης στη σύγκρουση.

Το Συμβούλιο θα συζητήσει και για τη Συρία υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων στη χώρα. Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ του Συνασπισμού της Συρίας Γκέιρ Πέντερσεν θα συμμετάσχει στη συζήτηση.

Τέλος θα συζητήσουν για την Ουκρανία για να προετοιμάσουν την ανταλλαγή απόψεων με τον υπουργό Εξωτερικών της, Βαντίμ Πρυστάικο, κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΘΑ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:57

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.