Υπ. Άμυνας: Καλούμαστε με ψυχραιμία να αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα

Η κυβέρνηση καλείται με σύνεση και ψυχραιμία να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα που παραβιάζει κάθε όριο εθνικής και ατομικής αξιοπρέπειας και νομιμότητας, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, μιλώντας σε εκδήλωση μνήμης πεσόντων και αγνοουμένων καταδρομέων.

Όπως ανέφερε, οι πρόσφατες προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και τα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλώνουν ότι η κατοχική δύναμη συνεχίζει να καταπατά το δίκαιο και τις ελευθερίες της χώρας και των ανθρώπων μας, αγνοώντας πλήρως τις συμβάσεις του ευρωπαϊκού και διεθνές δικαίου, καθώς και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Αξιολογώντας την κρισιμότητα των καιρών, είπε, η κυβέρνηση διερευνά κάθε πιθανότητα δημιουργίας αποτρεπτικών παραγόντων της τουρκικής αυθαιρεσίας και αναζητά μια λύση που θα κατοχυρώνει την πλήρη ανεξαρτησία του κράτους και την απαλλαγή του από τα τετελεσμένα της κατοχής.

Η λύση αυτή, πρόσθεσε, θα προνοεί τον τερματισμό της παράνομης τουρκικής κατοχής των κυπριακών εδαφών και θα διασφαλίζει την ακεραιότητα, την κυριαρχία και ανεξαρτησία του κράτους μας, κατοχυρώνοντας την πρόοδο και την ανάπτυξη όλων των κατοίκων του νησιού μας.

Ο Υπουργός ανέφερε ακόμα ότι η Κυβέρνηση δεν ξεχνά ότι πέραν των οχτακοσίων συμπατριωτών μας εξακολουθούν να βρίσκονται στον μακρύ κατάλογο των αγνοουμένων και ασκεί περαιτέρω πιέσεις στην αδιάλλακτη, σε ένα τόσο ανθρωπιστικό θέμα, Τουρκία.

« Γιατί ακριβώς, οι ψυχές αυτές δεν πρέπει να μείνουν αδικαίωτες. Σας διαβεβαιώνω, λοιπόν, ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στον αγώνα της για πλήρη και αποτελεσματική διερεύνηση της τύχης όλων των αγνοουμένων μας», είπε.

Παράλληλα ανάφερε ότι οι ήρωες καταδρομείς, που μνημονεύονται, ορκίστηκαν ότι δεν θα επιτρέψουν στους Τούρκους να μολύνουν τα ιερά χώματα της κυπριακής γης, έστω και αν ο εχθρός περνούσε πάνω από τα πτώματά τους. Παρέμειναν στις επάλξεις μέχρι τέλους, με αξιοζήλευτη δύναμη και ηρωισμό, ανέφερε.

«Στους κρίσιμους καιρούς που διανύουμε, υποκλινόμαστε στις αγέρωχες αυτές μορφές των ηρώων Καταδρομέων μας και υποσχόμαστε ότι θα μιμηθούμε το ιερό τους παράδειγμα. Με ομοψυχία και ενότητα δυνάμεων θα παραμείνουμε πιστοί στην προσπάθεια επίτευξης του υπέρτατου εθνικού μας στόχου που δεν είναι άλλος από τη λύτρωση αυτού του τόπου», είπε.

Εξέφρασε ευχαριστίες προς τους εξ Ελλάδος Συνδέσμους καθώς και τους συγγενείς και συζύγους των Ελλαδιτών ηρώων για την εδώ παρουσία.

«Στο πρόσωπό σας, αντικρίζω τους συγγενείς όλων των εξ’ Ελλάδος ηρώων που έδωσαν τη ζωή τους, αλλά και όλων όσοι πολέμησαν εκείνο το μαύρο καλοκαίρι του 1974 στην Κύπρο», σημείωσε.

Παράλληλα εξέφρασε ευχαριστίες και προς τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων, στον Πρόεδρο και τα μέλη του, που εργάζονται νυχθημερόν, όχι μόνο για να κρατήσουν άσβεστη τη μνήμη των ηρώων, αλλά και για την διατήρηση αγωνιστικού φρονήματος δηλώνοντας «παρών» στον αγώνα που διεξάγεται με αδιαπραγμάτευτο στόχο την απελευθέρωση της Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:06

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.