KE: Μήνυμα Γκουτέρες για την τακτική της τουρκικής πλευράς

Τη θέση της Λευκωσίας πως ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με τη χθεσινή του δήλωση για το Κυπριακό, στέλλει ένα μήνυμα σε σχέση με την τακτική της τουρκικής πλευράς, η οποία προσπαθεί "με παρελκυστικές ιδέες να στρέψει αλλού τη διαπραγμάτευση και τη διαδικασία, είτε ακόμα και να παρεμποδίσει τη συνομολόγηση όρων αναφοράς", διατύπωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Ερωτηθείς σε σχέση με τη χθεσινή δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες για το Κυπριακό, ο κ. Προδρόμου επεσήμανε πως είναι σημαντικό το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή η πρωτοβουλία του ΓΓ, που όπως ο ίδιος ο κ. Γκουτέρες υπενθύμισε, απαντώντας σε δημοσιογράφους, κύριο στόχο έχει τη συμφωνία επί των όρων αναφοράς.

"Αυτό έχει ζητήσει ο ΓΓ, και είναι σίγουρα θετικό μήνυμα το ότι υπογράμμισε ότι πρέπει να ξεκινήσουν ξανά ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες βεβαίως θα αξιοποιήσουν τη δουλειά που έγινε στη Διάσκεψη στο Κραν Μοντανά", ανέφερε ο κ. Προδρόμου.

Αρα, λοιπόν, συνέχισε ο Εκπρόσωπος, ο ΓΓ το υπενθύμισε αυτό, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα είναι το μήνυμά του και σε όλες τις συναντήσεις που θα έχει στη συνέχεια.

"Επομένως νομίζω ότι πρώτα από όλα ενισχύει την προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος σε όλο αυτό το διάστημα με θετικό πνεύμα και πολιτική βούληση ανταποκρίνεται ακριβώς σε αυτή την πρωτοβουλία του ΓΓ, αλλά νομίζω εμπεριέχει και ένα μήνυμα στην τακτική την οποία φαίνεται να ακολουθεί η τουρκική πλευρά, προσπαθώντας με παρελκυστικές ιδέες να στρέψει αλλού τη διαπραγμάτευση και τη διαδικασία, είτε ακόμα και να παρεμποδίσει τη συνομολόγηση όρων αναφοράς", σημείωσε ο Εκπρόσωπος.

Για αυτό, συνέχισε, θα είναι πολύ σημαντική η παρουσία του Προέδρου τις επόμενες μέρες στη Νέα Υόρκη, στη Γενική Συνέλευση, η ομιλία του, αλλά και η συνάντηση με τον ΓΓ, όπως βέβαια και όλες οι άλλες επαφές που θα έχει στη Νέα Υόρκη, είτε με τους εκπροσώπους των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, είτε με άλλους ηγέτες.

Ερωτηθείς αν η Λευκωσία θεωρεί αποκλιμάκωση το γεγονός ότι έχει αποχωρήσει το πλωτό γεωτρύπανο "Γιαβούζ", ενώ ενωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε ότι αναχωρεί και ο "Πορθητής" από την ΑΟΖ της Κύπρου, και εάν αυτό δίνει περιθώριο να δούμε τα πράγματα από άλλη σκοπιά, ο Εκπρόσωπος ανέφερε πως θα εκτιμηθεί συνολικά η όλη κατάσταση.

Επεσήμανε πως από την αρχή ήταν γνωστό ότι προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις θα έπρεπε να είχαν σταματήσει όλες αυτές οι παράνομες ενέργειες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:13

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ προς Ισραήλ για ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
05:32
23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.